Την υπόθεση με το ρωσικό πλοίο στην Κάρυστο το οποίο μετέφερε ιρανικό πετρέλαιο την γνωρίζετε.

Όπως γνωρίζετε και το ότι υπήρξε δέσμευση του φορτίου από την Επιτροπή για το ξέπλυμα, επί τη βάσει της εντολής για τις διεθνείς κυρώσεις σε ρωσικά συμφέροντα! Και στη συνέχεια κατάσχεση!

Εκείνο όμως που δεν ξέρετε είναι ποιος τελικά ήταν ο εφοπλιστής ο οποίος μετέφερε το ιρανικό πετρέλαιο από το ρωσικό πλοίο στην Κάρυστο, στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής!

Όπως με πληροφορούν καλά ενημερωμένες πηγές, που έχουν πρόσβαση σε Μυστικές Υπηρεσίες και Ανώτατες Αρχές, την μεταφορά του ιρανικού πετρελαίου από την Κάρυστο προς την Αμερική, παρά τα όσα ακούστηκαν για εμπλοκή πασίγνωστου εφοπλιστή που σχετίζεται με ναυπηγεία, την ανέλαβε τελικά μικρο- εφοπλιστής, που εφέρετο βάσει των δημοσιευμάτων στον διεθνή Τύπο, να σχετίζεται με τους Ρώσους και να έχει «πάρε-δώσε» με ολιγάρχη – στενό φίλο του Πούτιν, ο οποίος κατά το παρελθόν είχε σχέδια ανάπτυξης φιλορωσικού δικτύου προπαγάνδας διά μέσω επαρχιακών τηλεοπτικών σταθμών στην Ελλάδα!

Ο …γνωστός στην πιάτσα, από την συνολική του δράση στο παρελθόν μικρό- εφοπλιστής, με τα πολλά «πήγαινε – έλα» στη χώρα επί σειρά ετών, ο οποίος φέρεται να έχει εμπλακεί σε πλείστες όσες υποθέσεις, λέγεται – όπως με πληροφορούν οι πηγές μου- ότι είναι ο τελικός μεταφορέας του ιρανικού πετρελαίου από το ρωσικό τάνκερ στην Κάρυστο προς τις Ηνωμένες Πολιτείες!

Και το ερώτημα που ευλόγως εγείρεται είναι: πώς τελικά επελέγη από τους Αμερικανούς ο εν λόγω εφοπλιστής, ο οποίος μέχρι πρότινος θεωρείτο άνθρωπος των Ρώσων;

Τι άραγε μεσολάβησε; Και τι άλλαξε ως προς την άποψη που είχαν σχηματίσει οι αμερικανικές Αρχές για το πρόσωπο του και την δράση του;

Θα μου πείτε «μα πρώτη φορά είναι που βλέπεις αλλαγή στρατοπέδου»; Όχι, θα απαντήσω, αντιθέτως, οι «διπλοί πράκτορες» είναι φαινόμενο που αντιμετωπίζει κανείς μόνιμα στην καθημερινότητα!

Εκείνο που δεν περίμενα, είναι η αλήθεια, ήταν να δω και να διαπιστώσω το πόσο γρήγορη ήταν η «στρατολόγηση» ενός φερόμενου ως βασικού μέλους της φιλορωσικής προπαγάνδας!!!

Όπως αντιλαμβάνεστε, ήρθε η ώρα να ξεκινήσω ξανά στο NETFLIX, να παρακολουθώ την άκρως επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά Homeland, που θα με ξαναβάλει σε ένα υπαρκτό περιβάλλον κατασκοπευτικής δράσης, με αναφορές στην Τεχεράνη, τον περσικό κόλπο, τις μεταφορές, τα πετρέλαια, τις Υπηρεσίες, την CIA και τους «διπλούς» πράκτορες…

2 πανίσχυρα επιχειρηματικά κέντρα στηρίζουν επώνυμο υπουργό για πρωθυπουργό σε κυβέρνηση συνεργασίας!

Ακόμη δεν φτάσαμε ούτε καν στην προκήρυξη πρόωρων εκλογών (για να είμαστε ειλικρινείς οι ανακοινώσεις αναμένονται γύρω στις 20 Αυγούστου και οι εθνικές εκλογές προσδιορίζονται ή την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου ή την πρώτη του Οκτώβρη) και τα «πρόσωπα» που εκτιμάται ότι θα πρωταγωνιστήσουν σε κυβέρνηση συνεργασίας μεταξύ ΝΔ – ΠΑΣΟΚ «δίνουν και παίρνουν»!!!

Ως γνωστόν, ο Ν. Ανδρουλάκης έχει δηλώσει πως δεν προτίθεται να συμμετάσχει σε κυβέρνηση συνεργασίας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη πρωθυπουργό. Οπότε ευλόγως τα σενάρια, αλλά και οι μεθοδεύσεις, όπως άλλωστε οι σχεδιασμοί και οι παρασκηνιακές ζυμώσεις, εξελίσσονται αδιαλείπτως!

Με βάση την πρώτη ονοματολογία που δημοσιοποιήθηκε, ο Ι. Στουρνάρας και ο Μαργαρίτης Σχοινάς «κάηκαν» ως πρωθυπουργοί κοινής αποδοχής! Οπότε στη κάδρο μπήκαν «κομματικοί» με προφίλ κοινής αποδοχής!

Για να ξέρετε, όπως με ενημερώνουν πολύ καλά και εκ των έσω πληροφορημένες πηγές, 2 πολύ ισχυρά επιχειρηματικά κέντρα (όχι δεν είναι οι Ολλανδοί, μην παρεξηγηθούμε) έχουν αποφασίσει να στηρίξουν ΕΑΝ και ΟΤΑΝ οι συνθήκες το επιβάλουν, έναν ΝΥΝ ΥΠΟΥΡΓΟ με πολύ μεγάλη δημοφιλία, ως μεταβατικό πρωθυπουργό σε κυβέρνηση συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ. Τώρα, ως προς το κατά πόσον θα τον εγκρίνει ο Ανδρουλάκης, έχω βάσιμες αμφιβολίες. Εκτός και αν τα συμφέροντα του τον επιβάλουν …

Σοβαρός και προβεβλημένος επιχειρηματίας «βλέπει» συγκυβέρνηση «Τσίπρα – Ανδρουλάκη» από την πρώτη Κυριακή …

Την ίδια στιγμή, όπως μου μεταφέρουν αξιόπιστοι κύκλοι, πολύ σοβαρός και προβεβλημένος επιχειρηματίας, που τα έχει με όλους καλά καθώς χαρακτηρίζεται ως αξιόπιστος «παίκτης» όλων των εποχών και όλων των καταστάσεων, «βλέπει» σοβαρές πιθανότητες συγκυβέρνησης Τσίπρα – Ανδρουλάκη μετά το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής των εκλογών με απλή αναλογική!!! Δηλαδή την δημιουργία «Προοδευτικού μετώπου»!!! Λέτε άραγε να υπάρξουν επιχειρηματικά συστήματα που θα στηρίξουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο;

Κορυφαία funds ψάχνουν αγοραστές για 2 εισηγμένες!

Όπως με πληροφορούν καλά ενημερωμένες πηγές, σε δύο εισηγμένους στο Χρηματιστήριο ομίλους, οι βασικοί μέτοχοι αναζητούν αγοραστές!

Απόλυτα έγκυρες πηγές αναφέρουν με εμπιστευτικότητα, ότι οι βασικοί μέτοχοι και των 2 εισηγμένων έχουν ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με μεγάλα funds στα οποία ανέθεσαν την εύρεση αγοραστών, ενώ συζητήσεις γίνονται τόσο με Άραβες, όσο και με Αμερικανούς επενδυτές!

Και οι δύο όμιλοι έχουν σοβαρό αντικείμενο, ισχυρό στόρυ μπροστά τους, ενώ ο ένας εκ των δύο προωθεί ούτως ή άλλως μεγάλο επιχειρηματικό – επενδυτικό project ,το οποίο σε κάθε περίπτωση προσδίδει δυναμική και υπεραξίες.

Οι διοικήσεις και των δύο ομίλων είχαν συνομιλήσει με σοβαρούς επενδυτές κατά το παρελθόν, ενώ ρόλο στις διαπραγματεύσεις είχαν παίξει οι μάνατζερς, οι διευθύνοντες σύμβουλοι!

Ωστόσο, ούτε Άραβες, παρά τις υποσχέσεις και τις διαβεβαιώσεις των managers μπήκαν στο μετοχικό κεφάλαιο, ούτε Αμερικανοί, ούτε Κινέζοι, ούτε καν Γάλλοι που εμφανίστηκαν εκ των υστέρων! Και την έκαναν με ελαφρά πηδηματάκια…

Επί του προκειμένου τώρα, οι βασικοί μέτοχοι των 2 μεγάλων εισηγμένων επιχειρήσεων εμφανίζονται διατεθειμένοι να πουλήσουν τις μετοχές τους, εάν φυσικά προκύψει το κατάλληλο τίμημα που να τους ικανοποιεί και να καταγράφει υπεραξίες!

Στο μεταξύ, τα κορυφαία funds στα οποία έχουν δώσει εντολή εύρεσης αγοραστή, χωρίς τούτο να θεωρείται επιτακτικό ούτε να προκύπτει λόγω κάποιου εσωτερικού προβλήματος, έχουν ξεκινήσει διερευνητικές επαφές!

Οι μικροί δορυφόροι των 200 εκατ., οι αεριτζήδες και οι νταραβεριτζήδες!

Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ξεκίνησε από τον Σεπτέμβριο του 2021 την διαδικασία για το Εθνικό Πρόγραμμα Κατασκευής Μικρών Δορυφόρων (ΕΠΜΔ) συνολικού προϋπολογισμού 200 εκατ. ευρώ!

Στόχος είναι να κατασκευαστεί, να τεθεί σε τροχιά και να λειτουργήσει, ένας αριθμός έξυπνων μικρών δορυφόρων για την παροχή τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, παρατήρηση γης για χρήσεις σε τομείς όπως η πολεοδομία και η χαρτογραφία, για υπηρεσίες στην ναυτιλία και την γεωργία, αλλά και σε τομείς που σχετίζονται με την εθνική ασφάλεια, όπως η φύλαξη των συνόρων για παράδειγμα!

Το έργο θα υλοποιηθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA), ενώ η χρηματοδότηση του εγχειρήματος έχει εξασφαλιστεί!

Το έργο θα πρέπει να υλοποιηθεί εντός αυστηρού χρονοδιαγράμματος τριετίας, ενώ βάσει της συμφωνίας Ελλάδος – ESA, οι ανάδοχοι είναι υποχρεωμένοι να αναπτύξουν μονάδες παραγωγής στην Ελλάδα, όταν δεν έχουν!

Υπό αυτή την έννοια θα περίμενε κανείς την εκδήλωση ενδιαφέροντος για το έργο των 200 εκατ. ευρώ από φορείς και επιχειρηματικούς ομίλους υψηλής τεχνολογίας, με εξειδίκευση και εμπειρία!

Ωστόσο, πέραν των γνωστών εξειδικευμένων υποψηφίων που λαμβάνουν μέρος στους διαγωνισμούς αυτούς, στην υπόθεση των μικροδορυφόρων των 200 εκατ. ευρώ, έχει εμφανιστεί «κάθε καρυδιάς καρύδι»!!!

Νταραβεριτζήδες, μεσάζοντες – ενδιάμεσοι και γνωστά λαμόγια της πιάτσας που παριστάνουν τους ατζέντηδες πάσης φύσεως προγραμμάτων, ξαφνικά από το πουθενά θέλουν να υφαρπάξουν τα 200 εκατ. του προγράμματος από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και για το λόγο αυτό βάζουν «λυτούς και δεμένους» να παρέμβουν για λογαριασμό τους, ασκώντας πιέσεις!

Οι πληροφορίες λένε πως σε πολλούς και διάφορους νταραβεριτζήδες – επιχειρηματίες της πιάτσας, «βάζουν πλάτη» συγκεκριμένοι υπουργοί, ειδικά ένας, που θεωρητικά διαθέτει δύναμη και επιρροή στα υψηλά πατώματα της εξουσίας, ο οποίος φέρεται να σηκώνει το τηλέφωνο και να απαιτεί από υπουργούς ραντεβού με (αεριτζήδες) επιχειρηματίες!

Η πιάτσα ήδη βοά! Όχι μόνο για τις θεσμικές παρεμβάσεις υπέρ συμφερόντων, αλλά κυρίως γιατί για κάποιους (ή για κάποιον) κατέχοντες θεσμικά κυβερνητικά χαρτοφυλάκια, το νταραβέρι και το «σούρτα – φέρτα» και «πάρε δώσε» έγινε συνήθεια, για να μην πω επάγγελμα…