Το Κουίζ πανεύκολο και θα σας το απαντήσουμε κιόλας.

Ποιος τεχνοκράτης CEO (τρομάρα του) έχει πιο πολλά παρατσούκλια και από τους πορτοφολάδες;

Σωστά μαντέψατε, είναι ο κος ντιστεγκές (σημαίνει ο υπέρμετρα κομψευόμενος, ο νάρκισσος, ο εγωπαθής) ή ντιντής (το ίδιο αλλά στο πιο …ελαφρύ, στο πιο σινάμενο …) κατά τους αδελφούς Κυπρίους.

Είναι ο κος Πιρουέτας εδώ στην Αθήνα (δεν θέλει εξηγήσεις αυτό, διαρκώς αλλάζει αυτά που λέει και αυτά που συμφωνεί) , ο «Ναπολέων» όπως τον λένε στη ΡΑΕΕΥ (και ο ίδιος ο Πρόεδρός της ο Θανάσης Δαγούμας, έτσι μου λένε, πως τον αποκαλεί) ή ο «Λουδοβίκος χαχαχα» (επειδή ακολουθούν γέλια!) όπως είναι ο …τίτλος του σε υψηλά κλιμάκια του ΥΠΕΝ!

Πρόκειται για τον κο Μάνο Μανουσάκη του ΑΔΜΗΕ, το καταλάβατε.

Ο περί ού ο λόγος, τα έκανε μαντάρα στην ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου σε βαθμό που οι Κύπριοι τον κήρυξαν persona non grata στη Μεγαλόνησο…

Για αυτό πήραν το παιχνίδι πήραν οι υπουργοί Ενέργειας των δύο χωρών, Σκυλακάκης και Παπαναστασίου στα χέρια τους.

Η οργάνωση «Φίλοι του Πιρουέττα»…

Τώρα όμως άρχισε αγώνα η … Οργάνωση φίλοι και γνωστοί του κου Πιρουέττα (κατά κόσμον Μάνος Μανουσάκης του ΑΔΜΗΕ) να μας πείσουν πως η πρόσφατη συμφωνία για την ηλεκτρική διασύνδεση είναι δικό του έργο και δική του επιτυχία.

Η οργάνωση «Φίλοι του κου Πιρουέττα» δεν λειτουργεί φυσικά αφιλοκερδώς. Υπάρχει εταιρία, με υποδομές και χρήμα που μοιράζεται για το σκοπό αυτό.

Μαθαίνω επίσης πως δραστηριοποιείται εντόνως για το σκοπό αυτό, πρόσωπο πολύ … φιλικό προς τον ‘ντιντήν’ που λένε και στη Λευκωσία.

Ναι καλά μαντέψατε, είναι ο φύλακας….. Άγγελος του κου Ντιστεγκέ ή μάλλον η …αγγελούδα του.

Πως το έλεγε ο Βασίλης Αυλωνίτης σε μια παλιά κωμωδία με το Μάχο-Κώστα Βουτσά; «Αγγελούδος εγώ, αγγελούδα η Νανά, κάνουν παρέα τα …αγγελουδάκια….».

Ο κος Πιρουέτας δεν είναι δα και Ταλλεϋράνδος…

Το κυριότερο όμως θέμα για το οποίο ο κος Πιρουέτας «κοκορεύεται» από το Μάιο πως το έλυσε, δηλαδή η κυπριακή συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο με 100-120 εκατομμύρια, ακόμη δεν έχει λυθεί.

Η Λευκωσία θα πρέπει να λάβει την οριστική της απόφαση για συμμετοχή στην εταιρεία που υλοποιεί το έργο με ένα ποσό 100 εκατ. ευρώ.

Προς το παρόν, υπάρχει δήλωση θετικών πολιτικών προθέσεων από τον πρόεδρο Χριστοδουλίδη, μετά από αναλυτική συζήτηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Υπογραφές όμως ακόμη δεν υπάρχουν.

Πάντως στη διάρκεια παραμονής του κου Χριστοδουλίδη στην Αθήνα, υπήρξε διακριτική, αλλά ξεκάθαρη υπενθύμιση του αμερικανικού ενδιαφέροντος για το έργο, από άνθρωπο που εκπροσωπούσε τον υπερατλαντικό παράγοντα.

Αυτό είναι που λένε οι διπλωμάτες below the line activity (σ.σ. δραστηριότητα ανεπίσημη, κάτω από το τραπέζι) και η οποία φυσικά ούτε ανακοινώνεται, ούτε επιβεβαιώνεται.

«Στην πολιτική υπάρχουν πράγματα που λέγονται αλλά δεν γίνονται και πράγματα που γίνονται αλλά δεν λέγονται….» όπως είχε πρωτοπεί ο Ταλλεϋράνδος και το επανέλαβαν δεκάδες ηγέτες αργότερα….

Διαβάστε ακόμη: