Ο Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι αναμένει να συλληφθεί την Τρίτη. Ο Ντόναλντ Τραμπ δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο «Truth Social» ότι την Τρίτη 21 Μαρτίου θα τον συλλάβουν για την υπόθεση της Στόρμι Ντάνιελ και μάλιστα έφτασε στο σημείο να καλέσει τους οπαδούς του να βγουν στους δρόμους, ανέφεραν οι New York Times.

Στην ανάρτηση στις 7:26 π.μ., γραμμένη με κεφαλαία γράμματα κατέληγε: «Ο μεγαλύτερος ηγέτης των Ρεπουμπλικανών και πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ θα συλληφθεί την Τρίτη. Διαμαρτυρηθείτε, πάρτε πίσω το έθνος μας».

Ο Αμερικανός πρώην πρόεδρος προέβη σε αυτήν την δήλωση καθώς εισαγγελέας της Νέας Υόρκης εξετάζει κατηγορίες αναφορικά με υπόθεση χρημάτων, που φέρεται να καταβλήθηκαν σε γυναίκες, οι οποίες ισχυρίστηκαν ότι είχαν ερωτικές επαφές μαζί του, για την απόκρυψη των πληροφοριών.

Ο Τραμπ δεν παρείχε στοιχεία που να υποδηλώνουν ότι ενημερώθηκε άμεσα για επικείμενη σύλληψη και δεν είπε πώς γνώριζε για τα σχέδια αυτά.

Η Ντανιέλ Φίλσον από το γραφείο του εισαγγελέα δήλωσε ότι οι εισαγγελείς θα αρνηθούν να επιβεβαιώσουν ή να σχολιάσουν ερωτήσεις που αφορούν τη τοποθέτηση του Τραμπ.

Επιστροφή Ντόναλντ Τραμπ σε Facebook και YouTube ύστερα από διετή αποκλεισμό

Την Παρασκευή ο Τραμπ έκανε τις πρώτες του δημοσιεύσεις σε Facebook και YouTube, σηματοδοτώντας την επιστροφή του στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης που χρησιμοποίησε για να ενισχύσει την επιρροή του, προτού αποκλειστεί λόγω της επίθεσης που εξαπέλυσαν υποστηρικτές του στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021.

Οι αναρτήσεις του, με τίτλο «Επέστρεψα», στη σελίδα του στο Facebook και στο κανάλι του στο YouTube συνοδεύονται από ένα βίντεο που ξεκινά με την αναγγελία από το CNN της εκλογής του Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ το 2016 και καταλήγει με το μήνυμα «Τραμπ 2024».

«Συγγνώμη που σας άφησα να περιμένετε», λέει ο Ντόναλντ Τραμπ.

Νωρίτερα χθες η πλατφόρμα YouTube της Alphabet Inc επανέφερε το κανάλι του Αμερικανού μεγιστάνα, όπως είχε κάνει νωρίτερα φέτος η Meta Platforms με τους λογαριασμούς του Τραμπ σε Facebook και Instagram.

Ο λογαριασμός του Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter αποκαταστάθηκε τον Νοέμβριο από τον νέο ιδιοκτήτη της πλατφόρμας Έλον Μασκ, αλλά ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ δεν έχει κάνει μέχρι σήμερα κάποια ανάρτηση.

Η επιστροφή του Τραμπ στις δημοφιλείς πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης του επιτρέπει να προσεγγίσει ξανά περίπου 146 εκατομμύρια ακολούθους, ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2024 στις ΗΠΑ όπου σκοπεύει να διεκδικήσει μια νέα θητεία στον Λευκό Οίκο.

Διαβάστε περισσότερα