Στα νούμερα τηλεθέασης αναφέρθηκε το πρωί της Κυριακής ο Νίκος Μάνεσης μέσα από την εκπομπή του «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση».

Αφού στην εκπομπή προβλήθηκε ένα βίντεο, όπου ένας κύριος που έχει μηχανάκι μέτρησης της τηλεθέασης στο σπίτι του εξηγεί πως λειτουργεί, ο Νίκος Μάνεσης ξέσπασε on air.

Ο Νίκος Μάνεσης για τα νούμερα τηλεθέασης

«Τα σχόλια που θέλω να κάνω είναι πρώτον 7-8 χρόνια το ίδιο μηχανάκι και όχι διετία; Το αφήνω στην άκρη. Δεύτερον, αν είμαι απατεώνας λέω ότι κάθε φορά βλέπουν 7-8 άτομα. Τρίτον, ποιος θα καθίσει να πατά αυτά τα κουμπιά; Θέλει και λίγο manual. Είναι και πιτσιρίκια. Τώρα αγαπητοί μου φίλοι εσείς που γράφετε, πήρατε απάντηση γιατί παιδάκια 4-5 ετών στις 3 τα ξημερώματα να βλέπουν τηλεμάρκετινγκ; Το καταλάβατε; Καταλάβατε για ποιο λόγο 40χρονοι εμφανίζονται να βλέπουν cartoon προσχολικής ηλικίας; Έχει παραδεχθεί και η ίδια η Nielsen ότι το σύστημα έχει απαρχαιωθεί.

Υπάρχει κι ένα άλλο κομμάτι γιατί εξαφανίζονται εκατομμύρια τηλεθεατών. Το αποκάλυψε όχι ο Alpha, αλλά ένα άλλο κανάλι. Εκεί είναι άλλη η επιστήμη που πρέπει να το ερευνήσει γιατί υπάρχει ένας υποδοχέας, ένα λογισμικό. Δεν ξέρουμε τι μπορεί ακριβώς να γίνεται. Όλα στο φως. Αν χρειαστεί να επανέλθουμε με κάτι καινούριο και βρούμε κι άλλον με μηχανάκι της AGB. Έχουμε τηλεθεατές, οι οποίοι επικοινωνούν. 7 χρόνια να το έχει και να επαφίεται στον ίδιο αν είναι τίμιος ή όχι; Αν εγώ εντοπίσω 5-10 άτομα και πω πάρτε ένα χιλιαρικάκι ανά μήνα και θα βλέπεις National. Στην περίοδο του ψηφιακού πολιτισμού έχουμε αυτό το απαρχαιωμένο πράγμα. Δείτε και τα λογισμικά σας. Πρέπει να παρέμβει η πολιτεία γιατί ό,τι δουλειά κάνουμε εξαρτάται από αυτό το μηχανάκι. Η πολιτεία έχει ανεξάρτητες αρχές που θα πρέπει να παρέμβουν. Εξακολουθούν να χάνονται τηλεθεατές και χάνονταν τα τελευταία χρόνια; Να ερευνήσουν. Δεν είναι τίμιο μέχρι να διορθωθεί το όποιο πρόβλημα να σταματήσουν να βγαίνουν τα νούμερα και ας πέσουν και τα λεφτά μας; Βέβαια, κάθε φορά που αναφερόμαστε στην AGB έχουμε απώλειες. Περίεργο δεν είναι αυτό;» είπε μεταξύ άλλων ο Νίκος Μάνεσης.

Διαβάστε ακόμη: