Η απόφαση του πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη να προχωρήσει στην τοποθέτηση του πρώην προέδρου της ΟΝΝΕΔ Παύλου Μαρινάκη στη θέση του Γραμματέα του κόμματος της ΝΔ, εκτιμάται ότι θα αποτελέσει και την αφορμή για αντικαταστάσεις και νέες τοποθετήσεις σε Γενικές Γραμματείες υπουργείων και δημόσιους οργανισμούς, με φόντο τις εθνικές εκλογές, όποτε και αν προκηρυχθούν, το αργότερο τον Ιούνιο 2023!

Στην προκειμένη περίπτωση ο κ. Παύλος Μαρινάκης καλείται να πάρει τη θέση του κυρίου Γ. Στεργίου, νυν Γραμματέα της ΠΕ της ΝΔ, ο οποίος θεωρείται κομματικό στέλεχος με κύρος και επιρροή και επιτυχημένος στο έργο του.

Οι πληροφορίες λένε πως στον κ. Στεργίου έχει προταθεί η τοποθέτηση του σε μεγάλο οργανισμό του ευρύτερου Δημόσιου τομέα, όπου η κυβέρνηση δεν είναι καθόλου ευχαριστημένη από την διαχείριση!

Οι πληροφορίες λένε πως ο κ. Στεργίου προαλείφεται για νέος Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ, στη θέση του Χάρη Σαχίνη!

Και ότι για το ζήτημα αυτό έχει γίνει σχετική συζήτηση στο Μαξίμου!

Το γεγονός είναι πως η κυβέρνηση δεν είναι καθόλου ικανοποιημένη με τα έργα και τις ημέρες του Χ. Σαχίνη, πρωτοπαλίκαρου του Μπενίση (συζύγου της Δούρου), ο οποίος από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του αναλώνεται σε διπλασιασμό των αμοιβών του ΔΣ, διανομή μερισμάτων και επιστροφές κεφαλαίου (χωρίς να υπάρχουν κέρδη) στον Πόλσον και τους λοιπούς μετόχους, bonus και παροχές στον ίδιο και το στενό διοικητικό περιβάλλον για επίτευξη συμφωνιών, με τις οποίες ήταν αντίθετος και πολέμησε!

Επιπροσθέτως το Μαξίμου φέρεται να είναι πολύ δυσαρεστημένο με τον τρόπο που ο κ. Σαχίνης διαχειρίστηκε τον διαγωνισμό μαμούθ της Ψυττάλειας, ακολουθώντας διαδικασίες που εξέθεσαν την κυβέρνηση εν μέσω αποφάσεων των ανώτατων δικαστηρίων, στην προκειμένη περίπτωση του ΣτΕ!

Υπό αυτό το πρίσμα, η αποπομπή Σαχίνη είναι πλέον αναμενόμενη και θα πραγματοποιηθεί αργά ή γρήγορα, καθώς ο εκλεκτός του Μπενίση και των λοιπών επιχειρηματικών δυνάμεων που στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν απολαμβάνει ούτε τη στήριξη του Υπ. Υποδομών και του Υπ. Περιβάλλοντος, στην εποπτεία των οποίων θα περιέλθει συντόμως η ΕΥΔΑΠ, μετά τη σχετική απόφαση του ΣτΕ που την ώρα τούτη καθαρογράφεται και προβλέπει την μετακίνηση της από τον έλεγχο του ΤΑΙΠΕΔ!

Διαγωνισμός Ψυττάλειας (324 εκατ. ευρώ): Το βατερλώ του Σαχίνη!