Ο κ. Συρίγος στάθηκε στις αντιδράσεις από την πλευρά της αντιπολίτευσης, αναφορικά με την τοποθέτησή του στη Βουλή, για την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

«Υπάρχει το Πολυτεχνείο του 1973 ως γεγονός που αφορά την πιο μαζική λαϊκή αντίσταση στην δικτατορία. Δηλαδή, δίπλα στους φοιτητές, πηγαίνουν και μεγάλες ομάδες λαού της Αθήνας, και για αυτό τον λόγο, αντιδρά τόσο βίαια η χούντα, έχουμε και νεκρούς.

Ύστερα, υπάρχει και το Πολυτεχνείο όπως διαμορφώθηκε μετά. Το κακό είναι ότι το Πολυτεχνείο, ένα Πανεπιστήμιο σε διαρκή εξέγερση, είναι το πρότυπο της Αριστεράς όλα τα υπόλοιπα χρόνια», ανέφερε στον ΣΚΑΪ.

«Αυτό που μού έκανε εντύπωση από την αντιπολίτευση, ήταν πως η ένδεια επιχειρημάτων τους ήταν τόση, που είχαν εντοπίσει όλη την κριτική τους, σε ένα άρθρο, με το οποίο συγχωνεύονται δύο ΝΠΔΔ για γραφειοκρατικούς λόγους, που ανήκαν στο ΑΠΘ με εκείνο στο Αριστοτέλειο.

Το Αγρόκτημα και το Δάσος του Αριστοτελείου. Θεωρήθηκε ξεπούλημα του δάσους ότι επιστρέφουν στο Αριστοτέλειο! Θέλουν ένα Πανεπιστήμιο σε διαρκή εξέγερση, παρά ένα στα δυτικά πρότυπα», συμπλήρωσε ο Άγγελος Συρίγος.

«Άλλοι είναι οι όροι του ’73 με μία χούντα και άλλοι σήμερα, με μία δημοκρατία», συνέχισε, ενώ απαντώντας στο ενδεχόμενο ανάκλησης του σχολίου του, υπογράμμισε πως «όχι, το πιστεύω ακράδαντα. Τι να συζητάμε τώρα; Αν η χούντα έπεσε εξαιτίας του Πολυτεχνείου ή του Κυπριακού;».

Τέλος, κληθείς να απαντήσει στο ενδεχόμενο διαφορετικής διατύπωσης είπε ότι «ίσως, δεν αναφερόμουν στα αντάρτικα που τραγουδούσαν σε ταβέρνες με παϊδάκια, αλλά έως εκεί.

Αλλά, ότι τραγουδούσαν αντάρτικα σε στάδια και είχα πάει κι εγώ ως μαθητής, αυτό ναι, αλλά δε θεωρεί κανένας ότι αντιστέκεσαι, τραγουδώντας αντάρτικα σε καθεστώς δημοκρατίας. Αντίσταση κάνεις όταν υπάρχει κίνδυνος. Όταν ο εχθρός είναι μέσα στη χώρα. Όλα αυτά σε Δημοκρατία, είναι προβλήματα».