Μια γκράντε υπόθεση αστικής ανάπτυξης που επί δεκαετίες απασχόλησε την κοινή γνώμη αλλά και τους επενδυτές στο Χρηματιστήριο, έληξε σχετικά πρόσφατα οριστικά και αμετάκλητα κατόπιν σχετικής απόφασης της Ανωτάτου Αρχής!

Της οποίας προΐστατο μια Κυρία, όπως Κυρία ήταν και εκείνη η οποία είχε – παρασκηνιακά- μαζί με τον σύζυγο της, σηκώσει το βάρος της αποτροπής μιας πιθανής νίκης της εισηγμένης εταιρίας με τους ισχυρούς επίσης- μετόχους!

Βλέπετε η Κυρία των αποκαλούμενων (από τους παλιούς) Τουρκοβουνίων, δεν ήθελε ούτε να το διανοηθεί ότι δίπλα στο σπίτι της (υπερπολυτελής έπαυλη) και τις επενδύσεις της στο real estate στην περιοχή, θα προκύψει με δικαστική απόφαση υπερπροσφορά νεόδμητων κατοικιών που θα «αλλοιώσουν» το περιβάλλον και θα ρίξουν τις τιμές!!!

Έτσι, κινήθηκε αυτόνομα, όχι ταυτισμένη με τις τοπικές Αρχές, αλλά παράλληλα, δημιουργώντας τον δικό της μηχανισμό αντιμετώπισης μιας αστικής επενδυτικής κρίσης που θα ερχόταν αν τα πράγματα δεν είχαν εξελιχθεί αλλιώς…

Πέραν του μεγαλοδημοσιογράφου – παράγοντα που είχε ατύπως στο πλευρό της, κομβικό και καθοριστικό ρόλο στην οριστική έκβαση της υπόθεσης φέρεται να διαδραμάτισε επώνυμος μεγαλοδικηγόρος που παρείχε στην Μεγαλειοτάτη τις Υπηρεσίες του!

Και ο οποίος εντελώς συμπτωματικά φέρεται να διατηρεί παραδοσιακή μακροχρόνια φιλία με την Κυρία της Ανωτάτης Αρχής που έλαβε και την οριστική απόφαση!

Προς Θεού, ούτε ποινικοποιώ, ούτε στοχοποιώ ανθρώπινες και φιλικές σχέσεις επαγγελματιών ανθρώπων! Απλώς παραθέτω σύμπτωση!

Τίποτε άλλο… Γιατί και άλλοι διατηρούσαν φιλική σχέση με την Κυρία αλλά έχασαν! Οπότε η κοινωνική επαφή δεν σημαίνει και τίποτε!

Πάντως, οι χαρές, τα πανηγύρια, οι φανφάρες, η έπαρση, οι σαμπάνιες έρχονται να επιβεβαιώσουν τη σοφή λαϊκή ρήση γι’ αυτήν …που θέλει να κρυφτεί μα η χαρά δεν την αφήνει!!!