Ο Νόβακ Τζόκοβιτς σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Sport Klub, ένα σερβικό μέσο με το οποίο έχει πολύ καλές σχέσεις και συνηθίζει να μιλάει όπως σε κανένα άλλο ανοίχτηκε όσο ποτέ άλλοτε για το κεφάλαιο του τέλους της καριέρας του, αναφέροντας πως παρότι παραμένει διψασμένος για ιστορικούς θριάμβους, οι προτεραιότητές του για πρώτη φορά είναι διαφορετικές και τον βάζουν σε σκέψεις.

«Είμαι κάπως διχασμένος, για να είμαι ειλικρινής. Πάντα ένα κομμάτι μου θα αγαπάει το τένις και θα δίνει τη ζωή του γι’ αυτό. Το αγόρι αυτό μέσα μου, θέλει να συνεχίσει. Αλλά από την άλλη είμαι και πατέρας δυο παιδιών και είμαι μακριά από την οικογένειά μου», εξομολογήθηκε ο Τζόκοβιτς.

«Κάθε φορά που λείπω για μεγάλο χρονικό διάστημα, ραγίζει η καρδιά μου. Πάντα σκέφτομαι πόσο καιρό πρέπει να παίξω ακόμα, πόσα τουρνουά και αν αξίζει τον κόπο», πρόσθεσε.

Ο «Νόλε» βρίσκεται στη Μελβούρνη και φυσικά ο μεγάλος του στόχος είναι να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο Australian Open και να γίνει ο 1ος παίκτης σε άνδρες και γυναίκες που φτάνει τους 25 Grand Slams τίτλους στη συνολική ιστορία του αθλήματος.

Είναι ξεκάθαρο πως θέλει να επικεντρωθεί στα Slams και στους Ολυμπιακούς Αγώνες, πέρα απ’ αυτό όμως δεν αρνείται ότι δεν έχει κανένα σίγουρο πλάνο και πως οι προτεραιότητές του πλέον είναι διαφορετικές απ’ ότι μέχρι λίγα χρόνια πριν.

«Αυτή τη σεζόν ξεκίνησα όπως κάνω συνήθως, ερχόμενος από νωρίς στην Αυστραλία. Μου αρέσει πολύ να παίζω εδώ, είναι το μέρος που είχα την περισσότερη επιτυχία στην καριέρα μου στα Grand Slam. Μετά από εδώ, δεν ξέρω. Ξέρω πως οι στόχοι μου είναι τα Slams και οι Ολυμπιακοί Αγώνες, αλλά πέρα απ’ αυτά, δεν έχω ιδέα που αλλού θέλω να πάω να παίξω. Είμαι ακόμα διψασμένος και θέλω να συνεχίσω να αγωνίζομαι, μπορώ να τρέχω για ώρες. Είναι περισσότερο συναισθηματικό, για το ποιες είναι οι προτεραιότητές μου. Το τένις ήταν η προτεραιότητά μου για 30 χρόνια τώρα, αλλά πλέον δεν θέλω να χάνω πολλές στιγμές με τα παιδιά μου».

Διαβάστε ακόμη: