Οι επιχειρήσεις αναλαμβάνουν πλέον… δράση στη Νότια Κορέα, προκειμένου να βάλουν πλάτη στην υπογεννητικότητα της χώρας.

Σε αυτό το πλαίσιο προσφέρουν στους εργαζομένους τους, γυναίκες και άνδρες, bonus 75.000 δολάρια για να αποκτήσουν παιδιά.

Συγκεκριμένα, όπως έγραψε το Business Insider, η Ssangbangwool, μια εταιρεία εσωρούχων, δήλωσε την Πέμπτη ότι θα δώσει στους εργαζόμενους 22.400 δολάρια για το πρώτο τους παιδί, άλλα 22.400 δολάρια για το δεύτερο παιδί και 30.000 δολάρια για το τρίτο τους, σύμφωνα με την The Korea Herald.

«Το χαμηλό ποσοστό γεννήσεων είναι ένα σημαντικό έργο που πρέπει να ξεπεράσει η κοινωνία μας. Η εταιρεία θα αναλάβει την ευθύνη και θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να βοηθήσει τη χώρα να αυξήσει το ποσοστό γονιμότητας», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Είχε προηγηθεί λίγες μέρες νωρίτερα η κατασκευαστική Booyoung Group, με έδρα τη Σεούλ, η οποία είχε ανακοινώσει ότι θα δώσει ένα επίδομα 75.000 δολαρίων ανά παιδί σε υπαλλήλους που θα κάνουν παιδιά, σύμφωνα το CNN.

Ο Όμιλος Booyoung επέκτεινε το μπόνους σε υπαλλήλους που έκαναν από το 2021 και έπειτα. Οι υπάλληλοι της εταιρείας είχαν συνολικά τουλάχιστον 70 παιδιά από το 2021, επομένως η εταιρεία ετοιμάζεται να καταβάλει 5,25 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά στους εργαζομένους της άντρες και γυναίκες.

Υπογεννητικότητα

Όπως στην Κίνα και στην Ιαπωνία, η γήρανση του πληθυσμού και οι λιγοστές γεννήσεις οδηγούν σε μια αύξηση των συνταξιούχων που θα χρειάζονται περίθαλψη η οποία θα είναι αμφίβολο ότι θα μπορεί να παρασχεθεί όσο μειώνεται δυσανάλογα ο αριθμός των νεότερων εργαζομένων.

Το εθνικό ποσοστό γονιμότητας ήταν 0,78 ανά οικογένεια το 2022 και το ποσοστό γεννήσεων στη Σεούλ –όπου διαμένει το ένα πέμπτο του πληθυσμού της χώρας- ήταν ακόμη χαμηλότερο τον ίδιο χρόνο, στο 0,59, σύμφωνα με τα τελευταία κυβερνητικά στατιστικά στοιχεία.

Οι ρυθμοί αυτοί υπολείπονται σημαντικά του 2,1 που χρειάζεται η χώρα για να διατηρήσει τον σημερινό πληθυσμό της.

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Yoon Suk Yeol έδωσε στις 13 Φεβρουαρίου εντολή να αναπτυχθούν  φορολογικά κίνητρα και επιδοτήσεις για εταιρείες που ενθαρρύνουν τους υπαλλήλους τους να κάνουν παιδιά.

Στη Σεούλ, οι δημοτικές αρχές δίνουν 750 δολάρια κάθε μήνα σε γονείς που έχουν παιδιά μέχρι τα μωρά τους να γίνουν ενός έτους.

Διαβάστε ακόμη: