Η Nomura Holdings Inc. θα επιβραβεύσει τους νέους υπαλλήλους της ιαπωνικής θυγατρικής της Nomura Securities Co με μέση αύξηση μισθού 16% το επόμενο οικονομικό έτος, πολύ υψηλότερη από τον τοπικό πληθωρισμό, σε ένδειξη του εντεινόμενου ανταγωνισμού για τη διατήρηση νεότερων προσλήψεων.

Το σχέδιο του μεγαλύτερου επενδυτικού ομίλου της Ιαπωνίας για το έτος που ξεκινά την 1η Απριλίου αποτελείται από αυξήσεις βασικών μισθών και τακτικές αυξήσεις βάσει παλαιότητας, δήλωσε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της Nomura Holdings, Kentaro Okuda σε δημοσιογράφους στο περιθώριο συγκέντρωσης ηγετών του κλάδου στο Τόκιο.

Δηλαδή αφορά στο προσωπικό που έχει συμπληρώσει τρία χρόνια ή λιγότερο με τη Nomura Securities Co. Οι μεγάλες εταιρείες στην Ιαπωνία προσφέρουν πιο γενναιόδωρα πακέτα αμοιβών καθώς η επιστροφή του πληθωρισμού και οι εκκλήσεις για αυξήσεις μισθών από την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Fumio Kishida αυξάνουν την πίεση σε αυτές να δράσουν.

Η Daiwa Securities Group Inc., ένας από τους βασικούς αντιπάλους της Nomura, σταθμίζει την προσφορά αύξησης μισθών 7% ή περισσότερο για τους τοπικούς υπαλλήλους το επόμενο οικονομικό έτος. Ωστόσο, τα στοιχεία τον περασμένο μήνα έδειξαν ότι ο πληθωρισμός στην Ιαπωνία μειώθηκε, με την αύξηση των τιμών καταναλωτή εξαιρουμένων των φρέσκων τροφίμων να πέφτει στο 2,5%.

Η προγραμματισμένη αύξηση του βασικού μισθού της Nomura Securities για το νεότερο προσωπικό θα αντιπροσωπεύει την πρώτη αύξηση από το 2017, είπε ο Okuda. Για όσους θα ενταχθούν στον όμιλο το επόμενο οικονομικό έτος ως broker σχεδιάζει να πληρώσει αρχικό μισθό 265.000 γιεν (1.845 $) το μήνα, αυξημένος κατά 8,2% από το προηγούμενο έτος. Το ποσοστό κύκλου εργασιών των εργαζομένων κάτω των 30 ετών διαμορφώθηκε στο 15% το έτος που έληξε τον Μάρτιο του 2023 για τις δραστηριότητες της Nomura στην Ιαπωνία και τις επιχειρήσεις της στην Αμερική, την Ευρώπη, την Ασία και την Ωκεανία, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει το Bloomberg. Αυτό σε σύγκριση με 15,7% το προηγούμενο έτος και 9,7% το προηγούμενο έτος. Ο όμιλος Nomura στο σύνολό του έφερε 2.277 νέες προσλήψεις στην Ιαπωνία κατά τη διάρκεια της τριετίας έως τον Μάρτιο του 2023.

Διαβάστε ακόμη: