Οι τιμές του χρυσού εγκατέλειψαν τα πρόωρα κέρδη για να διακυμανθούν κοντά στο χαμηλό πέντε μηνών την Τρίτη, καθώς το ισχυρότερο δολάριο και οι υψηλότερες αποδόσεις των ομολόγων μείωσαν την απήχηση του χρυσού καθώς το ενδιαφέρον μετατοπίζεται στο Jackson Hole Symposium για περισσότερες ενδείξεις για τις προοπτικές των επιτοκίων.

Ο χρυσός spot υποχώρησε 0,2% στα 1.890,39 δολάρια η ουγγιά μετά την άνοδο έως και 0,6% νωρίτερα στη συνεδρίαση. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ ενισχύθηκαν 0,4% στα 1.930,90 δολάρια.

Το δολάριο σημείωσε άνοδο 0,2%, καθιστώντας τον χρυσό πιο ακριβό για τους κατόχους άλλων νομισμάτων, ενώ ο δείκτης αποδόσεων του 10ετούς Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ κλιμακώνεται σε επίπεδα που δεν έχουν δει από τον Νοέμβριο του 2007.

Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο την περασμένη εβδομάδα, καθώς τα ισχυρά οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ ενίσχυσαν τα στοιχήματα ότι τα επιτόκια των ΗΠΑ θα παραμείνουν υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Υπενθυμίζεται ότι τα υψηλότερα επιτόκια αυξάνουν τις αποδόσεις των ομολόγων, καθιστώντας λιγότερο ελκυστικό το ράσο χωρίς απόδοση.

«Η Fed θα παραμείνει αισιόδοξη εδώ και αυτό πιθανότατα θα στηρίξει το επιχείρημα ότι ίσως η Fed θα πρέπει να κάνει περισσότερη σύσφιξη», δήλωσε ο Edward Moya, ανώτερος αναλυτής αγοράς της Αμερικής στον OANDA.

κάτω από τους κινητούς μέσους όρους των 50, 100 και 200 ημερών

Σε ότι αφορά την τεχνική ανάλυση, οι τιμές του χρυσού διαπραγματεύονται κάτω από τους κινητούς μέσους όρους των 50, 100 και 200 ημερών. Οι κερδοσκόποι που διαπραγματεύονται τεχνικά σήματα θεωρούν ένα διάλειμμα κάτω από τέτοιους κινητούς μέσους όρους ως πτωτική ένδειξη.

Ενδεικτικό του κλίματος, οι υποχωρούμενοι φόβοι για επιβράδυνση των ΗΠΑ και η άνοδος των αποδόσεων των ομολόγων έχουν σταδιακά διαβρώσει την ελκυστικότητα των διαπραγματεύσιμων αμοιβαίων κεφαλαίων (ETF) που υποστηρίζονται από ασφαλή καταφύγιο χρυσού.

Το spot ασήμι διολίσθησε 0,5% στα 23,22 δολάρια η ουγγιά ενώ η πλατίνα σημείωσε άνοδο 0,4% στα 912,91 δολάρια. Το παλλάδιο κέρδισε 1,4% στα 1.262,53 δολάρια.

Διαβάστε ακόμη: