Ανεξέλεγκτη η καταστροφική φωτιά που μαίνεται στην Αττική. Οι φλόγες μπήκαν στη Δροσοπηγή και καίγονται σπίτια ενώ βρίσκονται ήδη λίγα μέτρα έξω από το Κρυονέρι.

Η κατάσταση είναι δραματική καθώς οι έχουν δυναμώσει οι άνεμοι στην περιοχή ενώ για λόγους ασφαλείας έχουν απομακρυνθεί οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής καθώς δεν μπορούσαν να επιχειρήσουν και μάχη με την πυρκαγιά δίνουν μόνο τα εναέρια μέσα θα μπορούν να επιχειρούν έως τη Δύση του Ηλίου.

Ο απόλυτος εφιάλτης: Τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει τη φωτιά στην Αττική

Οι επίγειες δυνάμεις δεν μπορούν αυτή τη στιγμή να επιχειρήσουν λόγω της ιδιαίτερα δύσκολης κατάστασης που επικρατεί με τις εναέριες δυνάμεις να είναι οι μόνες που μπορούν να επιχειρήσουν, ωστόσο μόνο μέχρι μετά τις 20.30 και τη Δύση του Ηλίου.

Οι φλόγες από το πύρινο μέτωπο έχουν περάσει ήδη μέσα από τη Δροσοπηγή όπου καίγονται τα πρώτα σπίτια, ενώ όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Ωρωπού, στη Δροσοπηγή υπάρχουν εγκλωβισμένοι κάτοικοι.

Το άλλο μέτωπο πέρασε από τα πρώην βασιλικά ανάκτορα στο Τατόι με αποτέλεσμα να ενωθούν και αυτή τη στιγμή να απειλείται και το Κρυονέρι και η Ιπποκράτειος Πολιτεία.

Αυτή τη στιγμή οι κάτοικοι απομακρύνονται από το Κρυονέρι αλλά και τις Αφίδνες των οποίων οι κάτοικοι έχουν ήδη ειδοποιηθεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να μετακινηθούν προς την Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας.

Χαρακτηριστικό της επικρατούσας κατάστασης είναι το γεγονός ότι νωρίτερα, ενώ ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης ετοιμαζόταν να κάνει δηλώσεις αξιωματικός του Πυροσβεστικού Σώματος προσέγγισε πολίτες και δημοσιογράφους και τους ζήτησε σε δραματικό τόνο να αποχωρήσουν όλοι καθώς οι φλόγες πλησίαζαν επικίνδυνα.

Το πύρινο μέτωπο κινείται ανεξέλεγκτα καθώς αυτή την ώρα οι φλόγες έχοντας περάσει από Δροσοπηγή και Κρυονέρι πλησιάζουν σε δασική περιοχή που βρίσκεται κοντά στα διόδια των Αφιδνών.

Νωρίτερα το απόγευμα η Νέα Οδός ενημέρωσε πως λόγω πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή της Βαρυμπόμπης και έπειτα από εντολή της τροχαίας, πραγματοποιείται ολική διακοπή της κυκλοφορίας στο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου ΑΘΕ από τον Ανισόπεδο Κόμβο Καλυφτάκη έως και τον Ανισόπεδο Κόμβο Οινοφύτων.

Επίσης, αναφέρει πως οι οδηγοί με κατεύθυνση προς Λαμία, θα εξέρχονται υποχρεωτικά στον Α/Κ Καλυφτάκη, ενώ αντίστοιχα οι κινούμενοι προς Αθήνα θα εξέρχονται υποχρεωτικά στον Α/Κ Οινοφύτων. Στον πλευρικό σταθμό διοδίων Οινοφύτων, όπως σημειώνει, έχει τεθεί σε εφαρμογή αναστολή είσπραξης διοδίων τελών.

 

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Κλειστή η Εθνική οδός από τα Οινόφυτα έως και τη γέφυρα Καλυφτάκη