Ο εφοπλιστής Προκοπίου, που έκανε καριέρα αγοράζοντας μπιτ-παρά 100 και πλέον ακίνητα της Εθνικής Τράπεζας στο κέντρο της Αθήνας με τις πλάτες των διοικήσεών της, ήταν τελικά ο φαντομάς στην υπόθεση των Ναυπηγείων!

Εμφανίστηκε από το πουθενά, κυριολεκτικά στο παραπέντε, και πήρε τη δουλειά με 5 εκατομμύρια διαφορά από τον επίσης εφοπλιστή Πριόβολο!

Είναι προφανές πως η παρουσία Προκοπίου σε κάποιους θα ήταν γνωστή! Καλά ο Πριόβολος, αυτός μπορεί να αιφνιδιάστηκε! Έτσι είναι το παιχνίδι. Κινήσεις τακτικής!

Η κυβέρνηση, όμως, ήξερε; Είχε πλήρη γνώση του θέματος Προκοπίου;

Είχε εκτενή και διεξοδική ενημέρωση για ένα ζήτημα μείζονος σημασίας που εκτός των άλλων συνδέεται και με την εθνική ασφάλεια και με την επικείμενη υπογραφή της σύμβασης με τους Αμερικανούς για την προμήθεια 4 φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού;

Καλά πληροφορημένες πηγές που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση υποστηρίζουν ότι ο υπουργός Επικράτειας κ. Γεραπετρίτης φέρεται να ενημέρωσε αρμοδίως τα υψηλά κλιμάκια της εξουσίας ότι δεν υπήρχε άλλη πρόταση πλην εκείνης του εφοπλιστή Πριοβόλου για τα Ναυπηγεία! Αληθεύει;

Δεν ήξερε ο Γεραπετρίτης την πρόθεση Προκοπίου να κατέβει για τα ναυπηγεία; Είναι δυνατόν; Η μήπως για λόγους… αρχής και… διαφάνειας του διαγωνισμού αποφάσισε να ακολουθήσει τον δρόμο της σιωπής;

Μια σιωπή που εκτός από τον Πριόβολο αιφνιδίασε και το… υπόλοιπο Μαξίμου και όλη την κυβέρνηση…

Αναμφίβολα το γεγονός τούτο από μόνο του χρήζει περαιτέρω έρευνας, αν και πιστεύω πως οι κατάλληλοι άνθρωποι στις κατάλληλες θέσεις θα επιληφθούν του ανοιχτού αυτού ζητήματος!

Ο Προκοπίου, λοιπόν, σε ρόλο φαντομά αιφνιδίασε τους πάντες, εκτός από τον Γεραπετρίτη και τον Τζέφρι Πάιατ!

Με τον Αμερικανό πρέσβη, μάλιστα, ο Έλληνας εφοπλιστής φέρεται να συναντήθηκε προ μηνός στο σκάφος του και η συζήτηση που διημήφθη περιεστράφη, κατά πληροφορίες, γύρω από την προμήθεια για τις 4 φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού στις οποίες η κυβέρνηση έχει καταλήξει!

Προφανώς, έχοντας αποσπάσει τη βεβαιότητα της υπογραφής της σύμβασης, ο Προκοπίου έκλεισε προφορικά τη δουλειά με τη συγκατάθεση του Αμερικάνου πρέσβη, ο οποίος ούτως ή άλλως εδώ και καιρό είχε ταχθεί υπέρ της συμπαραγωγής των φρεγατών και την ναυπήγηση μέρους αυτών στα ελληνικά Ναυπηγεία!

Υπό αυτό το πρίσμα ο Προκοπίου, αφού εξασφάλισε την απόλυτη σιωπή της παρουσίας του στον διαγωνισμό και αφού μέσω Πάιατ διασφάλισε το συμβόλαιο με τους Αμερικανούς για τις φρεγάτες, μπήκε στο παραπέντε, πήρε τα ναυπηγεία και προωθεί το χωρίς υψηλό ρίσκο επενδυτικό του πλάνο!

Το οποίο είναι, λένε οι καλά γνωρίζοντες, να μεταπωλήσει τα ναυπηγεία έχοντας στο χέρι υπογεγραμμένο το συμβόλαιο με τους Αμερικανούς για την ναυπήγηση των 3 από τις 4 φρεγάτες (η 4η θα ναυπηγηθεί στην Ιταλία)!