Ο Γιώργος Νταλάρας βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Τετ-α-τετ» και μίλησε για όσους τον αμφισβήτησαν στο παρελθόν, την καλλιτεχνική του διαδρομή, αλλά και τον χρόνο που περνάει.

Ο γνωστός τραγουδιστής αρχικά απάντησε σε όσους τον κατηγόρησαν ότι κάνει συναυλίες με μοναδικό σκοπό να κερδίσει χρήματα, εκμεταλλευόμενος το κυπριακό ζήτημα.

«Η Κύπρος από την εισβολή και μέχρι τις μέρες μας, είναι ένα κράτος διαλυμένο. Είναι ένα κράτος σχεδόν ισοπεδωμένο, κατεστραμμένο. Διότι ο τρόπος που έγινε αυτή η εισβολή δεν έχει αναλυθεί ακόμα. Δεν ξέρω πόσος κόσμος ασχολείται με το εθνικό θέμα. Για ποιον λόγο φτάσαμε στην εισβολή; Ποιος έφερε αυτή την εισβολή;», είπε συγκεκριμένα.

Στη συνέχεια, ανέφερε: «Δεν θα πω εγώ ότι κανένας Κύπριος ηγέτης δεν ήταν πατριώτης, όλοι ήθελαν το καλό της Κύπρου. Φτάνει αυτό; Αποδείχθηκε ότι δεν φτάνει. Όπως ξέρουμε όλοι, η πολιτική φαίνεται όμορφη από μακριά και αναγκαία. Δυστυχώς, πολλές φορές είναι βρώμικη. Είναι υποχρεωμένοι οι πολιτικοί να λένε τη μισή αλήθεια και αν πας να τους πεις κάτι θα σου πουν “είναι κρατικό μυστικό, δεν πρέπει να τα μαθαίνετε”».

Ο τραγουδιστής ρωτήθηκε για τα σχόλια που έχει ακούσει ο ίδιος ότι εκμεταλλεύεται το θέμα για να δίνει συναυλίες και να βγάζει χρήματα. «Νομίζω ότι ο χρόνος τους βάζει ένα φερμουάρ στο στόμα. Ο χρόνος και τα αποτελέσματα. Εγώ είμαι ακόμα εδώ με όλα αυτά αλλά, όταν συμβαίνει κάτι παράδοξο γύρω μας, είμαστε τόσο πικραμένοι από γεγονότα και νοοτροπίες που εύκολα θα μπούμε μέσα στη θεωρία συνομωσίας. Όταν υπάρχουν αντιθέσεις, το πρώτο πράγμα που πλήττεται είναι η αλήθεια. Άρα λοιπόν ήταν πολύ καλό για κάποιους, για να είναι αλήθεια, αυτό που κάνω. Σκέψου, γύρισα σχεδόν τον μισό κόσμο τραγουδώντας για την Κύπρο και αναγκάζοντας τον Λευκό Οίκο να κάνει έρευνα γιια να πιέσει τον Ντενκτάς να πει ότι δεν υπήρχαν αγνοούμενοι. Αυτό το έκαναν μια σειρά από τραγούδια και μια σειρά από ανθρώπους που μαζί γυρίζαμε αριστερά και δεξιά. Πάρα πολλοί, δεν είναι ένας και δύο. Η Δήμητρα Γαλάνη, ο Χάρης και ο Πάνος Κατσιμίχας, η Νανά Μούσχουρη, ο Ζωρζ Μουστακί. η Βανέσα Ρεντγκρέιβ, η Μελίνα Μερκούρη, η Γλυκερία, ο Διονύσης Σαββόπουλος, η Μαρία Φαραντούρη. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι ήταν μαζί μας, γνώρισαν και είδαν το τι κάνω», εξήγησε.

Τέλος, ο τραγουδιστής πρόσθεσε: «Οι υπόλοιπου που ήταν απ’ έξω, έχετε ακούσει το τραγούδι “μπήκαν στην πόλη οι εχθροί”; Αυτοί λοιπόν οι εχθροί είναι, οι εχθροί που δεν είναι φίλοι της αλήθειας. Αυτοί προσπαθούν να σε γελοιοποιήσουν, να σε λοιδορήσουν, να σε σαρκάσουν, να σε εξαφανίσουν. Αυτό είναι, αυτό συνέβη και με μένα. Όμως, ο χρόνος δείχνει. Υπάρχουν κακοί άνθρωποι με κακές συμπεριφορές και πολλές φορές άνθρωποι που ακόμα και ταλέντο να έχουν, είναι τόσο άρρωστη η συμπεριφορά τους, που τι να πει κανείς».

Νέα «πυρά» Νταλάρα προς τους τραγουδιστές: «Αδερφέ, η Κύπρος δεν είναι μπιφτέκι, να σοβαρευτούμε»

Διαβάστε ακόμη