Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη σημερινή του επίσκεψη στο Ισραήλ, συναντήθηκε με συγγενείς ομήρων που απήχθησαν από τη Χαμάς.

Διαβάστε ακόμη: 28η Οκτωβρίου σχολεία: Πώς θα λειτουργήσουν φέτος Σούπερ μάρκετ: Επτά εύκολοι τρόποι για να μειώσουμε τα έξοδα Πέτρος Κουσουλός: «Μέσα στον Νοέμβριο θα πέσουν οι υπογραφές για τη νέα μου εκπομπή» Άννα Βίσση: Αναφέρθηκε στην περίοδο που η Σοφία Καρβέλα μπήκε σε κέντρο αποτοξίνωσης

Σχετικές φωτογραφίες από τη συνάντηση δημοσίευσε στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter) ο πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα, Νόαμ Κατς. «Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στο Ισραήλ με συγγενείς Ισραηλινών ομήρων που απήχθησαν από τρομοκράτες της Χαμάς πριν από δύο εβδομάδες» έγραψε ο Νόαμ Κατς.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, συναντήθηκε με δύο οικογένειες ομήρων της Χαμάς, οι οποίες και του ζήτησαν την ασφαλή επιστροφή των οικείων τους, έκκληση που έχουν απευθύνει σε πολλούς ηγέτες. Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε συγκλονισμένος από τις δύσκολες στιγμές που περνούν και για τις τελευταίες επικοινωνίες που είχαν με τους δικούς τους ανθρώπους, όταν ήδη είχαν οδηγηθεί στη Γάζα.

Μητσοτάκης σε Νετανιάχου: «Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε το Ισραήλ»

Υπενθυμίζεται πως την εκτίμησή του για την αλληλεγγύη που έχει δείξει η ελληνική κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός στο Ισραήλ εξέφρασε στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου στη συνάντηση που είχαν το πρωί της Δευτέρας στην Ιερουσαλήμ.

Από την πλευρά του ο Έλληνας πρωθυπουργός διεμήνυσε στον Ισραηλινό ομόλογό του ότι «μπορείτε να υπολογίζετε στην υποστήριξή μας, τη βοήθειά μας» καθώς και ότι «θα συνεχίσουμε να σας στηρίζουμε και να ελπίζουμε πως ό,τι και αν συμβεί πρέπει να συμβεί χωρίς μεγάλο ανθρωπιστικό κόστος».

Διαβάστε ακόμη: