Όπως επισημαίνουν παράγοντες της αγοράς, ενώπιον της τελικής απόφασης της Δικαιοσύνης έχουν τεθεί δύο πολύ σημαντικές τραπεζικές – επιχειρηματικές υποθέσεις!

Η πρώτη αφορά την περίφημη υπόθεση του Κέκροπα και της έκτασης των 300 στρεμμάτων στο Π. Ψυχικό, ψηλά στα λατομεία, η οποία τελεί υπό αμφισβήτηση και δικαστική αντιδικία με τον Δήμο Ψυχικού – Φιλοθέης!

Ο Κέκροψ μολονότι κέρδισε την υπόθεση στο Εφετείο, εντούτοις η αναίρεση που άσκησε στον Άρειο Πάγο ο Δήμος Ψυχικού έγινε δεκτή, με αποτέλεσμα το όλον θέμα να κριθεί οριστικά στο άμεσο μέλλον σε συζήτηση επί της ουσίας στο ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου.

Η υπόθεση θεωρείται μείζονος σημασίας τόσο χρηματιστηριακά όσο και επιχειρηματικά αλλά και οικιστικά!

Η δεύτερη υπόθεση αφορά την ασυλία των τραπεζιτών που κατοχυρώθηκε μετά από νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης οι οποίες από ορισμένους δικαστές θεωρήθηκαν αντισυνταγματικές!

Επί της ουσίας πρόκειται για αμνηστία στους τραπεζίτες και τους συνενόχους τους σε περιπτώσεις υπεξαίρεσης και απάτης στο τραπεζικό σύστημα, όπου επί δεκαετίες διεπράχθησαν αισχρά οικονομικά εγκλήματα τα οποία πλήρωσε μέσω των μνημονίων ο Έλληνας φορολογούμενος πολίτης.

Και το χειρότερο είναι πως η ασυλία δεν αφορά μόνο το χθες αλλά και το αύριο, δίνοντας το δικαίωμα στους τραπεζίτες να διαπράττουν εν γνώσει τους εγκλήματα κατά των τραπεζών γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι δεν θα καταδικαστούν γι αυτά!

Η υπόθεση της ασυλίας σε πρώτο βαθμό είχε θετική έκβαση για τους τραπεζίτες όσον αφορά απόφαση στην οποία κατέληξε το ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου.

Ωστόσο την υπόθεση στο σύνολο της θα την κρίνει επί της ουσίας η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου σε χρόνο που δεν εχει ακόμη προσδιοριστεί.

Σε κάθε περίπτωση ωστόσο η εκκρεμότητα αυτή όσο παραμένει ανοικτή παρατείνει την αγωνία των πρωταγωνιστών των τραπεζικών σκανδάλων, από πρώην μεγαλοτραπεζίτες μέχρι μεγαλοεφοπλιστές του …εξωτερικού!

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις  από την  Ελλάδα  και τον   Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.