Πριν από μερικές ημέρες η αναμέτρηση της Τράμπζονσπορ με τη Φενέρμπαχτσε ολοκληρώθηκε με άσχημο τρόπο, καθώς οι οπαδοί των γηπεδούχων μπούκαραν μέσα στο γήπεδο.

Συγκεκριμένα, χούλιγκαν από την Τραπεζούντα εισέβαλαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο, κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών των παικτών της Φενέρ, οι οποίοι από την πλευρά τους απάντησαν.

Μετά τα γεγονότα μετά τον αγώνα της Τραμπζονσπόρ, η Φενέρ αποφάσισε να αξιολογήσει τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν, συμπεριλαμβανομένης της αποχώρησης της ομάδας από το πρωτάθλημα, στην έκτακτη γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στις 2-9 Απριλίου.

Ο πρόεδρος Άλι Κοτς, είπε επίσης, «Θα υποβιβαστούμε σε χαμηλότερο πρωτάθλημα εάν χρειαστεί, πρέπει να σώσουμε το μέλλον μας. Φτάνει πια», τόνισε μεταξύ άλλων.

Πριν από μερικές ημέρες δημοσίευμα της «Fanatik», αποκάλυψε ότι εάν η Φενέρμπαχτσε αποφασίσει να αποσυρθεί από τη Super Lig τότε η UEFA θα πρέπει να αποβάλει την αντίπαλο του Ολυμπιακού από το Conference League.

Λίγες ημέρες αργότερα, Τούρκος δημοσιογράφος αποκάλυψε ότι σε περίπτωση που αποχωρήσει από τη Super Lig, τότε η UEFA θα αποκλείσει την Τουρκία από το Euro 2024.

Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων «BPT» έκανε λόγο την Δευτέρα (25/03) για αποχώρηση της Φενέρμπαχτσε από τη Super Lig, με στόχο να αγωνιστεί σε άλλο πρωτάθλημα της Ευρώπης. Το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Ισπανία, η Γαλλία και η Ιταλία φέρεται πως είναι τα πρωταθλήματα που εξετάζουν οι Τούρκοι.

Αυτή τη φορά δημοσίευμα της «Fotomac» δίνει νέα διάσταση σχετικά με την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τη Φενέρμπαχτσε. Οπως τονίζεται, εάν το διοικητικό συμβούλιο των «καναρινιών» αποφασίσει να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα, ο Ολυμπιακός, θα υποβάλει αίτηση στην UEFA και θα παρουσιάσει το επιχείρημα ότι «τα γήπεδα στην Τουρκία δεν είναι ασφαλή» και θα δηλώσει ότι θέλει να παίξει τον αγώνα σε άλλη χώρα.

«Η ελληνική ομάδα, που κυριολεκτικά περιμένει σε ενέδρα και πράττει πονηρά, θα πιέσει την UEFA γιατί “δεν θέλει να έρθει στην Τουρκία” Οι ειδικοί επί του θέματος υποστηρίζουν ότι εάν η Φενερμπαχτσέ προσθέσει τη ρήτρα “ασφάλειας” στην αίτηση “απόσυρσης” του πρωταθλήματος, η πρόταση του Ολυμπιακού θα γίνει οπωσδήποτε αποδεκτή», αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα.

«Ισχυρίζεται ότι ακόμη κι αν ο αγώνας γινόταν στο εξωτερικό, ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να ζητήσει να μην επιτραπεί φίλαθλοι στο γήπεδο. Ο Ολυμπιακός, κατά μία έννοια, προσπαθεί να ξεφύγει και να κερδίσει οφέλη», καταλήγει η «Fotomac».

Διαβάστε ακόμη: