Σάλο έχει προκαλέσει τις τελευταίες ημέρες η είδηση πως ο Νίκος Κοκλώνης εμφανίζεται ως επικεφαλής εγκληματικής οργάνωσης που ξεπλένει «μαύρο χρήμα». Το πόρισμα της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος που αφορά στον Νίκο Κοκλώνη, αναφέρει ότι ο παρουσιαστής φέρεται να συνδέεται με εκτεταμένες απάτες και οφειλές στο Δημόσιο ύψους περίπου 22 εκατομμυρίων.

Το πόρισμα της Αρχής για το Ξέπλυμα αριθμεί 80 σελίδες και σε αυτό γίνεται λόγος για εγκληματική οργάνωση με τη μορφή μαφίας, που έκανε συστηματικά ξέπλυμα μαύρου χρήματος τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του radar.gr το περιοδικό «ΟΚ!» που κυκλοφορούσε μαζί με τα «Νέα Σαββατοκύριακο» είχε διετές συμβόλαιο με την εφημερίδα το οποίο έληξε τον Φεβρουάριο του 2023.

Έτσι το εβδομαδιαίο περιοδικό «ΟΚ!» που ανήκει στην Barking Well Media θα κυκλοφορεί από Τετάρτη 8 Μαρτίου αυτόνομα στα περίπτερα, όπως συνέβαινε και παλαιότερα.

Υπενθυμίζεται ότι το ενδιαφέρον του Νίκου Κοκλώνη είχε τραβήξει το εβδομαδιαίο lifestyle περιοδικό «ΟΚ!» το 2020 όταν το περιοδικό το οποίο μέχρι τότε άνηκε στη «ΔΑΦΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ» του Ομίλου Antenna βγήκε σε αγοραπωλησία.

 Τα «ύποπτα» εμβάσματα και οι «εικονικές» εταιρείες

Στο στόχαστρο της Αρχής για το Ξέπλυμα Χρήματος βρίσκεται ο τηλεοπτικός παραγωγός και παρουσιαστής Νίκος Κοκλώνης.

Ο επικεφαλής της Αρχής, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, αποφάσισε τη δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του Νίκου Κοκλώνη, όπως δέσμευσε και τα περιουσιακά στοιχεία 7 φυσικών προσώπων και εμπλεκόμενων εταιρειών (συνολικά οι δεσμεύσεις ανέρχονται στις 20). Παράλληλα, ζήτησε την άσκηση ποινικής δίωξης τόσο του παραγωγού όσο και των εμπλεκομένων για απάτη εις βάρος του Δημοσίου, φοροδιαφυγή, φορολογική απάτη, σύσταση εγκληματικής οργάνωση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ενώ υπάρχουν και εμπλεκόμενα πρόσωπα των οποίων η ταυτότητα δεν έχει μέχρι τώρα καταστεί γνωστή, καθώς κινούνται παράνομα στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με το πόρισμα, ο Νίκος Κοκλώνης φέρεται να είχε στήσει τις εικονικές εταιρείες προκειμένου να εμφανίζει ως συμβεβλημένους με αυτές τους συνεργάτες του και τους εργαζόμενους του.

Ο Νίκος Κοκλώνης φέρεται να οφείλει στο Δημόσιο φόρους κ.λπ. άνω των 20 εκατ. ευρώ.

Νίκος Κοκλώνης: Τα ύποπτα εμβάσματα που κινητοποίησαν τις αρχές

Σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή αναφέρει ότι εκτός από τον Νίκο Κοκλώνη βασικό ρόλο φέρεται να είχαν μία δικηγόρος και ένας αλλοδαπός συνεργάτης του επιχειρηματία, ο οποίος τυγχάνει να είναι υπόδικος για υπόθεση ναρκωτικών. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ορισμένες πληροφορίες υποστηρίζουν ότι ο άνδρας φέρεται να εμφανίζεται ως νόμιμος εκπρόσωπος σε αρκετές από τις εταιρείες του τηλεοπτικού παραγωγού.

Το δημοσίευμα της Καθημερινής σημειώνει, ακόμη, ότι η Αρχή φέρεται να έχει βρει εμβάσματα από το εξωτερικό προς τράπεζες της χώρας μας. Οι εν λόγω χρηματοροές, ήταν η αρχή του νήματος καθώς ενεργοποίησαν τα τραπεζικά καταστήματα, τα οποία ενημέρωσαν τις αρχές. Κυβερνητικοί αξιωματούχοι μάλιστα αναφέρουν ότι τα εν λόγω εμβάσματα συνδέονται με τη δράση του οργανωμένου εγκλήματος.

Η απάντηση του Νίκου Κοκλώνη

Με μια μακροσκελή ανάρτηση στο Instagram, ο Νίκος Κοκλώνης απάντησε σε δημοσίευμα του Documento που εμπλέκει το όνομά του στην υπόθεση. «Σχετικά με το δημοσίευμα του Documento, στο οποίο αναφέρεται το όνομά μου και ότι ελέγχομαι για νομιμοποίηση εσόδων, διευκρινίζω ότι:

Δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά τα τελευταία 20 χρόνια σε περισσότερες από 7 χώρες, έχοντας επιχειρήσεις σε διάφορους κλάδους. Η επαγγελματική μου δραστηριότητα, όπως και οι επιχειρήσεις μου, έχουν ελεγχθεί επανειλημμένα ανά τον κόσμο χωρίς ποτέ να μου καταλογιστεί οτιδήποτε παράνομο.

Αναρωτιέμαι πώς το Documento γνωρίζει ότι ελέγχομαι από κάποια αρχή, ενώ σε εμενα, τον «ελεγχόμενο», δεν έχει κοινοποιηθεί οτιδήποτε σχετικό

Οι επαγγελματικές μου δραστηριότητες τα τελευταία χρόνια στην ελληνική επικράτεια αφορούν τηλεοπτικές παραγωγές γνωστών τηλεοπτικών εκπομπών που μεταδίδονται από όλους σχεδόν τους εθνικής εμβέλειας τηλεοπτικούς σταθμούς. Οι τηλεοπτικές παραγωγές των επιχειρήσεών μου είναι διαθέσιμες σε όλους μέσω των σταθμών. Οι δαπάνες και οι πληρωμές είναι διαφανείς και προσβάσιμες σε όλους και αφορούν δημοσιογράφους και προμηθευτές καθώς και λοιπές εταιρικές υποχρεώσεις. Αυτό έχει διαπιστωθεί σε πέντε τουλάχιστον οικονομικούς ελέγχους που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια. Επίσης, σε προσωπικό επίπεδο, οι αρχές έχουν στη διάθεσή τους το πόθεν έσχες μου, στο οποίο απεικονίζονται πλήρως οι πηγές των εισοδημάτων μου ανά τον κόσμο.

Αποτελεί πάγια αρχή των εταιριών μου και εμού να συνεργαζόμαστε και να διευκολύνουμε τις αρχές στην άσκηση του έργου τους. Αυτό θα πράξουμε και στο μέλλον όποτε χρειαστεί.

Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να διαβάλει εμένα ή τις εταιρίες μου, που απασχολούν εκατοντάδες έντιμους εργαζόμενους, και θα προβώ σε όλες τις νόμιμες ενέργειες εναντίον όσων δημοσιεύσουν ή αναπαράγουν ψευδείς ειδήσεις ή χρησιμοποιήσουν παράνομα προσωπικά ή εταιρικά δεδομένα».

H ανακοίνωση του ALPHA για τις εκπομπές του Κοκλώνη

Με ανακοίνωση του ο Alpha αναφέρει ότι οι εκπομπές ( «Super Κατερίνα» και J2US) θα συνεχιστούν κανονικά

Αναλυτικά, όπως ενημέρωσε ο Alpha:

«Συνεχίζεται η προβολή των εκπομπών παραγωγής Barking Well στον Alpha.

Ο σταθμός δεν σκοπεύει να αναβάλει κάποια εξ αυτών και έχει αποφασίσει να προβληθεί η πρωινή ψυχαγωγική εκπομπή «Super Κατερίνα» αύριο το πρωί στις 10, αλλά και το μουσικό σόου του Σάββατου «Just the two of us» με παρουσιαστή τον Νίκο Κοκλώνη.»

Διαβάστε περισσότερα