Αν και ο 58χρονος ηθοποιός έχει αναλάβει αρκετούς ρόλους σε ταινίες κατώτερες του ταλέντου του, κάνοντας πολλούς να αναρωτηθούν (κακώς) αν είναι τελικά καλός στην τέχνη του, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε πως έχει δώσει εντυπωσιακές ερμηνείες κατά την διάρκεια της μακράς καριέρας του, οι οποίες αποδεικνύουν το υποκριτικό του μεγαλείο.

Η προφανής αδυναμία του Νίκολας Κέιτζ να πει όχι σε οποιονδήποτε ρόλο είναι κοινή αντίληψη, ωστόσο, οι θαυμαστές του σίγουρα θα εκπλαγούν αν μάθουν ότι ο ηθοποιός στην πραγματικότητα απέρριψε ρόλους σε δύο από τα πιο επιτυχημένα franchise ταινιών όλων των εποχών: τον “Άρχοντα των Δαχτυλιδιών” και το “The Matrix”.

H οικογένεια

Σε μια  συνέντευξη του , ο Κέιτζ αποκάλυψε πως πάντα βάζει την οικογένεια του πάνω από την καριέρα του και αυτός είναι ο λόγος που αποφάσισε να αρνηθεί τους ρόλους τόσο στον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών όσο και στο The Matrix.

“Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει καμία εκδοχή του Νικ Κέιτζ που να μην θέλει να περνά χρόνο με τα παιδιά του. Δεν υπάρχει εκδοχή του Νικ Κέιτζ που να μην έβαλε την οικογένεια του πάνω από την καριέρα. Απέρριψα τον “Άρχοντα των Δαχτυλιδιών” και απέρριψα το “The Matrix” γιατί δεν ήθελα να πάω στη Νέα Ζηλανδία για τρία χρόνια ή στην Αυστραλία για τρία χρόνια, επειδή έπρεπε να είμαι σπίτι με τον γιο μου τον Γουέστον”, δήλωσε ο ηθοποιός.