Ένας πολύ λογικός αλλά καθόλου προβλέψιμος λόγος κρύβεται πίσω από τους πιλότους οι οποίοι δεν θα πρέπει να έχουν πάνω τους… ίχνος τρίχας, στο μέρος του προσώπου.

Ένας λόγος ο οποίος δεν σου περνάει από το μυαλό, ισχύει πίσω από τα ξυρισμένα πρόσωπα όχι μόνον των πιλότων αλλά και όλων των ανδρών που εργάζονται στις αεροπορικές πτήσεις.

Συγκεκριμένα, οι πιλότοι όπως πολύ συχνά παρατηρούμε είναι ξυρισμένοι και μάλιστα πολύ καλά για κυρίως έναν επακριβή λόγο. Οι αεροπορικές εταιρίες έχουν μεταβιβάσει στους υπαλλήλους τους, ότι θα πρέπει να μην έχουν τρίχες στην περιοχή του προσώπου τους μιας και αυτό παρεμποδίζει την κατάλληλη πρόσληψη οξυγόνου κατά την χρήση της ειδικής μάσκας.

Όπως τονίζουν, το μούσι είναι ικανό να εμποδίσει το οξυγόνο όταν χρησιμοποιείται υπό την χρήση της μάσκας, σε στιγμές όπου θα χρειαστεί, και ειδικότερα οι πιλότοι οι οποίοι έχουν πολύ δυσκολότερο έργο σε μια περίπλοκη και -μεταξύ άλλων κρίσιμη- κατάσταση την ώρα της πτήσης.

Όπως εξήγησε και ο γνωστός Youtuber, Zack D.Films μέσω του λογαριασμού του: «Όταν ένας πιλότος φοράει μια μάσκα οξυγόνου σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, σχηματίζει μια σφιχτή σφράγιση γύρω από το πρόσωπο. Αυτό είναι ζωτικής σημασίας για την παροχή της σωστής ποσότητας οξυγόνου.

Αλλά αν ένας πιλότος είχε μούσι, οι τρίχες του προσώπου θα εμπόδιζαν τη σωστή σφράγιση της μάσκας – προκαλώντας διαρροή οξυγόνου και πιθανώς ατυχείς συνέπειες».

 

Διαβάστε ακόμη: