Τα νέα στοιχεία από τη δικογραφία της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσούρη επιβεβαιώνουν τον Αλέξη Κούγια που θεωρεί σχεδόν αδύνατο να βρεθεί ο δολοφόνος.

«Μέχρι τώρα, ούτε βίντεο από κάμερες ασφαλείας έχουν αποτυπώσει τη σκηνή της ανθρωποκτονίας, ούτε μαρτυρικές καταθέσεις υπάρχουν».

Οι 105 χούλιγκαν επιμένουν να δηλώνουν αθώοι και ισχυρίζονται πως ήρθαν στην Ελλάδα με φίλους για να παρακολουθήσουν την προπόνηση της ομάδας τους και ξαφνικά δέχτηκαν επίθεση, όταν πήγαν στη Νέα Φιλαδέλφεια.

«Με ξύλα, καδρόνια και ρόπαλα πήγατε να παρακολουθήσετε την προπόνηση;» τους ρώτησαν οι ανακριτές αγγίζοντας το ερώτημα πότε, πώς και ποιος τους προμήθευσε τον οπλισμό που δείχνει πως πρόκειται για οργανωμένη εγκληματική οργάνωση.

Πρόκειται για σουγιάδες, ένα κομμάτι ξύλου μήκους 52 εκατοστών, στο οποίο ήταν καρφωμένο άλλο κομμάτι ξύλου μήκους 20.5 εκατοστών, μία ξύλινη τάβλα μήκους 1.20 μέτρων και πλάτους 10 εκατοστών που έφερε καρφιά, τρία ξύλινα κοντάρια μήκους 83 εκατοστών, ένα ξύλινο κοντάρι μήκους 1.18 μέτρων και άλλα.

Ο οπαδός της ΑΕΚ με την κόκκινη μπλούζα, που καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας να τρέχει δίπλα στον Μιχάλη, μίλησε για τουλάχιστον τέσσερα άτομα, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, που τους χτυπούσαν με καδρόνια και ρόπαλα.

Ο ένας από τους τέσσερις, που έφερε το διακριτικό σήμα της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, μαχαίρωσε στο χέρι τον Μιχάλη Κατσουρή , αλλά δεν μπόρεσε να διακρίνει τον δράστη, γιατί φορούσε κουκούλα, ενώ εκείνη τη στιγμή χτύπησαν και τον ίδιο με ρόπαλο στο κεφάλι, σπάζοντας του χέρι και πόδι.
Ποιος σκότωσε το Μιχάλη Κατσούρη: το ελληνικό «Τάγμα Θανάτου» που διαφεύγει

Τα μπαστούνια μπέιζ μπολ

Ο 43χρονος Έλληνας οπαδός του Παναθηναϊκού που θεωρήθηκε πρόσωπο κλειδί φαίνεται πως δεν ήταν εκεί αν και φαίνεται σε βίντεο με ρόπαλο στα χέρια να τους δείχνει τον δρόμο και όλοι μαζί να εφορμούν έξω από το γήπεδο «OΠΑΠ ARENA».

Ανάμεσα στα ευρήματα στο σπίτι του ξεχωρίζουν δυο μπαστούνια μπέιζ μπολ σαν κι αυτά που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση κατά των άοπλων οπαδών της ΑΕΚ. Πιθανόν αυτά τα μπαστούνια να προδίδουν μια νεοναζιστική οργάνωση -όπως αποδεδειγμένα είναι οι Bad Blue Boys- που δρα στους κόλπους όχι μόνο θύρας του Παναθηναϊκού.

Έχουν περάσει χρόνια από όταν ο τότε βουλευτής της «Χρυσής Αυγής» Ηλίας Παναγιώταρος δήλωνε σε ευρωπαϊκό κανάλι ότι-«οι Έλληνες αγαπάνε το μπέιζ μπολ”.

Το «Εγχειρίδιο του Εθνικοσοσιαλιστή Πολιτικού Στρατιώτη» την ίδια εποχή που κυκλοφορεί σε αγγλική μετάφραση το ιντερνετικό περιοδικό «Ομερτά» δίνει σαφείς οδηγίες για άμεση δράση με σκοπό την εξολόθρευση των εχθρών χρησιμοποιώντας μπαστούνια μπέιζ μπολ.

«Ένα μπαστούνι μπέιζ μπολ θα μπορούσε να έχει ίχνη από το κρανίο που χτύπησε δέρματος, μαλλιών, αίματος ή δοντιών. Πρέπει να πετιέται».

Η εκπαίδευση ενός «στρατιώτη» στοχεύει στο να μην αφήνει ίχνη που μπορεί να βρει η αστυνομία σε γυαλί, ξύλο ή τα ρούχα.

«Είναι πολύ δύσκολο να απαλλαγείς από το αίμα αν πέσει πάνω σου. Ακόμα και το στεγνό καθάρισμα δεν το απομακρύνει πλήρως. Αν βρεθείς κοντά σε κάποιον που έφαγε γροθιά ή μαχαιρώθηκε θα ψεκαστείς παντού από λίγα λεπτά σταγονίδια αίματος!”.

Να καθαρίζεις τα ρούχα γιατί η σκόνη μπορεί να αποκαλύψει που ήσουν και τα μπαστούνια από ίχνη δέρματος, μαλλιών, αίματος από το κρανίο, ακόμα και δοντιών των θυμάτων».

Τα συνήθη όπλα των «τιμωρών» είναι χοντρά ρόπαλα που υποτίθεται ότι είναι κοντάρια για σημαίες. Σε ένα «χάντ-μπουκ» με τον τίτλο Άκου, σύντροφε εθνικιστή δίνονται οδηγίες στους «πολιτικούς στρατιώτες» να μην εμπιστεύονται αλκοολικούς και άτομα που θα σπάσουν στην ανάκριση. Μετά την στρατολόγηση είναι απαραίτητο να υπάρξει όρκος καθώς «ενισχύει την πίστη προς κάτι ιερό».

Η επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια έγινε με στολές, επικεφαλής και στρατιωτική διάταξη και ένα βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας δείχνει τους Κροάτες νεοναζί να εκπαιδεύονται στρατιωτικά.

Το ερώτημα είναι τι απέγινε το Τάγμα των Ελλήνων οπαδών -σαράντα πενήντα ατόμων- και το φονικό όπλο που δεν βρέθηκε. Οι Κροάτες ήταν εκατό έως εκατονπενήντα αλλά τα πλάνα δείχνουν πολύ περισσότερους να κάνουν επίθεση, ενώ παραμένει μυστήριο για το πώς προμηθεύτηκαν οι Bad Blue Boys τον εξοπλισμό τους.
Η ελληνική αστυνομία καλείται να αποδείξει ότι είναι εξυπνότερη από μια οργάνωση που την διέσυρε

Το πρόσωπο του δολοφόνου με το full face

Οι αρχές αναζητούν τον δολοφόνο ενώ θάπρεπε να αναζητήσουν μια ολόκληρη οργάνωση που συγκροτήθηκε παράλληλα με την «Χρυσή Αυγή» με διεθνείς διασυνδέσεις.

Οι Bad Blue Boys κατηγορήθηκαν ότι έκαναν ναζιστικούς χαιρετισμούς στους δρόμους του Σάλτσμπουργκ παλιότερα και υπάρχουν βίντεο που τους δείχνουν να χαιρετούν ναζιστικά στους δρόμους του Μιλάνο.

Mάλλον δεν είναι καθόλου συμπτωματικό το γεγονός πως όταν η κροατική Αστυνομία είχε κάνει έφοδο σε γραφεία συνδέσμου στο Ζάγκρεμπ μαζί με graffiti αφιερωμένα στον Αδόλφο Χίτλερ βρήκε ανάμεσα σε άλλα όπλα και μπαστούνια μπέιζ μπολ όπως και στο σπίτι του Έλληνα οπαδού και μάλιστα δύο.

Ο αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας που δεν μπόρεσε να διακρίνει τον δράστη, γιατί φορούσε κουκούλα, θα πει πως εκείνη τη στιγμή χτύπησαν και τον ίδιο με ρόπαλο στο κεφάλι, σπάζοντας του χέρι και πόδι.

Το μαχαίρι και το ρόπαλο δεν βρέθηκαν αφού σύμφωνα με το «Εγχειρίδιο του Εθνικοσοσιαλιστή Πολιτικού Στρατιώτη» «ένα μπαστούνι μπέιζ μπολ θα μπορούσε να έχει ίχνη από το κρανίο που χτύπησε δέρματος, μαλλιών, αίματος ή δοντιών. Πρέπει να πετιέται».

Η εκπαίδευση του σωστού «πολιτικού στρατιώτη» στοχεύει στο να μην αφήνει ίχνη που μπορεί να βρει η αστυνομία σε γυαλί, ξύλο ή τα ρούχα:

«Να πλένεις τον εξοπλισμό σου μετά τη δράση. Να κάψεις ή να ξεφορτωθείς παπούτσια,  σακίδια, κουκούλες, εξοπλισμό. Μην επιστρέφεις στον τόπο δράσης. Μην δείχνεις υπόπτως ευτυχής ή κουρασμένος. Το να φοράς full face και γάντια είναι αναγκαίο».

Φαίνεται πως αυτές οι οδηγίες στην περίπτωση της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσούρη επιτρέπουν στον δολοφόνο με το φουλ φέις να μη βρεθεί ποτέ αν δεν ομολογήσει ο ίδιος.

Η ελληνική αστυνομία καλείται να αποδείξει ότι είναι εξυπνότερη από μια οργάνωση που την διέσυρε και -σε ό,τι αφορά τον ελληνικό τάγμα της μαζί με τον δολοφόνο- διαφεύγει. αν και υπάρχει βίντεο που τον δείχνει μεν, αλλά κρύβει το πρόσωπό του.

Διαβάστε ακόμη: