Πρεμιέρα σήμερα για την «Ώρα του προέδρου», την ραδιοφωνική εκπομπή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, στον ρ/σ «Κόκκινο 105,5», όπου κάθεται εβδομάδα θα δίνεται να απαντήσει σε ερωτήσεις ακροατών, στο πλαίσιο της αδιαμεσολάβητης επαφής του με την κομματική βάση, όπως έχει δηλώσει.

Όμως, οι ερωτήσεις στον κ. Κασσελάκη δεν ήταν live και η εκπομπή δεν κράτησε μια ώρα, καθώς όπως είπε η δημοσιογράφος Ευγενία Λουπάκη, δεν υπήρχε ο χρόνος και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα έμενε στο στούντιο μόνο για ένα ημίωρο εξαιτίας ανειλημμένων υποχρεώσεων.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, μεταξύ άλλων, έδειξε την πόρτα της εξόδου στην ομάδα της Έφης Αχτσιόγλου, ενώ, όπως είπε «ο κ.Τσακαλώτος έχει προσωπική διαφωνία μαζί του και λιγότερο πολιτική».

 Αν και επέκρινε τον Παύλο Πολάκη για όσα έγραψε για τη Σία Αναγνωστοπούλου, στη συνέχεια τού παρείχε στήριξη.

Η πρώτη ερώτηση αφορούσε τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ και αν μπορεί να επιτευχθεί ενότητα με αφορμή την συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη στην ΕΦΣΥΝ και τη δήλωση για σύμφωνο συμβίωσης.

«Δεν θεωρώ ότι υπάρχουν σύννεφα πάνω από τον ΣΥΡΙΖΑ»

Ακόμη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε «Δεν θεωρώ ότι υπάρχουν σύννεφα πάνω από τον ΣΥΡΙΖΑ. Η βάση του κόμματος όπως φάνηκε και από την εκλογή προέδρου, όπως και από την προσοχή που έχουμε, ακόμα και τη συνέντευξη στον Χατζηνικολάου που την έδειξαν σε επανάληψη.

Υπάρχει ενέργεια και ελπίδα από τη βάση και από τον ευρύτερο προοδευτικό κόσμο για να πάμε μπροστά. Σε σχέση με τη βουβαμάρα που υπήρχε με το 17% στις εκλογές, τώρα φαίνεται πως υπάρχει κινητικότητα.

Υπάρχει ενίσχυση σε μέλη. Θέλω να αναδείξουμε νέα μέλη και νέα στελέχη, έχουμε λάβει πολλά βιογραφικά. Το 41% είναι επειδή εμείς χάσαμε 600.000 ψήφους στην αποχή.

Το 2023 σε σχέση με το 2019 η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ, η ΕΛ.ΛΥ. αύξησαν τα ποσοστά τους, του ΣΥΡΙΖΑ μειώθηκαν. Ο κόσμος που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ δεν ήρθε να ψηφίσει».

Για την ομάδα Αχτσιόγλου: Αν έχουν να αποφασίσουν κάτι να το κάνουν τώρα

Η επόμενη ερώτηση ήταν «λέτε πως θα νικήσετε τον Μητσοτάκη, άκουσα και τον συμπαθέστατο σύζυγός σας τον Τάιλερ να λέει ότι θα είστε ο επόμενος πρωθυπουργός;»

«Για να μπορέσει κάποιος να κυβερνήσει πρέπει να έχει απαντήσεις στο διακύβευμα και για εμένα είναι η ανασύνταξη του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είπα ότι ένα άτομο θα νικήσει τον Μητσοτάκη. Ο δικός μου ρόλος είναι να εμπνεύσω για να γειώσουμε το κόμμα στην κοινωνία, οι ομάδες μελών να υπηρετούν την κοινωνία Λίγες λέξεις συνοπτικές ξεκάθαρες», είπε ο κ.Κασσελάκης.

Στη συνέχεια πρόσθεσε «εγώ έτεινα χείρα φιλίας και στον κ.Τσακλώτο και όλους. Σέβομαι το κόμμα, πρώτον γιατί ευθυγραμμίστηκα, το επέλεξα, με τίμησε ο κ. Τσίπρας για το Επικρατείας. Ακριβώς επειδή σέβομαι το κόμμα έτεινα χείρα φιλίας.

Από την πρώτη στιγμή προσκάλεσα την κυρία Αχτσιόγλου και της προσέφερα όποιο ρόλο θέλει. Δεν υπάρχει στενός κύκλος. Έχω πει ο 2ος είναι πρώτος. Είπα ελάτε να είστε η ηγετική ομάδα.

Κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει με την υπομονή και την αγωνία του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ. Αν είναι να αποφασίσουν κάτι να το αποφασίσουν τώρα».

Διαβάστε ακόμη: