Στην τελική ευθεία έχει μπει η πώληση του Ευθύμη Κουλούρη από τον Ατρόμητο. Σύμφωνα με την ενημερωμένη πιάτσα agents, στο επόμενο δεκαήμερο θα έχει ολοκληρωθεί το μεταγραφικό deal που θα στείλει τον πρώτο σκόρερ της ομάδας των δυτικών προαστίων σε κλαμπ του εξωτερικού. Κοντός ψαλμός αλληλούια, βεβαίως…

Η αλήθεια, βέβαια, είναι πως έχουν ήδη απορρίψει μία προσφορά 700.000 + 100.000 ευρώ για τον διεθνή Έλληνα επιθετικό, με τους  Σπανό / Αγγελόπουλο να μην πέφτουν κάτω από το 1.000.000€.

Όπως αλήθεια είναι και ότι ο Ατρόμητος έχει βγει ήδη στην αγορά και ψάχνει τον αντικαταστάτη του Κουλούρη. Μάλιστα, εξετάζει και τον Ντενίς Άλιμπεκ, τον διεθνή Ρουμάνο που μετά τον τετράμηνο δανεισμό του στο Περιστέρι επέστρεψε στην Καϊσερίσπορ, με την οποία έχει υψηλό συμβόλαιο (περίπου 600.000 ετησίως).

Ο Κουλούρης έχει ατζέντη τον πολύπειρο Βασίλη Παναγιωτάκη, ο οποίος το περασμένο καλοκαίρι βρήκε άκρη και του έκανε ένα σούπερ συμβιβασμό / λύση συμβολαίου με την Τουλούζ και ενώ υπήρχαν αρκετές προτάσεις πήγαν στην επιλογή του επαναπατρισμού, στα γνώριμα λημέρια του Ατρομήτου (με το υψηλότερο συμβόλαιο στο κλαμπ).Κάτι που του βγήκε σε καλό, με το αγωνιστικό του restart και την επικείμενη νέα μεταγραφή.


Μετά τον Βέλεθ, ο Γιώργος Δώνης θέλει να πάρει και τον Καρλίτος στη Σαουδική Αραβία! Τυχαίο; Όχι, ασφαλώς!

Ισπανός ο Βέλεθ, Ισπανός και ο Καρλίτος. Με Ισπανούς ατζέντηδες ο Βέλεθ, χωρίς αποκλειστικό ατζέντη ο Καρλίτος αλλά με το να τον δουλεύουν στην Αλ Φατέχ οι συμπατριώτες του μάνατζερ, του Βέλεθ.

Με τον Δώνη προπονητή και τον Τσάβι Ρόκα τεχνικό διευθυντή πήγαν στον Παναθηναϊκό, τόσο ο Βέλεθ όσο και ο Καρλίτος, ως ελεύθεροι! Μάλιστα και για τους δύο, είχαν ταύτιση απόψεων Δώνης και Τσάβι Ρόκα.

Όσον αφορά τον Καρλίτος, ο κόουτς Δώνης τον θεωρούσε και τον θεωρεί σπουδαίο επιθετικό. Οπότε είναι λογικό να τον θέλει στην Αλ Φατέχ, εκμεταλλευόμενος πως έχει ακόμη ένα χρόνο συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό (με καθαρές αποδοχές plus 600.000 ευρώ) αλλά βρίσκεται στην… έξοδο.

Σε αντίθεση, βέβαια, με τον Φραν Βέλεθ, οι Σαουδάραβες για τον Καρλίτος δεν πρόκειται να προσφέρουν πάνω από 200 με 250.000 στους «πράσινους». Βλέπετε, ξέρουν πολύ καλά πως ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θέλει να τον ξεφορτωθεί και ο Οργανισμός να γλυτώσει το υψηλό του συμβόλαιο, προκειμένου να πάρουν στράικερ του εκατομμυρίου. Στο διά ταύτα, ο Καρλίτος δεν είναι… βασικός κι αναντικατάστατος όπως ο Βέλεθ, για να έχει απαιτήσεις για σοβαρό transfer fee ο κυπελλούχος.

Για να επιστρέψει, πάντως, Αραβία ο Ισπανός φορ, θα πρέπει να του σκάσουν πάνω 1.100.000 ετησίως. Την προηγούμενη φορά είχε πάει στην Αλ Γουάντα, αγορά 1.800.000 από τη Λέγκια κι άντεξε μόλις 5 μήνες, για να τον φέρουν μετά οι Δώνης / Ρόκα στην Ελλάδα…


Ο Αντόνιο Τσόλακ έχει συμφωνήσει με τη Ρέιντζερς. Ντε φάκτο αυτό που σας γράφω. Το είχε πει και στον Μπότο και στον Λουτσέσκου, από τους οποίους έχει ζητήσει να συναινέσουν για να πάει με μεταγραφή στην δευτεραθλήτρια Σκωτίας.

Η πώληση του Κροάτη φορ, λοιπόν, δεν έχει ολοκληρωθεί μέχρι στιγμής για δύο λόγους. Ο πρώτος έχει να κάνει με το αντίτιμο (3.000.000) που απαιτεί ο ΠΑΟΚ και ο δεύτερος με την ανεύρεση άμεσου αντικαταστάτη του. Για το δεύτερο έμαθα πως ο Ζόσε έχει προχωρήσει τις επαφές του και είναι κοντά σε επιθετικό που αγωνίζεται στο ρωσικό πρωτάθλημα!


Στον Ολυμπιακό, ακόμη… έρχονται χρήματα από τη Λίβερπουλ, για τη μεταγραφή του Κωνσταντίνου Τσιμίκα. Θυμίζω πως τον Αύγουστο του 2020, όταν έκλεισε το deal της πώλησης του στους «κόκκινους», το τότε transfer fee έφτανε τα 13.000.000 ευρώ.

Μόνο που οι «ερυθρόλευκοι» είχαν φροντίσει / προνοήσει στο συμβόλαιό του να μπουν και διάφορα μελλοντικά μπόνους στόχων, εφόσον ο Τσιμίκας συνέχιζε να αγωνίζεται με τη Λίβερπουλ…

Έτσι, λοιπόν, αν την δεύτερη σεζόν του στο «Άνφιλντ» ο Τσιμίκας έπαιρνε το πρωτάθλημα ή το Τσάμπιονς Λιγκ ή το Κύπελλο Αγγλίας ή ξεκινούσε 20 φορές στην βασική ενδεκάδα της Λίβερπουλ, τότε αυτομάτως θα ενεργοποιούσε μπόνους 1.000.000 λιρών για τον Ολυμπιακό!

Όπως και συνέβη δηλαδή λόγω της κατάκτησης του Κυπέλλου, εκεί όπου στον τελικό ο Τσιμίκας σκόραρε στην διαδικασία των πέναλτι. Κατά κάποιο τρόπο, το γκολ του ήταν καταλυτικό για να εισπράξει επιπλέον χρήματα ο Ολυμπιακός!