Ο Κωνσταντίνος Θυμιάνης εδώ και δυο ημέρες κυκλοφορεί ελεύθερος στην αγορά αφού κέρδισε την προσφυγή που είχε κάνει σε βάρος της Ξάνθης. Μιλάμε για έναν 20χρονο μέσο αμυντικό (κόφτης και στόπερ), διεθνή με όλες τις μικρές εθνικές ομάδες (6 συμμετοχές στην Ελπίδων από το 2021), που την τελευταία 2ετία έχει απασχολήσει τους 4 της ελληνικής Big 5!
Το περασμένο καλοκαίρι μάλιστα, ο τότε εκτελεστικός διευθυντής της ΑΕΚ, Γιάννης Παπαδημητρίου, που τον γνώριζε πολύ καλά από την Ξάνθη, είχε επιχειρήσει να τον πάρει στους “κιτρινόμαυρους”. Μέχρι και 500.000 ευρώ έφτασε η προσφορά του Μελισσανίδη στο κλαμπ αλλά ο Θυμιάνης ήταν αρνητικός και επίμονος παρά τις πολλές πιέσεις που δέχτηκε τότε (κι από τον Ιεροκλή Στολτίδη). Ήθελε εξωτερικό και δεν ήθελε ΑΕΚ γιατί το πλάνο προέβλεπε να προπονούταν με την πρώτη ομάδα αλλά αρχικά να επάνδρωνε/έπαιζε στην ΑΕΚ Β.
Ο Θυμιάνης είναι πλέον free, έχει πρόταση στα χέρια του από το εξωτερικό και συγκεκριμένα το MLS αλλά δεν βιάζεται και να κλείσει όπως φαίνεται. Είναι σε αναζήτηση… ευρωπαϊκής ή μεγάλης ελληνικής ομάδας που θα του δώσει όμως, προοπτική. Ήδη πάντως είπε “όχι” στον… Κομπότη, που τον ήθελε στον Λεβαδειακό αλλά δανεικό από τον Παναθηναϊκό!!!
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Θέμα από το πουθενά πήγε να δημιουργηθεί στον ΠΑΟΚ με “στόχο” (δημοσιευμάτων) τον Ραζβάν Λουτσέσκου. Επειδή δεν χρησιμοποιεί τον Θεοχάρη Τσιγγάρα, κάποιοι προφανώς και βρήκαν αφορμή για να… πλήξουν τον Ρουμάνο τεχνικό.
Βέβαια ο 22χρονος μέσος ταλαιπωρήθηκε από σύνδρομο κοιλιακών /προσαγωγών, αρνήθηκε να μπει στο χειρουργείο, πήγε συντηρητικά και ο Λουτσέσκου έκανε την διαχείρισή του. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως στο δεύτερο μισό της περασμένης σεζόν ο κόουτς Ραζβάν έκανε βασικό και είχε σχεδόν αναντικατάστατο τον Τσιγγάρα. Οπότε τι “θέμα” να έχει τώρα με τον Έλληνα μέσο…
Από εκεί και πέρα όντως μπαίνουν…δεύτερες σκέψεις λόγω του τάιμινγκ που εμφανίστηκαν δημοσιεύματα για Τσιγγάρα που είτε θέλουν την Ουτρέχτη(του… Δουβίκα) να ενδιαφέρεται για τα δανεισμό του, είτε άλλη ξένή ομάδα πως θα καταθέσει προσφορά plus 2.000.000 ευρώ για τον άσο…
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Όλο και περισσότερες πληροφορίες διαρρέουν στην Κροατία για την υποψηφιότητα Μπίλιτς στον Ολυμπιακό. Καταρχήν, επιβεβαιώνεται πως δέχθηκε τηλεφώνημα  από την … τοποθεσία Καραϊσκάκης” το βράδυ της Πέμπτης, μετά τον οδυνηρή αποκλεισμό των “ερυθρόλευκων” από την Μακάμπι Χαϊφα και πώς ήρθε για 2 ημέρες στην Αθήνα για διαπραγμάτευση.
Σύμφωνα με τους Κροάτες πάντως ο Μπίλιτς φέρεται να ζήτησε ετήσιες αποδοχές 3.000.000 ευρώ, για αυτόν και τρεις (3) συνεργάτες του και νέο μεταγραφικό πλάνο ως τον… Σεπτέμβριο εφόσον ο Ολυμπιακός περνούσε την Σλόβαν Μπρατισλάβας…
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Πόσα λεφτά έχει πληρώσει μέχρι τώρα στο φετινό καλοκαιρινό παζάρι, για transfer fee, o ΠΑΟΚ. Καλά, καλά ούτε 6.000.000 ευρώ! Αναλυτικά : 2.000.000 για Κοτάρσκι, 1.800.000 για Κουαλιάτα, 1.500.000 για Νάρει, 400.000 για Σάστρε, 280.000 για Κάργα. Με την σούμα να βγάζει 5.980.000 ευρώ. Άντε, να βάλω και τα 2.500.000 του περασμένου Γενάρη για τον Φελίπε Σοάρες, το συνολικό άθροισμα  είναι 8.480.000 ευρώ!!!
Πόσα λεφτά έχει εισπράξει ο ΠΑΟΚ από τον περασμένο Γενάρη; Για τον Σβιντέρφσκι 5.500.000 ευρώ, για τον Τσόλακ 2.100.000 και για τον Εσίτι 1.000.000 Πόσο βγαίνει η σούμα; 8.600.000 ευρώ!!! Δηλαδή ο ιδιοκτήτης Ιβάν Σαββίδης έχει βγει κερδισμένος μέχρι τώρα κατά 120.000 ευρώ, στο … ισοζύγιο αγορές/πωλήσεις!
Και μην ξεχνάμε μάλιστα πως το προηγούμενο καλοκαίρι, του 2021, είχε έσοδα 20.000.000 ευρώ(!!!) από τις πωλήσεις των Τζόλη, Γιαννούλη, Περέϊρα…
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Όπως κέρδος έχει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ από το φετινό…οικονομικό ρόστερ που έφτιαξε ο Ζοσέ Μπότο, σε σχέση με της περασμένης σεζόν, όσον αφορά στα συμβόλαια.
Έχουμε και λέμε: στο κέντρο της άμυνας για Βαρέλα και Κρέσπο πλήρωνε μίνιμουμ 1.500.000 συνολικά ενώ αντίστοιχα για τους Νάρσμπεργκ/Κάργα δεν φτάνουν και οι δυο τα 600 χιλιάρικα.  Στην θέση του σέντερ φορ πλήρωνε σε Τσόλακ/Ακπομ συνολικά  1.250.000 ενώ το συμβόλαιο του Μπράντον Τόμας που αποκτήθηκε ως ελεύθερος είναι λιγότερο απο 450.000 ευρώ. Όπως και στον ‘”άσο” ο Πασχαλάκης αμειβόταν με 700.000 τον χρόνο ενώ ο Κοτάρσκι υπέγραψε με λιγότερα απο μια 500άρα…
Ενδεικτικά δηλαδή, από τρεις μόνος θέσεις, σε σχέση με τα συμβόλαια που …έφυγαν κι αυτά που ήρθαν , ο Σαββίδης εξοικονόμησε στον προϋπολογισμό της χρονιάς κοντά στα 2.000.000 ευρώ!
Στο δια ταύτα ; μάλλον έχουν δίκιο οι οπαδοί του ΠΑΟΚ να γκρινιάζουν για τον ιδιοκτήτη αφού κι αυτό το καλοκαίρι όχι μόνο δεν ξηλώθηκε για μεταγραφές αλλά συνέβη και το αντίθετο!