Από την πρώτη στιγμή ίδρυσης και δημιουργίας του Radar.gr δεσμευτήκαμε απέναντι σας φίλοι αναγνώστες, ότι θα κάνουμε δημοσιογραφία αποκαλυπτική, με έρευνα σε βάθος, χωρίς να χαϊδεύουμε αυτιά και χωρίς να ακολουθήσουμε την γλοιώδη και εμετική γλειψιματική πολιτική – επί της ουσίας παρωδία του δημοσιογραφικού λειτουργήματος- στην οποία έχουν εξειδικευτεί «φιρφιρίκοι» της δημοσιογραφίας, νέας κοπής ψεύτο-νταβατζήδες, της κακιάς ώρας και του κακού συναπαντήματος!

Υπό το πρίσμα αυτό ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ στο Radar, εδώ και τρεις μήνες, όταν οι «ειδήμονες» που τώρα εκ των υστέρων κάθιδροι και πανικόβλητοι παριστάνουν ότι «ήξεραν» και ότι «τα είχαν πει», κοιμόντουσαν τον «ύπνο του δικαίου, ΑΠΟΚΑΛΥΨΑΜΕ «τι παίζει» πρώτα με τον Ελλάκτωρα και αμέσως μετά με την Τέρνα Ενεργειακή!

Εμείς πρώτοι αποκαλύψαμε, τις συζητήσεις μεγάλης επιχειρηματικής οικογένειας με τους Μπακοκαυμενάκηδες, για την αγορά του 30% των μετοχών του Ελλάκτωρα!

Και όλη την παρεπόμενη συμφωνία σε ενέργεια και σκουπίδια!

Προχωρημένες διαπραγματεύσεις μεταξύ Μπακοκαυμενάκηδων και του περίφημου Τσέχου Σμετς (Τρ. Πειραιώς, ΟΠΑΠ) για το 30% της Ελλάκτωρ!

Και εμμέσως πλην σαφώς «φωτογραφίσαμε» την Μότορ Όιλ, χωρίς να την αναφέρουμε, χωρίς να την κατονομάσουμε, γιατί με αίσθημα ευθύνης καταδείξαμε ότι σκοπός μας ήταν να δώσουμε το κλίμα στην αγορά του «τι παίζει» και όχι να χαλάσουμε ένα τεράστιο deal από αυτά που στη διεθνή πιάτσα αποκαλούν «Game changer»!

Εμείς ξεκάθαρα είμαστε και θα είμαστε, υπέρ των συμφωνιών εκείνων που ανατρέπουν δεδομένα, στηρίζονται σε υγιείς βάσεις και δημιουργούν προστιθέμενη αξία για το Χρηματιστήριο, τη χώρα, τις επιχειρήσεις και το ευρύ επενδυτικό κοινό!

Αντιθέτως είμαστε και θα είμαστε απέναντι σε δράσεις αδιαφανείς, σε «επιχειρηματικές εισβολές» δήθεν μεγαλοσχημόνων, με άγνωστης και ύποπτης προέλευσης χρήμα και αδιευκρίνιστες επαγγελματικές δραστηριότητες, οι οποίοι παρεμπιπτόντως μέσα από λογικές Μακιαβελικές δεν διστάζουν να «εξαγοράζουν» ΜΜΕ και συνειδήσεις!

Εμείς, συνεχίζω, αποκαλύψαμε τη σφήνα του Τσέχου Σμετς στον Ελλάκτωρα, τις διαπραγματεύσεις με τους Αρκάδες «εφοπλιστές» αλλά και την εκ νέου – φημολογούμενη- επιστροφή της μεγάλης επιχειρηματικής οικογένειας σε διαπραγματεύσεις!

Σχετικά με την Τέρνα Ενεργειακή, «φωτογραφίσαμε» κατ’ επανάληψη από τις 20 Φεβρουαρίου και μετά, το ισχυρό ενδιαφέρον των διεθνών επενδυτικών οίκων, επισημάναμε ότι η Τέρνα Ενεργειακή «ανεβάζει τις αποτιμήσεις» στον κλάδο της Ενέργειας, αναφερθήκαμε ευθέως στην αυστραλιανή Macquarie, εκ των κορυφαίων funds στον πλανήτη, ότι …ψάχνει deal στην Ενέργεια, «φωτογραφίζοντας» την πραγματικότητα μιας εν δυνάμει τεράστιας επιχειρηματικής συμφωνίας, που σε καμία περίπτωση δεν θέλαμε ούτε να «χαλάσουμε», ούτε να «κάψουμε»!

Η Macquarie ψάχνει deal στην Ενέργεια!

Συμπεριφερθήκαμε λοιπόν με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους αναγνώστες μας, σε χρόνο ανύποπτο, έγκυρα και έγκαιρα, αλλά και στους εμπλεκόμενους επιχειρηματικούς και επενδυτικούς ομίλους, καθώς επίσης στο Χρηματιστήριο την Κεφαλαιαγορά και τους μικρούς επενδυτές που στηρίζουμε και θα στηρίζουμε διαχρονικά!

Για να τελειώνουμε λοιπόν, εμείς δεν είμαστε ούτε κατ’ επάγγελμα κερδοσκόποι όπως κάποιοι άλλοι, ούτε γλείφτες και τσάτσοι της χειρίστης υποστάθμης που τα «αρπάζουν» από τα κάθε λογής «μεγάλα πορτοφόλια»!

Για όποιον δεν το κατάλαβε, το Radar ήρθε για διαδραματίσει ρόλο ευθύνης, θεσμικό αλλά και ταυτόχρονα σε όλα τα λαμόγια της αγοράς, ψευτοεκβιαστάκια και αρπακτικά, να χαλάσει τη «σούπα» και τον «ύπνο»!

Αυτά που ξέρανε να τα ξεχάσουνε… και να μην τους διαφεύγει ποτέ από το μυαλό ότι μπορούμε να γίνουμε τελείως ανεξέλεγκτοι… Το ξέρουν άλλωστε από το παρελθόν!

Αυτά προς το παρόν …