Η παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα με πρόσχημα τη διασφάλιση της ενότητας στον ΣΥΡΙΖΑ είναι καθαρά προσχηματική.

Το μόνο που επιδιώκει είναι να διαμορφώσει ο ίδιος άλλοθι για την επικείμενη πολυδιάσπαση και διάλυση του κόμματος.

Τις τελευταίες ημέρες ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζονταν σύμφωνα με στενούς του συνεργάτες οργισμένος με όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ.

Προφανώς είχε ενοχληθεί από την αποδόμηση του αφηγήματος για τα 35 δις που άφησε η κυβέρνησή του στα ταμεία από τον νέο πρόεδρο του κόμματος Στέφανο Κασσελάκη αλλά και από τις κραυγές στελεχών που χρεώνουν στον Αλέξη Τσίπρα την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

Γι΄ αυτό αποφάσισε να βγει από τα λαγούμια και να εμφανιστεί ως εγγυητής της ενότητας.

Συναντήθηκε με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, ο οποίος βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με την Έφη Αχτσιόγλου και μια μέρα μετά κάλεσε στο γραφείο του τον Στέφανο Κασσελάκη.

Πρόκειται για μια κίνηση καθαρά πατερναλιστική με την οποία επιδιώκει να εμφανιστεί αμέτοχος για τον εμφύλιο που έχει ξεσπάσει στην Κουμουνδούρου.

Οι πρωτοβουλίες του Αλέξη Τσίπρα εκδηλώθηκαν λίγες ημέρες πριν τη διάσκεψη της Κίνησης 6+6 που αναμένεται να αποφασίσει την αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ και σε μια περίοδο κατά την οποία τα μέλη των νομαρχιακών επιτροπών σε ολόκληρη την Ελλάδα εγκαταλείπουν το κόμμα του Στέφανου Κασσελάκη.

Οι πρωτοβουλίες του Αλέξη Τσίπρα έχουν εξοργίσει ακόμη περισσότερο τον κόσμο της Αριστεράς.

Όλοι πλέον γνωρίζουν ότι ο Στέφανος Κασσελάκης ήταν δική του επιλογή.

Η εκλογή του στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ έγινε με τη στήριξη των λεγόμενων προεδρικών και την καθοδήγηση του Αλέξη Τσίπρα.

Εξυπηρετούσε τη στρατηγική του Αλέξη Τσίπρα για διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να επιστρέψει ο ίδιος ως σωτήρας.

Βέβαια το σενάριο έμπαζε από παντού και το χειρότερο από όλα είναι ότι ο Κασσελάκης δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να διευκολύνει τα σχέδια του Αλέξη Τσίπρα.

Κατάφερε να αυτονομηθεί και δεν σκοπεύει να παραδώσει τη σφραγίδα ακόμη και στην περίπτωση κατά την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ αγγίζει ποσοστά της τάξεως του 6% και 7%.

Η εσωκομματική αντιπολίτευση που εκφράζεται από την ομάδα της Έφης Αχτσιόγλου συνεδριάζει σήμερα και αύριο, προκειμένου να πάρει τις τελικές αποφάσεις.

Παρά τις πιέσεις που δέχεται η Έφη Αχτσιόγλου από ισχυρά εξωθεσμικά κέντρα είναι αποφασισμένη να ξεκαθαρίσει την κατάσταση αποχωρώντας από τον ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τριάντα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής και εννέα βουλευτές.

Οι μαζικές παραιτήσεις των στελεχών στις νομαρχιακές επιτροπές δεν αφήνουν περιθώρια στην ομάδα των 6+6 για παραμονή στον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι εξελίξεις αναμένονται καταιγιστικές, διαμορφώνοντας μια νέα πραγματικότητα στο πολιτικό σκηνικό.

Η συγκρότηση ενός νέου φορέα από την Έφη Αχτσιόγλου, τον Νάσο Ηλιόπουλο και τον Αλέξη Χαρίτση και η ενδεχόμενη συνεργασία τους με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο αναμένεται να προκαλέσουν επικίνδυνους κλυδωνισμούς στο κόμμα του Στέφανου Κασσελάκη που ήδη δημοσκοπικά πέρασε στην τρίτη θέση με το ΠΑΣΟΚ να εμφανίζεται δεύτερο και με συνεχείς ανοδικές τάσεις.

Η νέα διάσπαση θα σπρώξει τον ΣΥΡΙΖΑ στην τέταρτη θέση με δεδομένο ότι το ΚΚΕ ενισχύεται και εμφανίζεται πλέον στις δημοσκοπήσεις με διψήφιο ποσοστό.

Στην ουσία το ΠΑΣΟΚ καλείται να αναλάβει ουσιαστικά τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη.

Διαβάστε ακόμη: