Σε συνέντευξη που έδωσε ο Paul McCartney με αφορμή την κυκλοφορία του νέου άλμπουμ του «McCartney III», αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον αγαπημένο του, John Lennon. Όπως εξομολογήθηκε, παρότι έχουν περάσει 40 χρόνια από τότε, ο McCartney δεν έχει καταφέρει ακόμα να ξεπεράσει τη δολοφονία του Lennon.

«Δεν είμαι σίγουρος ότι το έχω αντιμετωπίσει συναισθηματικά. Είναι πολύ δύσκολο για μένα και περιστασιακά σκέφτομαι διάφορα και κατά κάποιον τρόπο ρωτάω τον εαυτό μου γιατί δεν σπαράζω στο κλάμα κάθε μέρα; Επειδή είναι τόσο κακό» ανέφερε.

Σε ερώτηση που του έγινε, αν υπάρχουν φορές που λυγίζει και κλαίει για τον πρώην συνεργάτη του, απάντησε: «Όχι κάθε μέρα. Υπάρχουν στιγμές που έχω αναμνήσεις και απλά σκέφτομαι ω Θεέ μου, ήταν τόσο παράλογο».

Ο Paul McCartney πιστεύει ότι ο John Lennon θα ήταν παραγωγικός και θα κυκλοφορούσε μουσική αν ζούσε σήμερα. «Δεν έδειχνε κανένα σημάδια επιβράδυνσης. Έκανε υπέροχη μουσική. Το ερώτημα είναι, θα είχαμε επανασυνδεθεί ξανά;», αναρωτήθηκε για το μέλλον των Beatles.

«Δεν ξέρω! Δεν ξέρουμε. Ήμασταν φίλοι. Αυτό ήταν ένα από τα σπουδαία πράγματα σε αυτό», συνέχισε. «Δεν ξέρω πώς θα το είχα αντιμετωπίσει. Γιατί δεν νομίζω ότι το έχω αντιμετωπίσει πολύ καλά. Κατά κάποιον τρόπο, ξέρετε, δε θα εκπλησσόμουν αν ένας ψυχίατρος ανακάλυπτε ότι ήμουν ελαφρώς σε άρνηση», σχολίασε για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε τη διάλυση των Beatles.

Ο Paul McCartney αποκάλυψε επιπλέον ότι βλέπει ακόμα όνειρα με τον John Lennon και παραδέχτηκε ότι τον σκέφτεται συχνά όταν γράφει τραγούδια.

«Τι συμβαίνει όταν είσαι στο αυτοκίνητο και παίζει ένα τραγούδι των Beatles;», ρώτησε τον McCartney ο δημοσιογράφος Seth Doane. «Τι κάνεις; Το δυναμώνεις; Το κλείνεις;».

«Το δυναμώνω! Το δυναμώνω! Τραγουδάω μαζί του», είπε ο Βρετανός καλλιτέχνες. «Με πηγαίνει πάντα πίσω στην ηχογράφησή του και πάντα μου θυμίζει. Ναι, θυμάμαι ο John ήταν εκεί, ο Ringo ήταν εκεί όπου κάναμε αυτό το τραγούδι. Είναι υπέροχο, σε πηγαίνει πίσω σαν flashback» περιέγραψε.