Γράφτηκε πως ο ΠΑΟΚ είναι έτοιμος να πυροδοτήσει μια μεταγραφική βόμβα made Βrazil. Και συγκεκριμένα πως βρίσκεται κοντά στην απόκτηση του Μπερνάρντ!
Ο 29χρονος Βραζιλιάνος εξτρέμ (με 14 διεθνείς συμμετοχές) και τα  4.500.000 ευρώ χρηματιστηριακή αξία, είναι φευγάτος απο τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Με την ομάδα του, την Σαρίγια, να… χρηματοδοτεί σημαντικό μέρος του συμβολαίου του (κοντά στα 3.000.000 οι ετήσιες αποδοχές του), προκειμένου να διευκολύνει την αποχωρησή του.
Τον Μπερνάντ, το 2013, έφερε στην Ευρώπη για λογαριασμό της Σαχτάρ, ο Μιρτσέα Λουτσέσκου. Αγορά τότε 25.000.000 ευρώ και μια 5ετία αργότερα ο Βραζιλιάνος εξτρέμ πήγαινε στην Πρέμιερ Λιγκ για λογαριασμό της Εβερτον.
Ο ΠΑΟΚ και συγκεκριμένα ο Ζοζέ Μπότο, ασχολήθηκε με την περίπτωση Μπερνάρντ πρίν απο περίπου 20 ημέρες. Όντως σοβαρα, με τον αθλητικό διευθυντή του “δικεφάλου” να προχωράσει σε επίσημη διαπραγμάτευση  τόσο με την Σαρίγια, όσο και με την πλευρά του άσου…
Σύμφωνα με την ενημερωμένη πλευρά της ελληνικής πιάτσας αgents, η υπόθεση Μπερνάρντ έχει “κολλήσει”. Μάλιστα φέρεται εδώ και περίπου μια εβδομάδα να μην προχωράει στον ΠΑΟΚ. Παρότι το αραβικό κλάμπ δεν ζητάει transfer fee ( πέρσι πλήρωσε 1 εκατομμυριά στην Εβερτον για την αγορά του) και παρότι ο άσοσ είναι θετικός για Ελλάδα. Την προτιμάει μάλιστα απο την Τουρκία (τον θέλουν Γαλατά και Μπεσίκτας).
Στο δια ταύτα: σύμφωνα με την ίδια μανατζερική πηγή όχι μόνο δεν υπάρχει εξέλιξη στο θέμα Μπερνάντ στον ΠΑΟΚ(του πρόσφερε μέχρι 1,2 εκ.) αλλά πλέον ο διεθνής Βραζιλιάνος εξτρέμ παίζει πολύ δυνατά για άλλη ελληνική ομάδα. Εννοείται της Big 4 που την έχει “ξανακάνει” (πρόσφατα)στον ΠΑΟΚ
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Ο Βαγγέλης Παυλίδης, που τον Νοέμβριο θα κλείσει τα 24 του χρόνια, παίζει δυνατά για μεταγραφή στην Serie A.´Hδη γραφτηκέ για ενδιαφέρον/πρόταση της Σαλερνιτάνα που απέρριψε η Αλκμααρ.
Η αλήθεια είναι πως το Γραφείο που τον εκπροσωπεί, του μακαρίτη Μίνο Ραϊόλα που πλέον ονομάζεται “Οne”, θέλει να τον κάνει μεταγραφή στην Ιταλία.
Είχε βέβαια προσπαθήσει και πριν απο 2 καλοκαίρια, όταν έπαιζε ακόμη στην Βίλεμ, να τον “περάσει” στην Μόντζα των Μπερλουσκόνι/Γκαλιάνι αλλά δεν υπήρξε deal και έτσι τον περασμένο Ιούλιο πουλήθηκε αντί 2.500.000 ευρώ στην Αλκμααρ. Μετά απο ένα χρόνο όμως, εκεί το status του εκτοξεύθηκε…
Η σημερινή χρηματιστηριακή αξία του (27 φορές διεθνή με την Ελλ’αδα) Βαγγέλη Παυλίδη είναι 6.000.000 ευρώ, το ολλανδικό κλαμπ τον κοστολογεί με περισσότερα χρήματα  και εκτός απο την Σαλερνιτάνα και τις Μόντσα,Λέτσε στο “παιχνίδι” της αποκτησής του υπάρχει και τέταρτη ιταλική ομάδα απο τις … “μεγαλομεσαίες”! Οπότε όλα είναι ανοικτά κι ας το παίζουν … δύσκολοι οι Ολλανδοί.
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Είναι αλήθεια πως ο Βιτίνιο άρεσε/αρέσει πολύ στον Γιάννη Αλαφούζο και σε κάποιους ποδοσφαιρικούς συμβούλους του. Μάλιστα αν ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είχε…ψηθεί, ο εξτρεμ της Φλαμένγκο θα ήταν ήδη στην Αθήνα.
Ο Σέρβος κόουτς όμως, έχει τις ενστάσεις του για την τακτική πληρότητα/πειθαρχία του Βιτίνιο. Επίσης παρότι παρουσιάστηκε και σαν “δεκάρι” είναι εξτρέμ που μπορεί να αγωνιστεί και ως επιθετικός.
Στο ρόστερ του ΠΑΟ υπάρχουν πλέον οι περσινοί δυο βασικοί κι αναντικατάστατοι εξτρέμ, Παλάσιος/Αϊτόρ και ο Βέρμπιτς, η τελευταία μεγάλη μεταγραφή των “πράσινων”.
Στους τρεις βασικούς εξτρέμ ,λοιπόν, δεν χωράει και 4ος, που έχει μάλιστα χρηματιστηριακή αξία 5.000.000 και ο οποίος θα ερχόταν στον Παναθηναϊκό για να παίζει. Κι αυτός ήταν ο Βιτίνιο, την μεταγραφή του οποίου ουσιαστικά την…έφαγε ο Βέρμπιτς!!