Η Nissan, δεν έχει ανακοινώσει ακόμα στοιχεία στον Τύπο για το καινούργιο Leaf, ωστόσο διοργάνωσε μια εκδήλωση στο Λας Βέγκας στην οποία παραβρέθηκαν κάποιοι από τους επίσημους αντιπροσώπους της. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Automotive News Europe, σε αυτή επιδείχτηκαν στους παρευρισκόμενους τα πρωτότυπα τριών καινούργιων αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων που θα παρουσιάσει η εταιρεία από τα μέσα της δεκαετίας που διανύουμε και έπειτα.

Μεταξύ τους ήταν και αυτό του νέου Leaf. Βάσει όσων δήλωσαν κάποιοι από αυτούς, το αμάξωμα του πρωτότυπου μοιάζει πολύ με αυτό του αμιγώς ηλεκτρικού Ariya και έχει έντονα κεκλιμένο το πίσω μέρος του. Συμβαδίζοντας με τη νέα τάση και τη μόδα των SUV, η νέα γενιά Leaf  αναμένεται να έχει ένα πιο crossover στιλ με υπερυψωμένο αμάξωμα και αρκετά εκατοστά απόστασης (περίπου 15) από το έδαφος. Ταυτόχρονα, το σβήσιμο της οροφής στο πίσω μέρος θα δημιουργεί ένα δυναμικό προφίλ προσεγγίζοντας το σχήμα ενός κουπέ.

Για τα υπόλοιπα δύο concept cars που παρουσιάστηκαν ως στατικά εκθέματα στη συγκεκριμένη εκδήλωση, επίσης δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες. Σύμφωνα με όσα δήλωσαν κάποιοι από τους παρευρισκόμενους εκεί, το ένα ήταν ένα SUV και το άλλο ένα sedan.

Για το crossover, ειπώθηκε ότι το νέο μοντέλο που θα προκύψει από αυτό θα βασίζεται στην πλατφόρμα «CMF-EV» την οποία έχει δημιουργήσει ο Όμιλος Renault Alliance. Το δεύτερο αναμένεται να είναι η νέα γενιά του Maxima ή όπως αλλιώς θα ονομάζεται η ηλεκτρική ναυαρχίδα της μάρκας.

Διαβάστε ακόμη: