Μόλις 12 χρόνια από τη δημιουργία του, το Bitcoin επεξεργάζεται σήμερα ήδη μεγαλύτερη αξία σε δολάρια από την PayPal, την 23 ετών αμερικανική εταιρεία ψηφιακών πληρωμών. Όσο εντυπωσιακό κι αν είναι, οι ειδικοί εκτιμούν ότι το δίκτυο θα μπορούσε να ξεπεράσει ακόμη και τον κολοσσό πιστωτικών καρτών Mastercard στον αριθμό των συναλλαγών σε δολάρια που υποβλήθηκαν σε επεξεργασία, ήδη από το 2026.

Σε μια πρόσφατη έκθεση της πλατφόρμας πληροφοριών αγοράς για το blockchain και το Blockdata, αναφέρθηκε ότι το δίκτυο Bitcoin επεξεργαζόταν περίπου 489 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ ανά τρίμηνο το 2021, ποσό μεγαλύτερο από τα 302 δισεκατομμύρια δολάρια του Paypal.

Η έκθεση ανέφερε ότι μετά από μόλις 12 χρόνια ύπαρξης, το Bitcoin επεξεργάζεται περίπου το 27% των 1,8 τρισεκατομμυρίων δολαρίων της Mastercard ανά τρίμηνο και το 15% των 3,2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων της Visa. «Αν το Bitcoin αύξανε την αξία του που μεταφέρεται ανά συναλλαγή σήμερα κατά 260%, θα επεξεργαζόταν έναν ισοδύναμο όγκο με τη Mastercard σε καθημερινή βάση», πρόσθεσε.

Μεταξύ των τριών παραγόντων που θα μπορούσαν να δουν το δίκτυο Bitcoin να ανεβαίνει στο επίπεδο των δύο κολοσσών πιστωτικών καρτών όσον αφορά τον συνολικό όγκο που υποβάλλεται σε επεξεργασία σύμφωνα με τα Blockdata είναι: ο συνολικός αριθμός συναλλαγών, η μέση ποσότητα Bitcoin που αποστέλλεται ανά συναλλαγή και η άνοδος της τιμής του Bitcoin.

Ωστόσο, η έρευνα δεν μπόρεσε να βρει τρέχοντα δεδομένα που να δείχνουν ότι το μέσο ποσό Bitcoin που αποστέλλεται ανά συναλλαγή βρίσκεται σε ανοδική πορεία. Αν και είναι αναπόφευκτο ότι η τάση θα μπορούσε να αλλάξει στο μέλλον, μια άνοδος της τιμής στα 245.000 δολάρια ΗΠΑ με τον τρέχοντα όγκο θα φέρει επίσης το Bitcoin να ταιριάζει με τη Mastercard έως το 2026, είπε η Blockdata.