Ξανά προς απέλαση ο Σέρβος τενίστας Νόβακ Τζόκοβιτς καθώς ο υπουργός Μετανάστευσης της Αυστραλίας Άλεξ Χοκ ανέτρεψε την απόφαση του Δικαστηρίου της Μελβούρνης και αποφάσισε την ακύρωση της βίζας του, για δεύτερη φορά, σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.

Απ’ ότι φαίνεται ο Νούμερο 1 τενίστας του κόσμου δεν θα αγωνιστεί στο Αυστραλιανό Open ενώ την ίδια ώρα οι δικηγόροι του ετοιμάζονται να καταθέσουν άμεσα ασφαλιστικά μέτρα κατά της απόφασης.

Εκτός Australian Open ο Τζόκοβιτς – Η Αυστραλία ακύρωσε για δεύτερη φορά την βίζα του

Η δήλωση του Άλεξ Χοκ αναφέρει: «Σήμερα άσκησα την εξουσία μου σύμφωνα με το άρθρο 133Γ(3) του νόμου περί μετανάστευσης για να ακυρώσω τη βίζα που κατείχε ο κύριος Νόβακ Τζόκοβιτς για λόγους υγείας και καλής τάξης, με τη βάση ότι ήταν προς το δημόσιο συμφέρον να το πράξω.

Η απόφαση αυτή ακολούθησε τις εντολές του Ομοσπονδιακού Περιφερειακού και Οικογενειακού Δικαστηρίου στις 10 Ιανουαρίου 2022, ακυρώνοντας μια προηγούμενη απόφαση ακύρωσης για λόγους διαδικαστικής δικαιοσύνης.

Κατά τη λήψη αυτής της απόφασης, εξέτασα προσεκτικά τις πληροφορίες που μου παρείχαν το Υπουργείο Εσωτερικών, η Αυστραλιανή Συνοριακή Δύναμη και ο κ. Τζόκοβιτς. Η κυβέρνηση Μόρισον είναι σταθερά δεσμευμένη στην προστασία των συνόρων της Αυστραλίας ιδιαίτερα σε σχέση με την πανδημία κορωνοϊού».

Η νομική ομάδα του Novak Djokovic δεν έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση στην απόφαση του υπουργού όπως είχε κάνει μετά από την πρώτη ακύρωση. Έχει όμως δικαίωμα να κάνει ένσταση και να την αμφισβητήσει.

Αν δεν το κάνει, τότε ο Djokovic θα πρέπει να αποχωρήσει άμεσα από την Αυστραλία.

Στο μεταξύ, σε δημοψήφισμα, σχετικά με το θέμα του Σέρβου τενίστα, κάτοικοι της Αυστραλίας απάντησαν ότι θέλουν να απελαθεί από την χώρα, με ποσοστό μάλιστα που φτάνει το 83%.

 

Από την άλλη, το Netflix…ετοιμάζει ντοκιμαντέρ:

Τζόκοβιτς: Ντοκιμαντέρ στο Netflix η υπόθεση του