O αντεισαγγελέας Εφετών Λαμίας, Νικήτας Θεολογίτης, άσκησε έφεση κατά του βουλεύματος του Δικαστικού Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας, με το οποίο αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους ο Νίκος Μιχαλολιάκος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελικός λειτουργός άσκησε έφεση, με το βασικό επιχείρημα ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί τις ουσιαστικές προϋποθέσεις για την υφ΄ όρων απόλυσή του (αποφυλάκισή του με περιοριστικούς όρους).

Τι θα επανεξεταστεί

Ο κ. Θεολογίδης μελέτησε το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας και κρίνει ότι οι δικαστές δεν αξιολόγησαν επαρκώς την αρθρογραφία του Μιχαλολιάκου μετά την καταδίκη του, η οποία δηλώνει, κατά τον Εισαγγελέα Εφετών, ότι όχι μόνο δεν πληροί τους όρους για καλή διαγωγή μετά την πράξη, αλλά και ότι είναι επικίνδυνος για την διάπραξη νέων αδικημάτων εφόσον αφεθεί ελεύθερος.

Η έφεση του κ. Θεολογίδη θα εξεταστεί σε σύντομο χρόνο από το Συμβούλιο Εφετών Λαμίας το οποίο θα λάβει την τελική απόφαση για το αν ο Νίκος Μιχαλολιάκος θα παραμείνει ελεύθερος ή αν θα οδηγηθεί στις φυλακές Δομοκού ώσπου να εκπνεύσει ο χρόνος έκτισης της ποινής του.

Διαβάστε ακόμη: