Τα τελευταία χρόνια ο Μάικ Τζέιμς έχει καταφέρει να σταθεροποιήσει την παρουσία του ανάμεσα στους κορυφαίους της διοργάνωσης.

Ο χαρισματικός γκαρντ της Μονακό έσπασε όλα τα κοντέρ για ακόμα μια σεζόν, με αποκορύφωμα το γεγονός πως πλέον βρίσκεται στην πρώτη θέση της λίστας των σκόρερ όλων των εποχών στην Euroleague.

Αυτό που για πολλούς έμοιαζε ακατόρθωτο, να προσπεράσει κάποιος παίκτης τον Βασίλη Σπανούλη, το κατάφερε ο ηγέτης της Μονακό, δείχνοντας τρομακτική συνέπεια και σταθερότητα στο υψηλότερο επίπεδο.

Και παρά το γεγονός πως οι Μονεγάσκοι δεν κατάφεραν να βρεθούν στο Final 4 της διοργάνωσης, για δεύτερη διαδοχική σεζόν, ο Τζέιμς «επιβραβεύτηκε».

Στην δέκατη σεζόν της καριέρας του στην Euroleague και τρίτη με την ομάδα του Μόντε Κάρλο, ο χαρισματικός σκόρερ έσπασε τα κοντέρ, μετρώντας 17,9 πόντους, 4,1 ριμπάουντ, 5,1 ασίστ και 19,4 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης.

Αριθμοί, που σε συνδυασμό με την ιστορική επίδοση να «σκαρφαλώσει» στη λίστα των κορυφαίων σκόρερ όλων των εποχών της διοργάνωσης του χάρισαν το βραβείο του MVP της λίγκας.

Έχοντας κατακτήσει κάθε ατομική διάκριση, ο Τζέιμς έχει πλέον έναν και μοναδικό στόχο, να κατακτήσει τον πιο σημαντικό τίτλο όλων, την Euroleague.


Αυτό για το οποίο παλεύει σε συστηματική βάση όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο με τον Παναθηναϊκό, την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, την Αρμάνι Μιλάνο και την Μονακό.

Άλλωστε τώρα βρίσκεται στην καλύτερη και πιο παραγωγική φάση της καριέρας του και με δεδομένο πως κατέκτησε το βραβείο του MVP της διοργάνωσης, πλέον μπορεί να εστιάσει στο 100% την προσοχή του στο πώς να φτάσει στην κορυφή της Euroleague, προσθέτοντας το πιο βαρύ τρόπαιο αυτής στην μεγάλη συλλογή του.

Διαβάστε ακόμη: