Συνεχίζεται ο πύρινος εφιάλτης σε όλη την Ελλάδα. Μόλις έκλεισε η εθνική οδός στο ρεύμα προς Αθήνα από τα διόδια Αθηνών μέχρι την γέφυρα Καλυφτακη.  Δραματικές στιγμές, έκκληση για βοήθεια από εγκλωβισμένους

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Οι φλόγες στα σπίτια στη Δροσοπηγή

Πύρινα λαίλαπα στους πρόποδες της Πάρνηθας -Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Η φωτιά στην Δροσοπηγή, που βρίσκεται ανάμεσα στο Κρυονέρι και τις Αφίδνες, αυτή την ώρα έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, ενώ οι φλόγες έχουν μπει στα πρώτα σπίτια της περιοχής. Αυτή την ώρα το μέτωπο κινείται προς το Κρυονέρι. Η φωτιά έχει πλησιάσει τα σπίτια όπου συνεργεία κόβουν τα δέντρα και προσπαθούν να φτιάξουν ζώνες για να προστατέψουν την κατοικημένη περιοχή.

Αυτη η εξέλιξη είχε ως αποτέλεσμα ο δήμος Διονύσου να ζητήσει από τους κατοίκους του Κρυονερίου να απομακρυνθούν με τάξη και ασφάλεια από τα σπίτια τους. Παράλληλα απευθύνει έκκληση να μην παρεμποδίζεται η πρόσβαση των πυροσβεστικών οχημάτων από άλλα οχήματα.

Πύρινα λαίλαπα στους πρόποδες της Πάρνηθας -Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Μάλιστα εστάλη και μήνυμα από το 112 για να εκκενωθεί η περιοχή. «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Κρυονέρι, Κοκκινόβραχος και Αφίδνες εκκενώστε προς Ε.Ο Αθηνών – Λαμίας. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας», τονίζεται στο μήνυμα.

Φωτιά στην Ηλεία: Εγκλωβισμένοι άνθρωποι στο χωριό Κλαδέος

Συναγερμός έχει σημάνει στην Ηλεία, καθώς περίπου 150 άτομα είναι εγκλωβισμένα στο χωριό Κλαδέος, με την πυροσβεστική να έχει ζητήσει τη συνδρομή της αστυνομίας.

Παράλληλα, οι αρχές προχώρησαν στην εκκένωση του οικισμού Λάλα, καθώς οι μαύροι καπνοί έχουν καλύψει τον ουρανό. Ωστόσο κάτοικοι αρνούνται να φύγουν από τα σπίτια τους, την ώρα που η αστυνομία προσπαθεί να εκκενώσει την περιοχή.

Σε εξέλιξη δυο μεγάλα πύρινα μέτωπα σε Χελιδόνι και Λάλα

Οι αρχές υποστηρίζουν ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι σε εξέλιξη βρίσκονται δύο μεγάλα πύρινα μέτωπα. Το ένα μέτωπο βρίσκεται στην περιοχή Χελιδόνι προς Κρυονέρι και το δεύτερο προς την περιοχή Λάλα.

«Τη στιγμή που δίνονταν μάχες με τις φλόγες στα προαναφερόμενα μέτωπα, εκδηλώθηκε μία ακόμη φωτιά στην περιοχή Λατζόι, του Πύργου, αλλά οι πυροσβέστες πρόλαβαν να την θέσουν γρήγορα υπό έλεγχο», πρόσθεσε.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με όσα ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης, «γίνεται μετ’ εμποδίων η προληπτική εκκένωση αρκετών κοινοτήτων, αφού δεν είναι λίγοι οι κάτοικοι που θέλουν να παραμείνουν στα σπίτια τους, με σκοπό να προσπαθήσουν να τα προστατεύσουν από την φωτιά.»

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, αστυνομικοί και πυροσβέστες απομάκρυναν έγκαιρα κατοίκους από κοινότητες που έπρεπε να εκκενωθούν, λόγω της φωτιάς, ενώ έγκαιρα εκκενώθηκε και μία κατασκήνωση στην περιοχή της Φρίξας.

Φωτιά στην Εύβοια: Eκκενώθηκε το κάμπινγκ στην Αγία Άννα

eyvoia-arthro

Εκκενώνεται αυτή την ώρα το camping της Αγίας Άννας στην βόρεια Εύβοια, ενώ τα σπίτια τους εγκαταλείπουν και οι κάτοικοι στην παραλία. Η φωτιά αυτή την ώρα βρίσκεται μόλις λίγα χιλιόμετρα μακριά από το χωριό,  ο κοινοτάρχης Ανδρέας Χατζής η κατάσταση δεν θα αργήσει να ξεφύγει τελείως :

“Εδώ και λίγη ώρα έχει εκκενωθεί το camping της Αγίας Άννας που βρίσκεται μέσα στο δάσος, ενώ η αστυνομία έχει απομακρύνει και τον κόσμο που έχει σπίτια στην παραλία. Το χωριό βρίσκεται μόλις λίγα χιλιόμετρα μακριά από την φωτιά. Έχει κοκκινίσει ο ουρανός και φαίνονται παντού καπνοί. Από το camping έμαθα πως ο κόσμος φεύγει προς Χαλκίδα. Δυστυχώς τα αεροπλάνα δεν φτάνουν για να περιορίσουν την φωτιά. Οι επόμενες ώρες θα είναι δύσκολες για όλους μας. Για την εκκένωση της περιοχής ενημερωθήκαμε άλλοι από την αστυνομία κι άλλοι από το 112. Καίγεται όλη η βόρεια Εύβοια κακώς δεν είχαν βγάλει τόσες ημέρες τον στρατό”.