Δημοσιεύματα στην Ουκρανία κάνουν λόγο για «παράπονα» ως προς τις συνθήκες που έχει συναντήσει στην Αθήνα από τη Δευτέρα (31/7), που έχει η πλευρά της Ντνίπρο, με βάση τα όσα επικαλείται και δημοσίευσε στο Telegram, ο Ουκρανός δημοσιογράφος Βολοντίμιρ Ζβέροφ, ο οποίος ανέφερε πως 15 μέλη της ουκρανικής αποστολής (εκ των οποίων 8 ποδοσφαιριστές) εμφάνισαν συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης.

Ο Ουκρανός δημοσιογράφος σημειώνει στη δημοσίευσή του ότι «…κάποια απ’ τα άτομα αυτά δεν δείπνησαν στο ξενοδοχείο, αλλά ήπιαν νερό και έφαγαν μπανάνες μετά την προπόνηση, που τους είχαν αφήσει οι γηπεδούχοι στα αποδυτήρια. Η Ντνίπρο ερευνά πώς συνέβη αυτό. Οι διοικούντες μάλιστα αποφάσισαν να προμηθευτούν οι ίδιοι κάποια πράγματα από τοπικό σούπερ μάρκετ. Αυτό το συμβάν ήρθε να προστεθεί στη δυσαρέσκεια της ομάδας για την οργάνωση της υποδοχής από τους Έλληνες, οι οποίοι οφείλουν να τους παρέχουν τα πάντα».

Επιπλέον, ο δημοσιογράφος σημειώνει ότι «δεν υπήρχαν πετσέτες στα αποδυτήρια της Ντνίπρο μετά την προπόνηση, ενώ το πούλμαν καθυστέρησε μισή ώρα κι ακολούθησε μια μεγάλη διαδρομή για να τους πάει πίσω στο ξενοδοχείο».

Πάνω στους συγκεκριμένους ισχυρισμούς, με τον δημοσιογράφο να υποστηρίζει πως υπάρχει και θέμα… αναβολής του ματς (κάτι που δεν υπάρχει ως σενάριο αυτή την στιγμή), υπήρξε άμεση αντίδραση κι απόλυτο ξεκαθάρισμα απ’ την πλευρά του Παναθηναϊκού. Και σε επίπεδο επικοινωνίας με την UEFA!

Από τον Παναθηναϊκό τόνιζαν πως πολλά απ’ όσα δημοσιεύτηκαν (και σε μερίδα του ουκρανικού Τύπου) προέρχονται από την υπερβολικά «φουσκωμένη» πληροφόρηση του Ουκρανού δημοσιογράφου και πάνω σ’ αυτό το κομμάτι υπήρξε μία συνολική διευκρίνιση. Όπως ξεκαθάριζαν από το «τριφύλλι», είναι αυτονόητο πως ο Παναθηναϊκός δεν έχει ουδεμία ευθύνη για τα όποια προβλήματα επικαλούνται οι Ουκρανοί, ούτε αυτά… πλησιάζουν στο βαθμό που αναφέρουν τα «ρεπορτάζ» των ουκρανικών ΜΜΕ.

Αναφορικά με την καθυστέρηση της αναχώρησης της αποστολής της Ντνίπρο από το «Απόστολος Νικολαΐδης» μετά την προπόνηση, το βράδυ της Δευτέρας (31/7), αυτή είχε να κάνει αποκλειστικά με το σχέδιο της αστυνομίας για την ασφάλεια της ουκρανικής αποστολής, λόγω της ιδιαίτερης κατάστασης που επικρατεί στη χώρα τους.

Επιπλέον από τον Παναθηναϊκό ξεκαθάριζαν πως τόσο στο γήπεδο όσο και στη γενικότερη παρουσία των Ουκρανών στην Ελλάδα τους προσφέρονται τα πάντα, όπως συμβαίνει με όλες τις ομάδες και ουδέποτε έχει υπάρξει το παραμικρό παράπονο από τον οποιονδήποτε. Συμπλήρωναν δε, πως στη συγκεκριμένη περίπτωση η συνεργασία γίνεται σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό, με αφορμή τα όσα περνούν τα μέλη της ουκρανικής ομάδας ως λαός λόγω του πολέμου.

Τα παραπάνω αφορούν το οργανωτικό κομμάτι το οποίο «ακουμπά» τον Παναθηναϊκό. Από εκεί και πέρα, όπως τονίζεται σε όλους τους τόνους από τους «πράσινους», είναι αυτονόητο πως ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να γνωρίζει το πώς υπέστησαν μέλη της Ντνίπρο τροφική δηλητηρίαση, κάτι που ξεκαθαρίστηκε και έγινε απολύτως κατανοητό και στη σημερινή (1/8) πρωινή σύσκεψη των ομάδων με τους εκπροσώπους της UEFA. Ούτως ώστε να μην υπάρχει καμία «σκιά» και καμία δυνατότητα προσβολής του συλλόγου από τον οποιονδήποτε.

Και κατέληγαν από το «τριφύλλι» πως, παρότι όλο αυτό είναι ένα ζήτημα στο οποίο δεν εμπλέκεται ο Παναθηναϊκός, οι «πράσινοι» ως κλαμπ κι ως οργανισμός συνεχίζουν να βρίσκονται με κάθε τρόπο στο πλευρό της ουκρανικής αποστολής.

Διαβάστε ακόμη: