Ο ΠΑΟΚ απέσπασε «χρυσή» ισοπαλία 1–1 με αντίπαλο τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης» και σε συνδυασμό με το 0–0 (ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ) της Τούμπας, προκρίθηκε στον τελικό του κυπέλλου, όπου στις 21 Μαΐου θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό.

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί σκόραρε στο 105’ με πέναλτι α λα Πανένκα, αλλά ο Αντόνιο Τσόλακ στο 108’ «έστειλε» τον «δικέφαλο του Βορρά» στο μεγάλο ραντεβού του «Σπύρος Λούης».

Οι «ερυθρόλευκοι» άρχισαν με διάθεση να επιτεθούν, ωστόσο δίχως ουσιαστική απειλή για την εστία του Αλέξανδρου Πασχαλάκη. Στη συνέχεια, ο ΠΑΟΚ ισορρόπησε την κατοχή της μπάλας, ενώ η σημαντικότερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου ανήκε στους γηπεδούχους.

Ο Γιάν Εμβιλά σέντραρε από τα δεξιά προς το δεύτερο δοκάρι, ο Γιώργος Μασούρας κατάφερε να αποκτήσει καλύτερη θέση από τον Λύρατζη, αλλά ο Έλληνας τερματοφύλακας απέκρουσε εξ επαφής το πλασέ του.

Μετά την ανάπαυλα, αμφότεροι περιόρισαν τις προσπάθειές τους προς τις αντίπαλες περιοχές, με τις αλλαγές του 61ου λεπτού να «προσδίδουν» ξανά… πνοή στο ματς.

Ο Πέντρο Μαρτίνς πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Καρβάλιο αντί του Μαντί Καμαρά, ενώ από πλευράς φιλοξενούμενων ο Φιλίπε Σοάρες αντικατέστησε τον Μπίσεσβαρ και ο Μίτριτσα τον Μουργκ.

Μάλιστα, ο Ρουμάνος απείλησε τέσσερα λεπτά αργότερα, με το συρτό σουτ του να καταλήγει κόρνερ έπειτα από απόκρουση του Βάτσλικ. Ακολούθησαν φάσεις των Τικίνιο, Ροντρίγκες και Σοάρες, με τους γκολκίπερ να δηλώνουν «παρόντες».

Στο 83’, ο ΠΑΟΚ παρ’ ολίγον να σκοράρει από μία απρόσμενη εξέλιξη, καθώς ο Σοάρες σούταρε σχεδόν από το κέντρο του γηπέδου έχοντας ανακτήσει την κατοχή μετά το λάθος του Καρβάλιο, με τον Βάτσλικ να διώχνει ενστικτωδώς με το ένα χέρι.

Το 0–0 παρέμεινε έως το τέλος, με το παιχνίδι να οδηγείται στην παράταση.

Η κούραση των ποδοσφαιριστών ήταν εμφανής από τις πρώτες στιγμές του επιπλέον μέρους, με τις δύο ομάδες να επιχειρούν στην αξιοποίηση πιθανών λαθών των αντιπάλων.

Στο 102’, ο Ελ Αραμπί αντιμετώπισε τον Πασχαλάκη σε τετ–α–τετ, με τον διεθνή τερματοφύλακα να τον ανατρέπει και τον διαιτητή, έχοντας συμβουλευθεί τον VAR αλλά και παρακολουθήσει τη φάση στο βίντεο, έδειξε το σημείο του πέναλτι.

Ο Μαροκινός επιθετικός του Ολυμπιακού ανέλαβε την εκτέλεση, σκοράροντας α λα Πανένκα για το 1–0 στο 105’.

Τρία λεπτά αργότερα, ο ΠΑΟΚ απάντησε. Ο Σβαμπ πραγματοποίησε εκπληκτική σέντρα με το εξωτερικό, ο Ολιβέιρα με προβολή «έστρωσε» τη μπάλα στον Τσόλακ, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 1–1 προ κενής εστίας, χαρίζοντας την πρόκριση στους φιλοξενούμενους.

Αντόνιο Τσόλακ, ΠΑΟΚ.

Σε μία αναμέτρηση με έντονες διακυμάνσεις και πληθώρα συναισθημάτων, το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου έφθασε στην πολυπόθητη πρόκριση. Ύστερα από οκτώ έτη, το σκηνικό με φιναλίστ τους ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, επαναλαμβάνεται.

Ολυμπιακός (Πέντρο Μαρτίνς): Βάτσλικ, Λαλά (111’ Κούντε), Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Μ. Καμαρά (61’ Καρβάλιο), Εμβιλά, Μπουχαλάκης (111’ Βρουσάι), Ροντρίγκες (75’ Αγκιμπού Καμαρά), Μασούρας (87’ Βαλμπουενά), Τικίνιο (75’ Ελ Αραμπί).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Σίντκλεϊ, Αουγκούστο (89’ Σβαμπ), Κούρτιτς, Μπίσεσβαρ (46’ Σοάρες – Τσόλακ 105+1’), Ζίβκοβιτς, Μουργκ (62′ Μίτριτσα – 89’ Τέιλορ), Άκπομ (72’ Ολιβέιρα).

Ο Παναθηναϊκός προκρίθηκε στο «ρελαντί» με δεύτερη νίκη, 2–0 τη Λαμία

Το «τριφύλλι» επικράτησε εκτός έδρας της Λαμίας με 2–0 και προκρίθηκε στον τελικό του εφετινού κυπέλλου όπου θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ, έχοντας ως σκόρερ τους Φώτη Ιωαννίδη και Σεμπαστιάν Παλάσιος.

Το πρώτο μέρος κύλησε ομαλά, με μερικές ευκαιρίες από πλευράς φιλοξενούμενων, αλλά και ένα σουτ του Τζανδάρη για τη Λαμία, το οποίο μπλόκαρε εύκολα ο Μπρινιόλι.

Στο 42’, ο νεαρός κεντρικός επιθετικός των «πράσινων» εκμεταλλεύθηκε τη λανθασμένη εκτίμηση του Τζανετόπουλου, έγινε κάτοχος της μπάλας και πλάσαρε τον Σαράνοφ για το 1–0.

Λούκας Βιγιαφάνιες, Παναθηναϊκός.

Στο 58’, ο Παναθηναϊκός «καθάρισε» την υπόθεση «νίκη και πρόκριση», με τον Αϊτόρ να κερδίζει τη μπάλα από τα αριστερά και τον επερχόμενο Βιγιαφάνιες να «σερβίρει» στον Παλάσιος για το 2–0 με ψύχραιμο πλασέ.

Δίχως να εντυπωσιάσει αλλά αποδίδοντας επαρκώς στα… βασικά, το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έφθασε στον τελικό με το αγαπημένο του σκορ (2–0) για την εφετινή αγωνιστική περίοδο.

Λαμία (Τζιανλούκα Φέστα): Σαράνοφ, Προβυδάκης, Σαραμαντάς, Τζανετόπουλος, Τζανδάρης, Μανούσος (68’ Καραμάνος), Ταϊρόν (68’ Νούνιες), Σιμόν, Μπεχαράνο (86’ Γκέντσογλου), Ελευθεριάδης (57’ Μπαγκουρά, – 86’ Μανουσάκης), Άλβες.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Χουάνκαρ, Βέλεθ (68’ Μαουρίσιο), Σχένκεφελντ, Πέρεθ (72’ Αλεξανδρόπουλος), Βιγιαφάνιες, Γκατσίνοβιτς, Αϊτόρ (62’ Βιτάλ), Παλάσιος (68’ Σάντσες), Ιωαννίδης (62’ Καρλίτος).