Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, εμφανίστηκε με διάθεση συναίνεσης, προκειμένου να ψηφίσει το κόμμα του την τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών για την Golden Visa.

Ο κ. Ανδρουλάκης πρότεινε την ενσωμάτωση δύο προτάσεων του ΠΑΣΟΚ που ορίζουν το κατώτατο όριο των 800.000 ευρώ για την αγορά ακινήτων σε νησιά ακόμα και κάτω των 3.100 κατοίκων και την εφαρμογή της τροπολογίας πριν από την 1/1/25.

Παράλληλα, ζήτησε να υπάρξει μια δικλείδα ασφαλείας ώστε όσοι αγοράζουν διαμέρισμα μέσω του δικαιώματος της Golden Visa να μην μπορούν να θέσουν την οικία σε βραχυχρόνια μίσθωση αλλά να επιτρέπεται η ιδιοκατοίκηση ή η μακροχρόνια μίσθωση.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, υποστήριξε ότι η συζήτηση που διεξάγεται τέθηκε στον δημόσιο διάλογο με πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ, καθώς την έθεσαν, όπως είπε, ως πρόκληση ανισότητων στην κοινωνία. «Θέλουμε να βάλουμε κανόνες», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τονίζοντας ότι στόχος είναι να πέσει το κόστος ζωής και να βελτιωθεί η καθημερινότητα των Ελλήνων. «Αυτή είναι η πυξίδα μας», σημείωσε εξηγώντας ότι πρέπει η τροπολογία να είναι «μια λύση και όχι ένα μπάλωμα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην έναρξη της ομιλίας του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και στη σοκαριστική δολοφονία της 28χρονης μπροστά σε αστυνομικό τμήμα στους Αγίους Αναργύρους.  «Δεν μπορώ να μη ξεκινήσω από το σοκαριστικό έγκλημα, μια γυναικοκτόνια» , είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης, υπογραμμίζοντας ότι υπάρχει παταγώδης αποτυχία στο θέμα ασφάλειας των πολιτών ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αυτό δείχνει ανεπάρκεια.

Στη συνέχεια, εξαπέλυσε «πυρά» και κατά των υπουργών Άδωνι Γεωργιάδη και Γιώργου Φλωρίδη αναφορικά με την υπόθεση των Τεμπών.

Όπως είπε, ο υπουργός Υγείας κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι παρεμβαίνει στην δικαιοσύνη, «επειδή ασκήσαμε ένα δικαίωμα μας να πάμε στον Άρειο Πάγο».

Συνέχισε επιτιθέμενος προς την κυβέρνηση και λέγοντας ότι βαφτίσανε την πρόταση δυσπιστίας ως «προϊόν διαπλοκής».

Αναφερόμενος στον υπουργό Δικαιοσύνης, ο κ. Ανδρουλάκης του επιτέθηκε λέγοντας ότι «έπρεπε ο ίδιος ο κ. Φλωρίδης να πει ότι έπρεπε να ασκήσουμε διώξεις για το ηχητικό ντοκουμέντο, ενώ αντιθέτως είπε, όπως υποστηρίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ότι η δικαιοσύνη και οι ανακριτές έχουν όλο το ηχογραφημένο υλικό».

Διαβάστε ακόμη: