Διαστάσεις μεγάλης δυναμικής δείχνει να λαμβάνει η υποψηφιότητα του Ανδρέα Λοβέρδου για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, καθώς οι βασικοί ανθυποψήφιοί του αρχίζουν να παραδέχονται ότι είναι το πρώτο φαβορί για την είσοδο στο δεύτερο γύρο!

Αμέσως μετά το καλοκαίρι αναμένεται νέο κύμα δηλώσεων στήριξης της υποψηφιότητας Λοβέρδου, για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ τόσο από πρώην βουλευτές, όσο και από στελέχη με σημαντική διαδρομή στη Χαριλάου Τρικούπη που έχουν όμως αποστασιοποιηθεί το τελευταίο διάστημα από το Κίνημα Αλλαγής.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος δείχνει να συσπειρώνει γύρω του όλο το πάλαι ποτέ «εκσυγχρονιστικό μπλοκ», μέσα και έξω από το Κίνημα Αλλαγής, εκτός φυσικά από τα στελέχη εκείνα που έχουν συμπορευτεί με τη Νέα Δημοκρατία και προσωπικά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όλοι οι υπόλοιποι αναμένεται να συμπαραταχθούν με τον υποψήφιο για την ηγεσία, έστω και χωρίς να είναι βέβαιο ότι θα παραμείνουν στο κόμμα εάν δεν εκλεγεί-το αντίθετο μάλλον.

Ποιοι στηρίζουν την υποψηφιότητα Λοβέρδου στο ΚΙΝΑΛ

Μέχρι τώρα έχουν δημοσίως στηρίξει την υποψηφιότητα Λοβέρδου η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή και ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος, που και οι δυο στις περασμένες εκλογές για την ηγεσία είχαν στηρίξει τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Αναμένεται, εκτός πολύ μεγάλου απροόπτου, την υποψηφιότητα να στηρίξει και η Νάντια Γιαννακοπούλου, που έχει κόψει τους δεσμούς της με τη Φώφη Γεννηματά, όπως και η βουλευτής Δράμας Χαρά Κεφαλίδου.

Σημαντικές δηλώσεις στήριξης έκαναν η πρώην υπουργός Ελπίδα Τσουρή, ο επί χρόνια νομάρχης Χρήστος Φωτίου, ο ιστορικός δήμαρχος Κερατσινίου Δημήτρης Σαράφογλου και ο πρώην βουλευτής Λακωνίας Λεωνίδας Γρηγοράκος.

Στο στρατόπεδο Λοβέρδου έχουν προσχωρήσει ο έως τις περασμένες εκλογές φανατικός υποστηρικτής της Φώφης Θεόδωρος Παπαθεοδώρου (βάζοντας τον Γιώργο Παπανδρέου στο ψηφοδέλτιο Αχαΐας η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ τον άφησε ουσιαστικά εκτός Βουλής στις τελευταίες εκλογές), η Βασιλική Σουλαδάκη, ο Νότης Παρασκευόπουλος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι βασικότατο ρόλο στο επιτελείο Λοβέρδου έχει ο Γιάννης Δατσέρης, το alter ego του Ευάγγελου Βενιζέλου από τη διαμάχη με τον Γιώργο Παπανδρέου μέχρι πρόσφατα, αλλά και η Γιώτα Γαζή, εκ των στενότερων συνεργατών του Ευάγγελου Βενιζέλου-όπως άλλωστε και ο πρώην νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας.