Σήμερα (17/10), ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ προέτρεψε το Ισραήλ να μην παραδώσει όπλα στην Ουκρανία, αναφέροντας πως κάτι τέτοιο «θα κατέστρεφε» τη σχέση με τη Ρωσία.

«Το Ισραήλ μοιάζει έτοιμο να παραδώσει όπλα στο καθεστώς του Κιέβου. Αποτελεί ένα πολύ απερίσκεπτο μέτρο. Θα καταστρέψει όλες τις διακρατικές σχέσεις μεταξύ των κρατών μας», υπογράμμισε μέσω δημοσίευσης στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

Αργότερα, επανάλαβε τις κατηγορίες για «ναζισμό» αναφερόμενος στην Ουκρανία, έναν από τους λόγους που προέβαλε η Μόσχα, προκειμένου να δικαιολογήσει την επίθεση εναντίον της γειτονικής της χώρας.

Εκπρόσωπος του Ισραηλινού Πρωθυπουργού, Γιαΐρ Λαπίντ, ανέφερε πως το γραφείο του δε θα σχολιάσει την τοποθέτηση του κ. Μεντβέντεφ, απαντώντας σε ερώτηση του AFP.

Στο παρελθόν, η Ουκρανία έχει καλέσει το Ισραήλ να λάβει υποστήριξη έναντι της Ρωσίας, ενώ, οι ισραηλινές και οι ρωσικές αρχές διατηρούν στενούς δεσμούς.

Οι ισραηλινές αρχές έχουν –έως τώρα– περιορίσει τη συνεργασία τους με την Ουκρανία στην ανθρωπιστική βοήθεια και τις παραδόσεις μη φονικού υλικού, ώστε να διαφυλάξουν τη σχέση με τη Μόσχα.

Το Ισραήλ έχει μετατραπεί, επίσης, σε καταφύγιο για τους αντιπάλους του Κρεμλίνου, ακόμη και ρωσικές διασημότητες έχουν εγκατασταθεί εκεί, μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, την 24η Φεβρουαρίου.

Διαβάστε ακόμη: