Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν την Παρασκευή μετά την αναρρίχηση άνω του 1% κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, αν και οι ελπίδες για πιθανή παύση των αυξήσεων των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ διατήρησαν τον χρυσό σε τροχιά εβδομαδιαίας αύξησης.

Το spot του χρυσού υποχώρησε 0,2% στα 1.963,41 δολάρια ανά ουγγιά, αλλά είναι σε τροχιά για εβδομαδιαία άνοδο της τάξεως του 0,8%. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού ΗΠΑ παρέμειναν σταθερα στα 1.978,60 $.

Ο χρυσός, όπως και πολλά άλλα περιουσιακά στοιχεία εμφάνισε περιοριεμένο εύρος τιμών, με τους επενδυτές να μην θέλουν να υπερβούν πάρα πολλά όρια με τη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ προ των πυλών, σύμφωνα με αναλυτές της αγοράς.

Ο δείκτης του δολαρίου κυμάνθηκε κοντά στα χαμηλά της Πέμπτης, υπενθυμίζεται όιτ ένα ασθενέστερο δολάριο κάνει τον χρυσό λιγότερο ακριβό για τους ξένους αγοραστές.

Το ενδιαφέρον μετατοπίζεται τώρα στην έκθεση για τον πληθωρισμό των καταναλωτών στις ΗΠΑ για τον Μάιο, που αναμένεται στις 13 Ιουνίου, ενόψει της συνεδρίασης της Fed, η οποία θα παρέχει στους επενδυτές περισσότερη σαφήνεια σχετικά με την υγεία της μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προέτρεψε την Πέμπτη τη Fed των ΗΠΑ και άλλες παγκόσμιες κεντρικές τράπεζες να «παραμείνουν στην πορεία» της νομισματικής τους πολιτικής και να παραμείνουν σε εγρήγορση στην καταπολέμηση του πληθωρισμού.

Η συνολική τάση στον χρυσό παραμένει θετική και οι τιμές περιμένουν ένα άλλο έναυσμα για να κινηθούν υψηλότερα, σχολίασαν στελέχη της αγοράς στο CNBC.

Οι αγορές τιμολογούν με πιθανότητα 76% να σταθεροποιηθεί η Fed την επόμενη εβδομάδα, μετά από άνοδο σε κάθε συνεδρίαση από τον Μάρτιο του 2022. Ωστόσο, οι πιθανότητες για αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης τον Ιούλιο είναι 51%. Οι αυξήσεις επιτοκίων αυξάνουν το κόστος ευκαιρίας της διατήρησης χρυσού που δεν έχει απόδοση.

Το spot ασημί σημείωσε άνοδο 0,1% στα 24,2435 δολάρια ανά ουγγιά, παλλάδιο σημείωσε άνοδο 0,2% στα 1.364,90 δολάρια. Η πλατίνα σημείωσε άνοδο 0,3% υψηλότερα στα 1.013,53 δολάρια και επρόκειτο να σημειώσει εβδομαδιαίο κέρδος μετά από δύο εβδομάδες.

Διαβάστε περισσότερα