Ελπίζοντας ότι θα μειώσουν το κόστος του λογαριασμού ρεύματος, κάποιοι Ιταλοί πλέον ετοιμάζουν τις αγαπημένες τους μακαρονάδες με το μάτι σβηστό.
Παρότι στις συνταγές συστήνεται η φωτιά να παραμένει σε υψηλή θερμοκρασία, ο Τζόρτζιο Παρίσι, Ιταλός νομπελίστας στην Φυσική, ανήρτησε πρόσφατα στον λογαριασμό του στο Facebook ότι τα μακαρόνια μπορούν να ετοιμαστούν σε χαμηλή φωτιά, εφόσον το νερό έχει βράσει.
Η συμβουλή του είναι να κρατήσει κανείς το καπάκι στην κατσαρόλα και με αυτή τη μέθοδο καταναλώνεται λιγότερη ενέργεια, ενώ τα μακαρόνια βράζουν κανονικά.
Επίσης, η Ιταλική Ένωση Τροφίμων, πρότεινε στους Ιταλούς να ακολουθήσουν την τακτική της «παθητικής μαγειρικής» ή να σβήνουν το μάτι όσο μαγειρεύουν, ώστε να εξοικονομήσουν ενέργεια και να μειώσουν τις εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα έως και κατά 47%.
Κρατώντας το καπάκι στην κατσαρόλα αφότου έχουν βράσει τα υγρά και χρησιμοποιώντας τη σωστή ποσότητα νερού επίσης μπορεί να κάνει διαφορά, όπως συνέστησε η Ένωση.
Αξίζει να σημειωθεί πως στο πλαίσιο των προσπαθειών για εξοικονόμηση ενέργειας και μείωση του κόστους, ορισμένοι Βρετανοί έχουν ήδη σταματήσει να χρησιμοποιούν τους παλιούς τους ενεργοβόρους φούρνους τύπου AGA, ενώ μεταξύ άλλων έχουν γίνει αναφορές και για γερμανικά αρτοποιία που σβήνουν τα φώτα ως διαμαρτυρία για τα υψηλά κόστη.
Διαβάστε ακόμη:
- Ρωσικές αεροπορικές εταιρίες: Έλαβαν οδηγία να μην πωλούν εισιτήρια σε άνδρες από 18 έως 65 ετών
- Η βασίλισσα του Onlyfans είναι 19 ετών και κερδίζει σαν σταρ του Χόλυγουντ
- Ηλεκτρικό ρεύμα: Ποιο είναι το φτηνότερο τιμολόγιο μετά την επιδότηση
- Ο Τζων Καλαφάτης, παραγωγός ταινιών, θέλει να αποκτήσει «πακέτο» Open, ΟΛΘ και Μακεδονία Παλλάς από τον Ιβάν Σαββίδη