Ο Ανδρέας Λοβέρδος αρχίζει να θέτει ευθέως στο στόχαστρό του και τον Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος εμφανίζει όλο και μεγαλύτερη δυναμική στις επερχόμενες εκλογές του ΚΙΝΑΛ.

Το ερώτημα που αρχίζει να θέτει ο Α. Λοβέρδος είναι τι θα συμβεί αν εκλεγεί ο Ν. Ανδρουλάκης, καθώς δεν θα μπορεί να εκπροσωπεί το Κίνημα Αλλαγής στη Βουλή, αφού δεν είναι βουλευτής.

Η πλευρά Λοβέδρου, μάλιστα, κάνει λόγο σε μια τέτοια περίπτωση για «δυαρχία» στο κόμμα, τη στιγμή που η χώρα θα βαδίσει σε εκλογές και το ΚΙΝΑΛ χρειάζεται τον αρχηγό του να είναι στη Βουλή και να κοντράρεται ο ίδιος με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα.

Παράλληλα, ο Ανδρέας Λοβέρδος δεσμεύεται, αν εκλεγεί αρχηγός, «να τσακίσει τους μηχανισμούς», καθώς «είναι τραγικό το κόμμα να μην έχει οργανώσεις, αλλά να έχει μηχανισμούς», «φωτογραφίζοντας» και πάλι τον ευρωβουλευτή του κόμματος!

Ο Νίκος Ανδρουλάκης αποφεύγει να συγκρουστεί ευθέως τόσο με τον Γιώργο Παπανδρέου, όσο και με τον Ανδρέα Λοβέρδο, ακολουθώντας με συνέπεια μια τακτική «δεύτερου γύρου», επιδιώκοντας δηλαδή αν περάσει ο ίδιος στην τελική αναμέτρηση να τον στηρίξει ο χαμένος (είτε αυτός είναι ο Γιώργος Παπανδρέου, είτε ο Ανδρέας Λοβέρδος).

Την τακτική αυτή δεν την αλλάζει, έστω και αν έριξε τις πρώτες τροχιοδεικτικές βολές, επιδιώκοντας να σταματήσει έξωθεν παρεμβάσεις, «φωτογραφίζοντας» τον Ανδρέα Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία και επιχειρηματικούς παράγοντες.