Την αισιοδοξία του, ότι η απόφαση του Ομίλου Μυτιληναίου για απόσχιση των κλάδων κατασκευών και παραχωρήσεων πριν από ένα περίπου χρόνο, θα αποδειχθεί ορθή, εξέφρασε ο Αντιπρόεδρος και CEO της METKA ATE, κ. Ντίνος Μπενρουμπή, μιλώντας στον Πρόεδρο ΔΣ και Γενικό Διευθυντή του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, κ. Αιμίλιο Περδικάρη, στο πλαίσιο του 9oυ Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, που πραγματοποιείται στους Δελφούς 10- 13 Απριλίου και τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.
«Πιστεύω, ότι θα δικαιωθούμε πλήρως», ανέφερε ο κ. Μπενρουμπή, αν και όπως είπε, σε λιγότερο από ένα χρόνο είναι νωρίς να πει κανείς αν νιώθει δικαιωμένος.
«Υπήρχε μία κατασκευαστική εμπειρία σε συγκοινωνιακές υποδομές και έπρεπε να πάρουμε μία απόφαση. Ή να σταματήσουμε αυτό το κομμάτι ή να το αναπτύξουμε. Δεν ήταν απόσχιση, ήταν ίδρυση μιας τεχνικής εταιρείας. Διαγνώσαμε μία αλλαγή στο τοπίο, ότι ο κλάδος είναι σε φάση επανίδρυσης και θα χωρούσε μία ακόμη εταιρεία σαν τη δική μας», εξήγησε.
Για τα ΣΔΙΤ τόνισε, ότι θέλουν τεχνική, αλλά και κεφαλαιακή επάρκεια, αναφέροντας την εκτίμηση του ΙΟΒΕ, ότι τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, του ΕΣΠΑ 2021 – 2027 και οι ιδιωτικές επενδύσεις θα κινητοποιήσουν πόρους άνω των 52 δισ. ευρώ μέχρι το 2026.
Επεσήμανε επίσης ότι η ΜΕΤΚΑ έχει 1 δισ. ευρώ ανεκτέλεστο έργο υποδομών, ενώ μίλησε για «γολγοθά», προκειμένου να εκτελεστούν ορισμένα έργα, κάνοντας αναφορά στη χρηματοδότηση, την περιβαλλοντική αδειοδότηση και τις απαλλοτριώσεις.
«Οι καλές μας σχέσεις με τον τραπεζικό τομέα είναι ένα πλεονέκτημα», σημείωσε και συμπλήρωσε πως «είναι ένας συμπαραστάτης επαρκέστατος, που βελτιώνει την ποιότητα του έργου».
Μίλησε ακόμη για την ανάγκη «ανθεκτικότητας των έργων», καθώς όπως είπε, «στον Ντάνιελ είδαμε, ότι κάτι πρέπει να αλλάξει στα υλικά, να έχουμε σύγχρονα εργαλεία».
Αναφερόμενος στην πορεία του Ομίλου, τόνισε, ότι το 2005 μπήκε στη μεταλλουργία και «πήρε ένα asset κλινικά νεκρό, χωρίς ενεργειακό μέλλον και σήμερα όχι μόνο δεν εξαρτάται όπως παλιά από τη ΔΕΗ, αλλά είναι η μεγαλύτερη μεταλλουργία στην Ευρώπη», ενώ το 2009 δημιουργήθηκε η ανάγκη ο Όμιλος να εισέλθει στον ενεργειακό κλάδο λόγω της απελευθέρωσης του ενεργειακού κλάδου και των ΑΠΕ. «Η ενέργεια και μέταλλα αλληλοϋποστηριζόμενοι κλάδοι», υποστήριξε ο κ. Μπενρουμπή.
Διαβάστε ακόμη:
- Καιρός Σαββατοκύριακο: Πού θα έχει ζέστη και πού θα βρέχει
- Απεργία 17 Απριλίου: «Παραλύει» η χώρα – Ποιοι απεργούν
- Απολύθηκε από το Scorpios Bar η «Μαρίνα ΠΑΜ» – Τι ανέφερε η ιδιοκτήτρια του μαγαζιού
- Βασίλης Μπισμπίκης: Αγνώριστος στα 19 του – Δείτε πώς ήταν