Ο Ντέιβιντ Μπόουι τιμήθηκε με πλακέτα στη Λεωφόρο της Δόξας της Μουσικής στο Κάμντεν στο Λονδίνο.

Στην τελετή των αποκαλυπτηρίων της πλακέτας, που αρχικά είχε οριστεί για τις 15 Σεπτεμβρίου, αλλά καθυστέρησε λόγω του θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ και πραγματοποιήθηκε χθες, φίλοι και συνεργάτες του θρυλικού τραγουδιστή γιόρτασαν τη ζωή και την κληρονομιά του.

Μεταξύ εκείνων που απέτισαν φόρο τιμής και έκαναν τα αποκαλυπτήρια της πλακέτας ήταν ο ντράμερ της μπάντας που συνόδευε τον Ντέιβιντ Μπόουι, «Spiders From Mars», Μικ «Γούντι» Γουντμάνσι ο οποίος δήλωσε στο Reuters: «Είναι άλλο ένα ορόσημο για την κληρονομιά του, βασικά τη μουσική, τις ταινίες, τα βίντεο και όλα όσα έκανε για τον πολιτισμό.

«Ήταν απλά ένας καταπληκτικός καλλιτέχνης – 24 ώρες το 24ωρο ήταν στη δουλειά και αυτό φαινόταν πάντα στα έργα του. Για να μπορεί να κινηθεί μέσα από όλους τους διαφορετικούς χαρακτήρες και τα μουσικά είδη που έκανε και να τα καταφέρει, δεν νομίζω ότι κανένας το πέτυχε ποτέ, [ήταν] μοναδικός, ένας και μοναδικός» τόνισε.

Ο ιδρυτής της Λεωφόρου της Δόξας της Μουσικής, Λι Μπένετ τόνισε ότι μετά την πανδημία και άλλες καθυστερήσεις άρχισαν να προστίθενται νέες πλακέτες και να διοργανώνεται τελετές αποκαλυπτηρίων. «Ο χαμαιλέοντας Ντέιβιντ, ο οποίος άγγιξε πολλές γενιές, ζωές, ήταν ο κατάλληλος άνθρωπος για να επιστρέψουμε εδώ» σημείωσε.

Το Κάμντεν, στο βόρειο Λονδίνο, η περιοχή στην οποία έζησε η Έιμι Γουάινχαουζ και η Britpop άνθισε έχει τη Λεωφόρο της Δόξας της Μουσικής, όπως το Λος Άντζελες τη Λεωφόρο της Δόξας στο Χόλιγουντ.

Στη Λεωφόρο στρώνονται πλάκες γρανίτη με τις οποίες θα τιμηθούν περισσότεροι από 400 καλλιτέχνες.