Ο κ. Αναστασιάδης, ερωτηθείς για την αποστολή οπλισμού από την Κύπρο στην Ουκρανία και σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι «κόμματα αναφέρουν πως θα αποτελούσε την καταστροφή για την Κυπριακή Δημοκρατία», επεσήμανε ότι «αυτό που θέλω να πω, είναι ένα.

Η Κύπρος είναι ημικατεχόμενη, έχει ανάγκη της αμυντικής “θωράκισης” και συνεπώς χωρίς αυτήν, δε μπορεί να επιβιώσει. Συνεπώς, θέλω να καθησυχάσω. Δεν πρόκειται να αποστείλουμε όπλα στην Ουκρανία.

Αν υπάρχει χώρα, η οποία θέλει να αντικαταστήσει τον οπλισμό μας με σύγχρονο και εξίσου δυναμικό, δημιουργώντας, κατά αυτόν τον τρόπο, αποφασιστική αποτρεπτική δύναμη, είναι εντελώς διαφορετικό. Δεν τίθεται θέμα να στείλουμε οπλισμό στην Ουκρανία».

Σε ερώτηση για ενδεχόμενο κινητικότητας προς το κοινοβούλιο του Λιβάνου, ώστε να υπάρξει επικύρωση της ΑΟΖ, ο κ. Πρόεδρος υπογράμμισε ότι «η μη επικύρωση από το λιβανικό κοινοβούλιο ήταν η ύπαρξη αυτής της συγκεκριμένης διαφοράς που υπήρχαν κάποιες αμφισβητήσεις κ.ά. Θεωρώ ότι ανοίγει ο δρόμος, ναι, να επικυρωθεί και από τον Λίβανο».

Διαβάστε ακόμη: