H εκδήλωση του Αλέξη Τσίπρα έβγαλε πολλές ειδήσεις, κυρίως όμως κατέδειξε ότι ως όνομα παραμένει το κορυφαίο πρόσωπο για να ενώσει και να εγγυηθεί την ύπαρξη της Κεντροαριστεράς.

Αυτό φάνηκε ότι μπόρεσε και μάζεψε διαφορετικές προσωπικότητες από την Κεντροαριστερά, τόσο από το ΠΑΣΟΚ όσο και από το ευρύτερο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Μπόρεσε και έφερε τα «ορφανά» της Νέας Αριστεράς, Αχτσιόγλου, Χαρίτσης κ.α. με τα οποία δεν είχε και πολύ καλές σχέσεις, ουσιαστικά τις αποκατέστησε ομολογώντας με αυτόν τον τρόπο το λάθος του να στηρίξει στην εσωκομματική μάχη του ΣΥΡΙΖΑ έναν άγνωστο, τον Στέφανο Κασσελάκη.

Που να ήξερε ότι λίγους μήνες μετά ο Κασσελάκης θα τον άδειαζε και θα τον ευτέλιζε στο Συνέδριο του κόμματος…

Όμως, ο Αλέξης Τσίπρας πάει να γίνει και ο τόπος στον οποίο προστρέχουν όλοι οι κατατρεγμένοι των άλλων κεντροαριστερών κομμάτων.

Πριν 2 μέρες ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος διεγράφη από τον Κασσελάκη και όπως όλα δείχνουν την ίδια τύχη θα έχει και ο Κώστας Ζαχαριάδης ενώ θέση υπέρ του Θεοχαρόπουλου πήρε εμφατικά και ο Γιάννης Ραγκούσης ο οποίος επίσης ήρθε στον ΣΥΡΙΖΑ επί Τσίπρα.

Τα στελέχη αυτά είναι θετικά στην πρόθεση του Τσίπρα να ενώσει την Κεντροαριστερά.

Στην εκδήλωση είχαμε και μία ενδιαφέρουσα δημοσκόπηση όπου ουσιαστικά τι έλεγε; Ότι η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ προτιμούν ένα νέο κόμμα που θα στηρίζεται από τα δύο προηγούμενα.

Αυτή και μόνο η δημοσκόπηση της Metron Analysis που παρουσίασε ο Στ.Φαναράς είναι ένα χαστούκι στις ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ, στον Στέφανο Κασσελάκη και τον Νίκο Ανδρουλάκη που είναι πλέον αμφισβητούμενοι ηγετίσκοι σε κομματίδια-αναχώματα της ενιαίας Κεντροαριστεράς.

Στην εκδήλωση και ο Χάρης Δούκας, ο οποίος φιλοδοξεί να ηγηθεί αυτής της προσπάθειας έχοντας ως παράδειγμα την δική του νίκη απέναντι στον Κώστα Μπακογιάννη για το δήμο της Αθήνας, η οποία βέβαια προήλθε από την αποχή/χαλαρή διάθεση των δεξιών ψηφοφόρων και την σύμπραξη ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ και άλλων ακροαριστερών στοιχείων.

Διατηρεί καλή σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα. Άλλωστε, προτίμησε να απαντήσει στον Ν. Ανδρουλάκη για τις «διαγραφές» που ετοιμάζει από το βήμα της εκδήλωσης στο Ινστιτούτο.

Ο Στέφανος Κασσελάκης όπως έχουμε πει αισθάνεται πλέον αδειασμένος και είναι σε μειονεκτική θέση.

Γι’ αυτό και σε μία ύστατη προσπάθεια να τονώσει το προφίλ του πάει στις HΠΑ για να μιλήσει με επιχειρηματίες και άλλα στελέχη της ομογένειας προκειμένου να στηρίξουν τον δικό του, το υπό σύσταση Ίδρυμα, το οποίο φιλοδοξεί να το αντιπαραθέσει απέναντι σε αυτό του Τσίπρα.

Βέβαια, ο Τσίπρας είναι από μικρός ενταγμένος στην Αριστερά, ο Κασσελάκης τι Ινστιτούτο θέλει να δημιουργήσει; Μάλλον ήθελε να καθυστερήσει την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ όπου όλοι είναι εκνευρισμένοι με το εκλογικό αποτέλεσμα.

Πάντως, όπως λένε, η εκδήλωση Τσίπρα είναι η απαρχή νέων εξελίξεων στα κόμματα με τον σχηματισμό μιας νέας Ελιάς.

Βέβαια θα πρέπει να δουν πως θα βγει αυτό το νέο σχήμα, διότι ο εκλογικός νόμος δίνει μπόνους 40 εδρών σε κόμμα και όχι σχηματισμό. Και ως εκ τούτου μπορεί το όλο εγχείρημα να είναι ένας πύργος στην άμμο…

Διαβάστε ακόμη