Λίγες μέρες μετά την ήττα από τη Λίβερπουλ, η Τότεναμ έχασε και από την Λέστερ και μάλιστα μέσα στο «σπίτι» της. Κι αν  κόντρα στη Λίβερπουλ ο Ζοσέ Μουρίνιο να είχε τις ενστάσεις του για την επικράτηση των «κόκκινων», σήμερα ο Πορτογάλος πιθανότατα δεν έχει να βρει πολλές δικαιολογίες για τη νέα ήττα της Τότεναμ, αυτή τη φορά κόντρα στη Λέστερ. Πλέον οι Λονδρέζοι είναι στο -6 από τη Λίβερπουλ ενώ οι «αλεπούδες» πλησίασαν στους τέσσερις βαθμούς την κορυφή

Η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς ήταν ανώτερη στον αγωνιστικό χώρο του «White Hart Lane» και επικράτησε 2-0 στο Λονδίνο, «χτυπώντας» σε δύο ανύποπτες στιγμές, αλλά έχοντας τον πλήρη έλεγχο καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, που οι γηπεδούχοι ανέμεναν τον αντίπαλό τους στο μισό γήπεδο.

Η Λέστερ πατούσε πολύ καλύτερα σε όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου και τελικά επιβραβεύθηκε μέσω εξέτασης VAR, καθώς στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Οριέ πήγε άτσαλα πάνω στον Φοφανά και τελικά δόθηκε το πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο σπεσιαλίστας σε τέτοιες περιπτώσεις, Βάρντι, που άνοιξε το σκορ (0-1).

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, ο Ζοσέ Μουρίνιο πέρασε στο ματς τον Μπέιλ, αλλά πριν καλά-καλά περάσουν δύο λεπτά, ο Μάντισον έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά το τέρμα δεν μέτρησε ποτέ, αφού ο Άγγλος ξεκίνησε την προσπάθειά του από οριακή θέση οφσάιντ.

Τελικά, το πεπρωμένο ήταν αδύνατον να αποφευχθεί, αφού στο 59’ ο Ολμπράιτον έκανε τη σέντρα, ο Βάρντι «κατάπιε» στον αέρα τον Σισοκό και η μπάλα αφού κόντραρε στον Αλντερβάιρελντ κατέληξε στα δίχτυα, διαμορφώνοντας το τελικό 2-0.