Ο Πάολο Φερνάντες και κόντρα στον Ολυμπιακό απέδειξε πόσο καλός παίκτης είναι. Εξέθεσε τον Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ στη φάση του γκολ του Βόλου, βγάζοντας και την ασίστ στον σκόρερ Οζέγκοβιτς (η δεύτερη του στο πρωτάθλημα ενώ μετράει κι ένα γκολ, σε 4 αγωνιστικές)…

Ο 24χρονος Ισπανός μεσοεπιθετικός έχει σούπερ τεχνικά στοιχεία και κράτημα της μπάλας που τον καθιστά απρόβλεπτο στο παιχνίδι του (δεν ξέρεις πού θα πάει). Κάνει άμυνες ενώ παίζει και στις τρεις θέσεις πίσω από τον φορ με την ίδια ευκολία. Το «μείον» του μέχρι στιγμής είναι πως σε κάποια διαστήματα χάνεται μέσα στο ματς. Μπορεί βέβαια αυτό να είναι και λόγω ομάδας (Βόλος).

Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Σπαρτάκ Μόσχας ήταν οι ομάδες που από τον Ιούνιο μέχρι σήμερα ενδιαφέρθηκαν καταθέτοντας προτάσεις στον Βόλο. Με τον Μπέο να ξεκινάει από το 1.500.000 ευρώ αλλά πλέον να συμβιβάζεται και με κάτω από το εκατομμύριο αφού από τον Γενάρη θα είναι ελεύθερος να υπογράψει όπου θέλει.

Ο Μπέος τα είχε βρει με τον ΠΑΟΚ από το Σάββατο για την αγορά του Φερνάντες. Και παρόλα αυτά ο «δικέφαλος» ήταν θετικός στο να αγωνιστεί ο Ισπανός στο «Γ. Καραϊσκάκης» κόντρα στους πρωταθλητές (όπως και συνέβη τελικά)! Διαβεβαιώνοντας τον Μπέο πως ακόμη και ένας ενδεχόμενος τραυματισμός του Φερνάντες δεν θα έβαζε σε κίνδυνο / δεν θα χαλούσε την μεταγραφή του στον «δικέφαλο».


Ο Φερνάντες, λοιπόν, που και με τις… ευχές του ΠΑΟΚ αγωνίστηκε κόντρα στον Ολυμπιακό, βοήθησε στο να του κόψουν βαθμούς και τώρα περιμένει με τις βαλίτσες έτοιμες για να αναχωρήσει από τον Βόλο. Όλα δείχνουν πως προορισμός του θα είναι η Τούμπα, αλλά ο ατζέντης του το δυσκολεύει με τις απαιτήσεις του και το… πάει στην παράταση.

Ο Φερνάντες ανήκει σε ένα μεγάλο ισπανικό γραφείο (Goal management) με «ομόσταβλους» παίκτες όπως ο Μπεγερίν, ο Ονάνα, ο Πάου Λόπεθ, ο Μανού Μορλάνες (ο χαφ που έπαιξε για τον Ολυμπιακό) αλλά και ο… Αιτόρ! Και τέτοια γραφεία έχουν συνηθίσει σε… μεγάλα κομμάτια από τις «τούρτες». Ειδικά αν υπάρχουν και ανταγωνίστριες ομάδες που τους έχουν υποσχεθεί περισσότερα.

Η μανατζερική πλευρά, λοιπόν, του Φερνάντες που έχει και ποσοστό επί των τίτλων ιδιοκτησίας του, είναι λογικό πως θέλει να εκμεταλλευτεί τον «χαμούλη» που γίνεται για τον πελάτη της και παίζει το… χαρτί πως μπήκε στο τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του. Και ο ΠΑΟΚ που βλέπει πως η υπόθεση πάει για… θρίλερ έστειλε Δευτεριάτικο τελεσίγραφο σε Φερνάντες και Μπέο (για να πείσει τον παίκτη του και τους ατζέντηδές του)!


Για να λέμε βέβαια τα πράγματα και με το όνομά τους, ο ΠΑΟΚ το προηγούμενο διάστημα (από τέλη Αυγούστου) επειδή θεωρούσε πως είχε «σιγουράκι» τον Φερνάντες, έψαχνε για κάτι «καλύτερο» ή να το θέσω διαφορετικά για πιο «κλασικό 10άρι», κοντά στα γούστα του Λουτσέσκου.

Τέτοιο παίκτη δε βρήκε ή δε μπορούσε να τον πληρώσει. Ο Ιβάν Σαββίδης έχει… κόψει την κάνουλα, το κλαμπ με τον Μπότο πάει περισσότερα σε πολιτική εσόδων / εξόδων, το 1.200.000 είναι το ταβάνι για δύο – τρία συμβόλαια στον ΠΑΟΚ και το 1.800.000 το ταβάνι για transfer fee (κι αυτό για μία σπέσιαλ περίπτωση). Οπότε γύρισαν στον Πάολο Φερνάντες του Βόλου.

Βέβαια και για τον Φερνάντες έγινε διαπραγμάτευση για να γλιτώσουν / κόψουν 200 με 300 χιλιάρικα, ο Μπέος κάποια στιγμή ζήτησε και τον Κούτσια δανεικό, ο ΠΑΟΚ δεν έδινε τον 18χρονο super talent αν αυτός πρώτα δεν ανανέωνε το συμβόλαιό του και όλο το deal καθυστέρησε…


Μέσα στο τελευταίο 20ήμερο (ίσως και περισσότερο) κάπου αναθερμάνθηκε και το ενδιαφέρον της ΑΕΚ για τον Πάολο Φερνάντες. Βλέπετε ο Ισπανός άσος, που έχει περάσει κι από την Ακαδημία της Μάντσεστερ Σίτι (πήγε στα 16 του χρόνια, έπαιξε στην U18 και την U23 των «Σίτιζενς»), έχει ισχυρό fan club στην «Ένωση».

Σύμφωνα, λοιπόν, με την ελληνική πιάτσα agents, οι «κιτρινόμαυροι» προσέγγισαν τη μανατζερική πλευρά του Φερνάντες για να συμφωνήσουν μαζί τους και να κινηθούν για τον Ισπανό τον Γενάρη! Δεν καιγόντουσαν να τον πάρουν από τώρα. Εξ ου και η πίστη σε μερίδα της πιάτσας πως αν ο Φερνάντες πήγαινε σε ελληνικό κλαμπ θα ήταν η ΑΕΚ…

Απομένει έτσι να δούμε πως θα τελειώσει η σχεδόν κλεισμένη μεταγραφική υπόθεση Φερνάντες στον ΠΑΟΚ. Με happy end ή ανατροπή λόγω της επιμονής των ατζέντηδών του (και κατά πόσο μπορεί όντως να κρύβεται άλλη ομάδα από πίσω). Κοντός ψαλμός αλληλούια, αφού το μεταγραφικό παράθυρο στην Ελλάδα κλείνει την Πέμπτη!


Μπόλικο παρασκήνιο όμως, κρύβεται πίσω κι από την υπόθεση Κούτσια. Ενός 18χρονου που θεωρείται top ταλέντο αλλά ο Λουτσέσκου δεν τον θεωρεί ακόμη έτοιμο για την πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ, και ο οποίος στα 16 του χρόνια υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο για 3+1 έτη με συνολικές αποδοχές άνω των 400.000 ευρώ (στην τριετία).

Το συμβόλαιο του Κούτσια λήγει το καλοκαίρι του 2023 και ο ΠΑΟΚ ενώ θα μπορούσε να πάει σε μονομερή ανανέωση για ακόμη ένα χρόνο (ως το 2024) δεν το έκανε γιατί ξέρει πως αυτό το «συν ένας χρόνος» θα έπεφτε αν το …κυνηγούσε η πλευρά του παίκτη αφού είχε υπογραφεί όταν ήταν ανήλικος (στα 16 του χρόνια).


Κατά συνέπεια, ο ΠΑΟΚ τού έκανε πρόταση ανανέωσης έως το 2026, προσφέροντάς του το συμβόλαιο του Λύρατζη (κοντά στις 200.000 ευρώ καθαρές ετήσιες αποδοχές). Η πλευρά του παίκτη όμως, αρχικά επέλεξε μία… σκληροπυρηνική στάση. Ζητούσε συμβόλαιο 280.000 το χρόνο, πλαφόν συμμετοχών και εγγυήσεις πως θα αντιμετωπιστεί σαν μεγάλο πρότζεκτ από την τεχνική ηγεσία ενώ, σύμφωνα με τον αστικό μύθο, απαιτούσε και μπόνους υπογραφής (που παίρνουν βασικά οι ελεύθεροι) για την οικογένειά του.

Ο ΠΑΟΚ δεν τα δέχτηκε όλα αυτά, το πήγε κι αυτός στα άκρα (στο στυλ «ή ανανεώνεις ή θα πας στην εξέδρα»), ενώ το προηγούμενο διάστημα όχι αποστολές αλλά ούτε στα οικογενειακά διπλά έμπαινε (έπαιζε με τον ΠΑΟΚ Β’ του Πάμπλο Γκαρσία)! Στον ΠΑΟΚ λέγεται πως είχαν πάρει… ανάποδες γιατί πληροφορήθηκαν πως μέλος της οικογένειας του παίκτη είχε ανοίξει επαφή και με ομάδα του πάλαι ποτέ ΠΟΚ.

Λέγεται μάλιστα πως αυτή η στάση / πολιτική του Κούτσια και της οικογένειάς του να μην ανανεώνει με τους όρους του ΠΑΟΚ και να πάει δανεικός μετά στον Βόλο για ένα χρόνο (πληρωμένος από τους «ασπρόμαυρους»), τους έφεραν σε προστριβή και με τον Έλληνα μεγαλοατζέντη του, Πασχάλη Τουντούρη!

Προφανώς και δεν είναι τυχαίο πως το όνομα του Κούτσια δεν υπάρχει πλέον στο πελατολόγιο της Prosport, όπως τουλάχιστον εμφανίζεται στο transfermarkt, το τελευταίο διάστημα!

Βέβαια, από την Κυριακή(11/09) τα ρεπορτάζ αναφέρουν πως η πλευρά Κούτσια ενέδωσε στο τελεσίγραφο του ΠΑΟΚ, έδωσαν τα χέρια και θα ανανεώσει με νέο τετραετές συμβόλαιο που θα μπει αμέσως σε ισχύ. Όσον αφορά τις νέες αποδοχές τους, οι απόψεις διίστανται. Άλλοι κάνουν λόγο για 200.000 τον χρόνο κι άλλοι για 250.000. Χωρίς πάντως signing bonus αλλά και χωρίς buy out σε αυτό…

Διαβάστε ακόμη: