Ο Γιάννης Οικονόμου, στην τελευταία ενημέρωση των πολιτικών συντακτών πριν από τις εκλογές, προχώρησε σε έναν απολογισμό του έργου της κυβέρνησης από τον Ιούλιο του 2019 μέχρι σήμερα.

Επιπλέον, ο απερχόμενος κυβερνητικός εκπρόσωπος έστειλε και το δικό του προσωπικό μήνυμα για τη συνεργασία του με τους πολιτικούς συντάκτες, ενώ ενημέρωσε και για το πρόσωπο που θα τον διαδεχθεί μέχρι την ημέρα που θα στηθούν οι κάλπες.

Όπως ανέφερε ο κ. Οικονόμου, ο Άκης Σκέρτσος είναι αυτός που θα αναλάβει τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Ειδικότερα, ο Γιάννης Οικονόμου είπε χαρακτηριστικά: «Σήμερα, παραδίδοντας τον ρόλο του κυβερνητικού εκπροσώπου στον υπουργό Επικρατείας στον καλό φίλο, Άκη Σκέρτσο, μπορώ να πω ότι δεν στεναχωριέμαι επειδή η πορεία αυτή τέλειωσε, χαμογελώ επειδή συνέβη. Κάθε τέλος, είναι η αφορμή, η αφετηρία από την οποία ξεπηδούν καινούριες αρχές. Σας ευχαριστώ πολύ».

Εστιάζοντας στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση, ο κ. Οικονόμου επισήμανε πως «σε αυτή την κάλπη θα κριθεί ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός και ποιο κόμμα θα κυβερνήσει, θα κριθεί αν η χώρα θα συνεχίσει να προχωρά στο μέλλον με αυτοπεποίθηση ή αν θα ξανακυλήσει στο επαχθές χθες. Θα κριθεί αν θα διαφυλάξουμε όλα όσα πετύχαμε ή αν θα επιστρέψουμε σε μία Ελλάδα ανασφάλειας, σε μία Ελλάδα αδύναμη, στο περιθώριο της Ευρώπης».

Αναφερόμενος στην υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη, ο απερχόμενος κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως «από την πρώτη στιγμή που ήρθε στο φως η υπόθεση η Ν.Δ. είπε ότι δεν θα εργαλειοποιήσει το θέμα». Σημείωσε ωστόσο πως υπάρχουν σημαντικά ζητήματα που φέρουν αντιμέτωπο με τον καθρέπτη του τον ΣΥΡΙΖΑ. «Το πρώτο έχει να κάνει με τον χρονο αντίδρασης και τη διαφορά μεταξύ της φήμης και της επίσημης καταγγελίας. Ακουγονται διάφορά για το πόσο ακαριαία ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά που είπε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος είναι σε ευθεία αντίθεση με αυτό για το οποίο κατήγγειλαν την κυβέρνηση σε αντίστοιχα περιστατικά στο παρελθόν» παρατήρησε.

Ακόμη, υπογράμμισε πως το θέμα «αναδεικνύει για πολλοστή φορά το πρόβλημα της έμφυλης βίας και της κακοποιητικής συμπεριφοράς που έχει αποκτήσει ενδημικά χαρακτηριστικά». Απαρίθμησε παράλληλα το πλέγμα των δράσεων και των πολιτικών που υλοποίησε η κυβέρνηση τονίζοντας ότι «βοηθήσαμε με σχέδιο και με τόλμη να σπάσει αυτό το χρόνιο απόστημα και να σηκωθεί το πέπλο της σιωπής απέναντι σε αυτές τις συμπεριφορές».

Διαβάστε περισσότερα