search

MAIN STREET

Ο δεύτερος μεγαλύτερος εκδότης ETF στον κόσμο ανακοίνωσε το λανσάρισμα νέου προϊόντος σε μια σπάνια κίνηση

Το ETF της Vanguard Group Inc. είναι σχεδιασμένο να παρακολουθεί έναν δείκτη δημοτικών ομολόγων με διάρκεια μεταξύ ενός μήνα και επτά ετών.

Vanguard-Group

Ο διεθνής κολοσσός διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων Vanguard Group Inc. ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να λανσάρει ένα νέο χρηματιστηριακό αμοιβαίο κεφαλαίο, κάνοντας έτσι μια εξαιρετικά σπάνια κίνηση για έναν από τους μεγαλύτερους παίκτες του κλάδου.

Πρόκειται για το διαπραγματεύσιμο κεφάλαιο με διακριτικό τίτλο “Vanguard Short-Term Tax-Exempt Bond ETF”.

Σύμφωνα με την κατάθεση των λεπτομερειών προς την αντίστοιχη Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, το ETF είναι σχεδιασμένο να παρακολουθεί έναν δείκτη δημοτικών ομολόγων με διάρκεια μεταξύ ενός μήνα και επτά ετών.

Το ETF θα χρεώνει προμήθεια επτά μονάδων βάσης.

Η Vanguard σπάνια εισάγει νέα προϊόντα στη σχετικά μικρή γκάμα της

Ενώ η Vanguard είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εκδότης στην αγορά ETF που εκτιμάται ότι αγγίζει τα $6,7 τρισεκατομμύρια, η εταιρεία με έδρα το Malvern της Πενσυλβάνια σπάνια εισάγει νέα προϊόντα στη σχετικά μικρή γκάμα της.

Ελέγχει περιουσιακά στοιχεία περίπου $1,9 τρισεκατομμυρίων σε 81 ETF, ενώ τα $2,2 τρισεκατομμύρια της ηγετικής εταιρείας BlackRock Inc. κατανέμονται σε 392 funds, σύμφωνα με στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από το Bloomberg.

Το σχεδιαζόμενο αμοιβαίο κεφάλαιο για ομόλογα θα είναι το πρώτο νέο Vanguard ETF που θα λανσαριστεί από το ντεμπούτο του Vanguard Ultra Short Bond ETF αξίας $3 δισεκατομμυρίων (ticker VUSB) τον Απρίλιο του 2021.

Τα Muni ETF είχαν μια καλή χρονιά το 2022, με τους επενδυτές να σημειώνουν ρεκόρ $28,6 δισεκατομμύρια στην κατηγορία, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η πιθανή νέα κυκλοφορία θα μπορούσε να γίνει μόλις μήνες μετά το πρώτο κλείσιμο ενός αμερικανικού fund από τη Vanguard.

Το Vanguard US Liquidity Factor ETF (VFLQ) ρευστοποιήθηκε στα τέλη Νοεμβρίου, αφού αγωνίστηκε να προσελκύσει επενδυτές από το ντεμπούτο του που έγινε το 2018.

Διαβάστε ακόμη: